Wolny czas służy mi pod względem aktywności blogowej, a zatem dzisiaj zapraszam na kolejną kulinarną wyprawę. Proponuję proste, ale jakże pyszne danie rodem z kuchni Tureckiej - lahmacun - rodzaj tureckiej pizzy na cienkim cieście drożdżowym z fenomenalnie doprawionym mięsem mielonym. Przyznam, iż rezultat dzisiejszej wyprawy zdecydowanie zaskakuje in plus - spodziewałem się, że będzie dobrze, ale że tak pysznie, to się jednak trochę nie spodziewałem. Zapraszam zatem do przygotowania dania - na pewno nie pożału... czytaj dalej...
Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.
Czytaj dalej...Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...