placek drożdżowy - 2804 przepisów (strona:158/187)

Drożdżówki kwiatuszki z serem i kruszonką-bez wałkowania, formy, pyszne i puszyste +FILM 75

 Cześć Kochani, dziś zapraszam Was na rewelacyjne domowe drożdżówki z serem i kruszonką w kształcie kwiatuszków. Takie bułeczki są bardzo łatwe  do zrobienia i

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Drożdżowe bułeczki z jarmużem i orzechami (bez laktozy) 182

Drożdżówki w wersji wytrawnej z niebanalnym nadzieniem, ponieważ do przygotowania farszu wykorzystałam zimowy superfood - jarmuż. Bułeczki dodatkowo obsypałam orzechami włoskimi. Są mięciutkie, puszyste, zakręcone inaczej niż

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Kruche ciasto z brzoskwiniami 79

Czas czytania: 3 min Kruche ciasto z brzoskwiniami W tym roku polskie brzoskwinie dojrzewały w pełny słońcu, są więc cudownie słodkie i soczyste, jak te z

SprawdzonaKuchnia.pl
Makowiec warstwowy 62

Makowiec warstwowy Domowe makowce piecze się zarówno na Wielkanoc jak i na Boże Narodzenie. Zazwyczaj są one w formie strucli lub ciasta z kruchym spodem, jednak

Blog z Apetytem
Pierożki z nadzieniem twarogowym/ „Stożki” z cukrem i cynamonem 89

Mamy taką tradycję, że jak odbieramy dzieci ze żłobka i przedszkola, to zawsze przynosimy im jakąś przekąskę. Moje dzieci bardzo lubią wypieki z nadzieniem twarogowym, a

Smaki Armine
Drożdżówki (flauti) nadziewane kremem czekoladowo-orzechowym 262

Tym razem w ramach akcji “Wypiekanie na śniadanie” (click) , poczyniliśmy zawijane drożdżówki, nadziewane czym kto chciał. Moje córki widząc powstający rządek “grzebykowych” bułeczek, wykrzyknęły: Flauti

Mia Cucina Sofieta
Rogaliki śniadaniowe. 159

Rogaliki śniadaniowe, choć w mojej wersji raczej zawijańce, są wspaniałą alternatywą dla  bułek pszennych, śniadaniowych . Choć są z zupełnie innego ciasta, są równie miękkie i

Rozpustne gotowanie
Szybka pizza z domowym sosem pomidorowym 90

rękawy i solidnie wyrabiać ciasto przez 10 minut. Ciasto zrobione na drożdżach, które wcześniej nie wyrastały lecz zostały bezpośrednio połączone z mąką, nie jest tak elastyczne jak tradycyjne ciasto drożdżowe, jest zwarte i nawet twardawe. Po 30 minutach jednak ładnie wyrośnie, łatwo się wałkuje, a po upieczeniu jest przyjemnie chrupiące i miękkie w środku. Do przepisu na ciasto dodajemy przepis(...)misy na podsypany mąką blat, zagnieć kilka razy. Uformuj z ciasta kulę, podziel na dwie części, jedną włóż z powrotem do misy i przykryj, drugą rozwałkuj na cienki okrągły placek. Na koniec dłońmi dociskaj środek krążka, tak żeby na brzegach uformował się charakterystyczny dla pizzy wyższy rant. Przełóż placek na papier do pieczenia. Posmaruj wierzch ciasta sosem pomidorowym

Niedzielny kucharz
Pizza z cukinią i szynką parmeńską 88

Na dzisiejszy piątkowy wieczór polecę Ci pizzę na przepysznym mięciutkim cieście z chrupiącym i rumianym spodem. Jako, że mamy sezon na cukinię, a ja wprost uwielbiam

Delicious Place
Rogale Marcińskie. 135

     Wspaniałe, pyszne, puszyste i chrupiące, czyli najlepsze rogale Marcińskie. Oczywiście bez certyfikatu, bo na maśle. W tym roku wypróbowałam gotowe nadzienie z puszki

Rozpustne gotowanie
1547. Rogale na miodzie 173

Szybkie do zrobienia...idealne na śniadanie lub kolację..mięciutkie... pyszne...pomysł na takie rogaliki podpatrzyłam u Klementyki ..na jej blogu są dwa takie przepisy [tutaj 

Moje domowe kucharzenie
Rogaliki drożdżowe z ciasta topionego 64

Nawet nie wiecie jak mnie te rogaliki zauroczyły. Wyszły przepyszne! A co lepsze, równie dobrze smakowały również na drugi dzień. Po raz pierwszy miałam do czynienia

Smaki Na Talerzu
2w1 czyli pizza pieróg 296

nich, a później upiekło się bardzo ładnie, zupełnie tak samo, jak to na świeżych. Jedyną różnicą, którą zauważyłam był brak intensywnego drożdżowego zapachu. Gotowa pizza nie ma również charakterystycznego, drożdżowego posmaku. Niektórzy tego nie lubią i wtedy będzie to na pewno plus. Mnie ten zapach i smak nie przeszkadza, a nawet go lubię. Muszę jednak przyznać, że drożdże instant(...)stopniach. Podajemy same, z ulubionymi sosami lub keczupem. Wygląda apetycznie, prawda? ;) Smacznego!PS. Mała rada dla tych, którzy calzone będą robić po raz pierwszy. Rozwałkowany placek na pieróg dobrze jest ułożyć sobie od razu na papierze do pieczenia. Gdy już nałożymy na niego wszystkie składniki i zlepimy, może być nam ciężko go przenieść. Nasze calzone podczas przenoszenia na pewno

Ratunku obiad
Ruchanki Kociewskie. Regionalne Smaki. Maj 199

Od dawna szukałam przepisu na racuchy, które po usmażeniu będą pękate jak pączki.  Kiedyś takie grube placuszki jadłam, a później bezskutecznie próbowałam odtworzyć przepis. Szukając

Codziennik Kuchenny

Proponowane wyszukiwania