Uwielbiam ciasto francuskie...zresztą pewnie nie tyko ja:) Za smak, maślany aromat a przede wszystkim za to, że z gotowych płatów tego ciasta można zrobić różności - na słono, słodko, pikantnie i łagodnie. I co najważniejsze bardzo szybko:) Dzisiaj polecam ciasteczka z miodem i sezamem, które u mnie jeszcze cieplutkie...ale powolutku znikają:) Na ok 30 sztuk ciasteczek: płat
Maślane ciasteczkopopołudnie. Składniki : opakowanie ciasta francuskiego (xxl) 35 dag filetu z kurczaka (połówka dużej piersi) ok 30 dag brokułu mała puszka kukurydzy 10 dag startego sera żółtego przyprawa do kurczaka (pikantna) oliwa 1 jajko sezam opcjonalnie oregano Przygotowanie : Ciasto wyciągam z lodówki aby nabrało temperatury pokojowej, brokuł kroję na różyczki i gotuję al dente zatrzymując smak i kolor przelewając go zimną
Mechanik w kuchniziemniaczanej poł łyżeczki soli (lub więcej jeśli gotowane ziemniaki nie były solone) szczypta mielonej gałki muszkatołowej świeżo zmielony pieprz olej do smażenia Farsz: 30 dkg pieczarek cebula 3 łyżki pikantnego ketchupu 2 łyżeczki przecieru pomidorowego sól i pieprz do smaku pęczek natki pietruszki 4 łyżki oleju do smażenia Dodatkowo: 15 dkg sera żółtego startego na grubych oczkach Najlepiej zacząć
Maślane ciasteczkomnie lepszy był z polędwiczką czy z samym ryżem. Jest genialny, dlatego musicie koniecznie go zrobić. Składniki : * kg pieczarek * 2 czerwone papryki * 5 średnich cebul * przecier pomidorowy * ketchup pikantny * kostka masła * chili, pieprz i sól * 250ml śmietanki 12% do gotowania * puszka zielonego konserwowego groszku ( opcjonalnie ) Przygotowanie : Masło rozpuścić, dodać cebulę pokrojoną w krążki i poddusić. Pieczarki pokroić w plastry, wrzucić
Magiczne Życie Martyzapominamy.Wczoraj pojawiły się zarówno z grilla jak i pieczone.Pychotka. 12 dużych skrzydełek 1 cebula ok 1 kg pieczarek sól,pieprz 3 ząbki czosnku przyprawa do kurczaka(u nas pikantna) 1,5 łyżki sosu sojowego Skrzydełka wytrybować z kości bardzo ostrożnie by nie uszkodzić skóry tzn ścinać mięso bardzo blisko kości zdrapując ją aż do samej lotki(lotka
Niespełnione zdolności kulinarnedokładnie mieszamy,przykrywamy folią spożywczą i odstawiamy na całą noc do lodówki.Skrzydełka przyprawiamy wg swojego smaku.Jeśli robimy dla dzieci używamy słodkiej i ostrej papryki.Jeśli chcemy bardzo pikantne dajemy tylko chilli i ostrą paprykę.Tutaj wszystko zależy od Nas. Następnego dnia tuż przed smażeniem robimy ciasto naleśnikowe.Jajka,mleko i przyprawy krótko miksujemy,dosypujemy mąkę dalej miksując
Niespełnione zdolności kulinarneroztopionym serem cheddar. Kolejną owocową propozycją do umieszczenia na ruszcie grilla jest Arbuz . Pomysłów na jego przygotowanie z grilla jest wiele. Możemy z niego przygotować lekko słodką lub pikantną przekąskę. Wiele osób przygotowuje go skrapiając oliwą z oliwek, posypuje mieszanką soli morskiej i pieprzu lub skrapia octem balsamicznym. Ale oczywiście można do niego dodać dużo więcej dodatków takich
