pizza - 8481 przepisów (strona:215/566)

Pizza choinka ze szpinakiem i mozzarellą 92

Przed Bożym Narodzeniem wszystkim udziela się świąteczny nastrój. To dobry moment do tego, aby zwykłe codzienne potrawy przygotować w niecodzienny sposób. I takim przykładem jest właśnie pizza w kształcie choinki. Jest pyszna i wprowadza nas wszystkich w miły, świąteczny nastrój. SKŁADNIKI Ciasto: 15 g świeżych drożdży 150 ml wody 250 g mąki pszennej typ 500 (np. Wrocławskiej) 2 łyżki oliwy

Passions hobbies life
Pizza z kapustą zasmażaną 89

pieprzem.   Tak przygotowaną kapustę wykładamy na ciasto, układamy wędlinę (u mnie kiełbasa żywiecka).   Całość zapiekamy 20 minut w temp. 180°C. 2 minuty przed końcem pieczenia posypujemy pizzę żółtym serem.     Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 st1\:*{behavior:url(#ieooui) } /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband

R'n'G Kitchen
Jak mrozić drożdże? 117

większą porcję drożdży, które na świeżo mrożę i wykorzystuję kiedy tylko przyjdzie mi ochotna na ich wykorzystanie. Często wykorzystuję je do pieczenia domowego chleba , chlebka odrywanego lub ciasta na pizzę. Mrożenie drożdży załatwia też problem samotnej połowy kostki drożdży leżących na dnie szuflady w lodówce Zatem jak mrozić drożdże? Świeże drożdże kroję ostrym nożem na mniejsze kostki. Zazwyczaj kupuję małe

Gotujemywdomu.pl
WĘGIERSKIE LANGOSZE ZE ŚMIETANĄ I SEREM – bez dodatku ziemniaków 163

gdzie z całą pewnością dawno nie byliśmy – na Węgry. Przygotowałam dla Was przepis na jedno z najbardziej popularnych węgierskich dań, jakim są langosze. Włosi mają swoją pizzę, a Węgrzy nie mniej smaczne właśnie langosze. Langosz, którego węgierska nazwa lángos pochodzi od słowa láng oznaczającego płomień, przed wiekami przygotowywany był przy użyciu ognia w piecach chlebowych po skończeniu pieczenia chleba

Ostra na Słodko
WĘGIERSKIE LANGOSZE ZE ŚMIETANĄ I SEREM – bez dodatku ziemniaków 116

gdzie z całą pewnością dawno nie byliśmy – na Węgry. Przygotowałam dla Was przepis na jedno z najbardziej popularnych węgierskich dań, jakim są langosze. Włosi mają swoją pizzę, a Węgrzy nie mniej smaczne właśnie langosze. Langosz, którego węgierska nazwa lángos pochodzi od słowa láng oznaczającego płomień, przed wiekami przygotowywany był przy użyciu ognia w piecach chlebowych po skończeniu pieczenia chleba

Ostra na Słodko
Pizzerinki z podwójnym serem. 124

Ostatnio zrobiłam radochą moim chłopakom. Na kolację były pizzerinki.  Mimo tego, że co sobotę jest u nas pizza, to pizzerinki w tygodniu  bardzo ich ucieszyły :) Chciałam wykorzystać pieczarki, bo zalegały mi w lodówce.  Pizzerinki wyszły pyszne i mięciutkie. Myślę, że zadowolą każdego łasucha :)  Pamiętajcie tylko, żeby pilnować czasu pieczenia, bo każdy piekarnik  piecze inaczej. Jeśli

Agusiowe smakołyki
Ulubiony keczup Jędrusia 153

Witajcie! Ketchup to coś co zawsze musi być u nas w domu. Dodajemy go do kanapek, zapiekanek, pizzy i innych przekąsek. Ten ketchup to doskonały sposób na zużycie cukinii.  Zapraszam!  Ulubiony keczup Jędrusia 1,5 kg cukinii 0,5 kg cebuli 0,5 kg cukru garść soli 1 szklanka octu  1 łyżeczka pieprzu 1 łyżeczka papryki słodkiej