naRuszciekuskusem i kurczakiem Pieczone podudzia z kurczaka z cukinią i czosnkiem Pierogi z mięsem, cebulą i marchewką Pierożki z kurczakiem, cukinią i pomidorem z dodatkiem natki i czosnku Pikantna wieprzowina w pomidorach Polędwiczka wieprzowa z marchewką i czosnkiem w pomidorach Racuszki kokosowo-orzechowe z dodatkiem rumu Ravioli z semoliny z ricottą Sadzone z marchewką na gęsto i z kuskusem Zapiekanka
Moja smaczna kuchnianaszej kuchni, nie cieszy się zbyt wielką popularnością. A jest to przecież roślina uprawiana na naszych terenach, od najdawniejszych czasów. Niepozorne ziarna, kryją bogactwo cennych składników a przyrządzona w pikantny sposób w połączeniu z innymi warzywami, smakuje wybornie. składniki dla czterech osób 200 g czerwonej soczewicy 3-4 pomidory 1 cebula 1 marchew 1 por 1,5 l bulionu
Miód i pieprzschabu środkowego bez kości 500 g pieczarki 150 g majonezu 50 g pikantnego ketchupu 2 łyżki przyprawa do mięs Knorr 1 cebula 100 g starkowanego żółtego sera 1 ząbek czosnku sól 1 łyżka masła opcjonalnie natka pietruszki Dzisiaj wyciągnęłam z lodówki kotlety ze schabu - i pomyślałam, że absolutnie nie mam ochoty na tradycyjne schabowe. Trzeba wymyślić coś nowego
Świat Domowej Kuchnizawitała, a wraz nią warzywo takie jak dynia. Pokazywałam Wam ostatnio surówkę z dyni (przepis) , a dzisiaj zupa, ale taka troszkę inna, bo z jabłkiem i lekko pikantna. Rozgrzewa, świetnie smakuje. Na chłodne dni jakie mamy obecnie idealna. Składniki: 1 kg dyni (bez skóry i pestek) 2 średnie jabłka 2 marchewki 1 cebula 1,5 l wywaru warzywnego
O kuchni z uczuciemUlubiona przyprawa/zioła? Majeranek , kminek 8. Słodkie czy słone? Raczej pikantne 9. Jaką książkę polecasz? Demony wojny i Najeźdcy 10.Twoje wymarzone miejsce na wakacje
Eli Gotowanieprzepis i zachecam do wypróbowania :) U mnie na pewno pojawią się jeszcze nie raz i na pewno będę kombinować ze smakami :) Produkcja keczupu zakończona - efekt = 3kg domowego, pysznego (pikantnego :>) i zdrowego keczupu! Obiecuję przepis :) Sesja zdjęciowa również udana, mimo, że trwała tylko 2h bo zaskoczył nas deszcz, ale mimo wszystko udało się zrobić kilka fajnych ujęć :) Efekty niedługo
breakfast of dreamsłyżki oleju 1 jajko 3 duże cebulę 1 szklanka starego sera Sól, pieprz, czosnek sypki ,zioła i papryka ostra Sos pomidorowy: kopiasta łyżeczka koncentratu kopiasta łyżeczka pikantnego ketchupu, pół łyżeczki suszonej bazylii, pół łyżeczki suszonego oregano 2 duże ząbki czosnku 1/3 szklanki wrzącej wody trochę soli Czosnek przecisnąć przez praskę, dodać resztę składników i wymieszać. Wykonanie : Cebulę kroimy
Pelusiowa KuchniaLekko zmodyfikowana gulaszowa, dzięki sezonowym pomidorom (są obłędne o tej porze). Pełnia aromatu i smaku,lekko pikantna, bardzo syta. Składniki 200 g łopatki wieprzowej 200 g karkówki wieprzowej 200 g szynki wieprzowej 800 ml rosołu z kury 600 g cebuli 2 łyżeczki ostrej papryki 4 łyżki oleju 500 g pomidorów 2 łyżki koncentratu pomidorowego 250 ml czerwonego wina 1 łyżeczka
R'n'G Kitchen