Kuchnia moimi oczami
Tarta ze szpinakiem, pomidorkami i serem feta 151

/1304-2020-04306011147046154393379.jpeg"],"description":"","keywords":[],"author":{"@type":"Person","name":"Healthycreations"},"datePublished":"2020-08-02T19:29:52+02:00","prepTime":"PT40M","cookTime":"","totalTime":"","recipeCategory":["Bez mi\u0119sa","Obiady","Przepisy","Tarty i pizze","Warzywne","Wegetaria\u0144skie"],"recipeCuisine":[],"recipeYield":["3","3 porcje"],"nutrition":{"@type":"NutritionInformation"},"recipeIngredient":["50 g m\u0105ki kukurydzianej","50 g m\u0105ki z amarantusa","40 g m\u0105ki z ciecierzycy","Jajko

Healthycreations.pl
Focaccia alla pizza 226

zrobieniu pierwszy raz focaccia robię ją bardzo często. Ostatnio zrobiłam z dodatkami alla pizza, pyszności :) Czytaj więcej

Ana Mari's world
Pizza z kurczakiem 214

mąki 1/2 szklanki mleka 1 jajko 1 łyżeczka soli zaczyn: 2 dkg drożdży + 1/4 szklanki mleka + 1 łyżeczka cukru + 1 łyżka mąki dodatki: 1 … Czytaj dalej Pizza z kurczakiem

czarrna od kuchni
Płaski chlebek z cukinią i serem 99

Płaski chlebek z cukinią i serem pieczony na kamieniu lub w piekarniku – po włosku możemy o nim powiedzieć pizza, po polsku podpłomyk. Ideą jest wytrawne ciasto drożdżowe, posmarowane sosem pomidorowym lub po prostu oliwą czy olejem. Na wierzch rzucamy cieniutko pokrojone dodatki: wędlinę, sezonowe warzywa, zioła i posypujemy serem, który rozpuści się pod wpływem ciepła. Zapiekamy. Proste danie, tanie

Dorota Smakuje
Serce z sosem pesto i żółtym serem. 164

ciepłą wodą i delikatnie oprószamy mąką. Odstawiamy do czasu aż drożdże zaczną pracować. Następnie wlewamy oliwę i resztę wody. Zagniatamy elastyczne ciasto. Z tego ciasta spokojnie możemy upiec także pizze. Odstawiamy do wyrośnięcia. Po tym czasie ciasto wałkujemy na placek i wykrawamy kubkiem koła. Z 4 kółek powstaje jedna róża. Kółka układamy pionowo, aby lekko na siebie nachodziły. Smarujemy pesto

Radość kipiąca uśmiechem.
Wyjątkowa focaccia ze szparagami (lub ziołami) 167

Resztę załatwi za nas czas i dobra oliwa. Pamiętajcie więc, że działamy wieczorem, a pieczemy na drugi dzień. Ten przepis z powodzeniem możecie wykorzystać także do przygotowania spodu do pizzy. Focaccia ze szparagami: 3 i ½ szklanki mąki pszennej (najlepiej chlebowej typ 650-750) 1 i ½ szklanki wody 1 i ½ łyżeczki soli 1 płaska łyżeczka suszonych drożdży instant 5 łyżek dobrej

Poezja smaku
Focaccia serowa 107

Rzymskiego. Ten płaski chleb z przyprawami, oliwą z oliwek i innymi produktami był używany przez tysiące lat, zanim stopniowo przekształcił się w jedną z najbardziej znanych włoskich potraw, czyli pizzę. Jednak podczas całej podróży przez naszą współczesną historię focaccia pozostała niezmieniona, a podstawowy przepis przetrwał w niezmienionej formie od czasów Etrusków i starożytnych Greków. Focaccia można znaleźć na całym świecie

RafalCook
Przyzwyczajenia kulinarne Polaków. Kuchnia Polska 101

niedzielnego podaje się także deser, którym jest domowe ciasto sernik albo makowiec. Na kolację również lubimy zjeść coś konkretnego: smażone kiełbaski, bigos , gołąbki , pierogi ewentualnie coś ze sklepu np. pizza . Potrawy obce, które dobrze się u nas przyjmują to makarony z sosami, kebab, lasagne, risotto. Artykuł Przyzwyczajenia kulinarne Polaków. Kuchnia Polska pochodzi z serwisu ProstePesto

ProstePesto.pl