pietruszka - 3495 przepisów (strona:163/233)

Jajecznica z kurkami 169

Prymat Kurki drobno pokroić. Rozgrzać patelnię z odrobiną oleju i dodać pokrojone kurki. Smażyć aż kurki zmiekną. Jajka wbić do miseczki i roztrzepać widelcem, wlać na patelnię, dodać natkę pietruszki i doprawić do smaku solą ziołową. Smażyć wedle uznania w zależności jaką jajecznicę lubimy, bardziej czy mniej ściętą

Monia miesza i gotuje
Kurczak duszony z cukinią i papryką 268

rozgrzaną patelnię. Chwilę smażyć, gdy mięso zmieni kolor dodać pokrojone warzywa. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Dusić wszystko aż mięsko i warzywa zmiękną. Na koniec dodać posiekaną natkę pietruszki. Zestawić z ognia, dodać śmietanę i dokładnie wymieszać. Podawać z ryżem

Monia miesza i gotuje
Grochówka na wędzonce 233

piertuszki sól Do garnka włożyć kości wędzone (ja dałam takie od schabu z większą ilością mięska), zalać wodą i wstawić na palnik. Dodać cebulę oraz majeranek, liście laurowe, natkę pietruszki. Dodać pokrojony w kostkę boczek oraz skórkę od boczku w kawałku dla aromatu, boczek może być surowy jak również parzony, zamiast boczku można też dodać cienkiej kiełbaski. Dodać groch

Monia miesza i gotuje
Tarta z kurczakiem, porem i pieczarkami 366

formie. Teraz należy przygotować sos – do miski dodajemy śmietanę, wbijamy 3 jajka, solimy i pieprzymy do smaku. Mieszamy trzepaczką do uzyskania jednolitej masy. Do sosu można ewentualnie dodać zioła, pietruszkę, szczypiorek czy starty ser żółty. Mi jednak odpowiada taka zwykła wersja.   Sos wylać na mieszankę mięsno – warzywną.   Piec w temperaturze 180 stopni około 30 minut do ścięcia się

Fabryka pomysłów
Kieszonki schabowe w sosie pomidorowym 236

plastrów schabu olej vegeta 10 dag mozzarelli 400g przecieru pomidorowego 4 pomidory bazylia, oregano, tymianek, sól i pieprz Farsz z pieczarkami 10 dag pieczarek 5 dag mozzarelli pół pęczka pietruszki cebula 2 ząbki czosnku sól, pieprz, oregano łyżka masła Farsz z papryką: jedna mała papryka 10 dag mozzarelli bazylia Wykonanie:   1. Farsz pieczarkowy : Pieczarki i cebulę kroimy w drobną(...)ząbki czosnku przeciskamy przez praskę. Topimy masło i podsmażamy przez chwilę cebulę, następnie dodajemy pieczarki i smażymy na wolnym ogniu przez kilka minut. Przekładamy do miseczki, dodajemy pokrojoną drobno pietruszkę, przyprawy i pokrojoną lub startą mozzarellę 2. Farsz paprykowy : Paprykę kroimy w drobną kostkę, dodajemy bazylię i startą lub pokrojoną mozzarellę 3. Przygotowanie sosu: Pomidory zalewamy wrzącą wodą i obieramy

Czerwona Porzeczka
Zupa pomidorowa z nutą curry 187

skrzydło z indyka, 3 do 4 l wody, 3 marchewki, 2 pietruszki, 5 cm pora :) kawałek selera, 700 g przetartych pomidorów z czosnkiem (użyłam Passaty z Biedronki), 2 łyżki mrożonej lub świeżej bazylii, 1 łyżeczka curry, 3 ziele angielskie, 2 liście laurowe, sól, pieprz. Mięso czyścimy, zalewamy wodą, dodajemy ziele angielskie i liście laurowe. Solimy i gotujemy przez

Delicious Titbits
Kurczak nadziewany 366

całości ... ... i po rozkrojeniu ;) Składniki: kurczak, bez podrobów, 1,5-2kg wątróbka drobiowa pęczek natki pietruszki pół szklanki bułki tartej mleko 3 łyżki masła jajko sól, pieprz, przyprawa do kurczaka Wykonanie: Kurczaka myjemy i nacieramy w środku solą. Do bułki tartej dolewamy mleko, aż będzie miała konsystencje gęstej śmietany.Dodajemy posiekaną drobno natkę pietruszki, wątróbkę, jajko, 1 łyżkę masła

Czerwona Porzeczka
Marchewka z patelni 446

dodatek do obiadu, nie spodziewałam się takiego super efektu.  Zapraszam do wypróbowania ;) Przepis pochodzi  z tej strony :)   Składniki: 3 duże marchewki 3 łyżki oleju szczypta natki pietruszki 4 ząbki czosnku przyprawa do ziemniaków   Wykonanie: Marchewkę kroimy na kilkumilimetrowe talarki i smażymy na oleju, aż troszkę zmięknie, około 10 minut. Posypujemy przyprawą do ziemniaków. Czosnek kroimy(...)kosteczkę i dodajemy do marchewki i tak smażymy aż warzywa się ładnie zarumienią. Na koniec dodajemy posiekaną natkę pietruszki. Podajemy na ciepło. SMACZNEGO

Czerwona Porzeczka
Zupa warzywna z soczewicą 183

Składniki: 1 łyżka klarowanego masła 200 g włoszczyzny pokrojonej w plasterki 1 ząbek czosnku, poszatkowany 1/2 łyżeczki tymianku 1/2 łyżeczki kurkumy 1 łyżeczka pieprzu kolorowego 700

Moja Galeria Smaku
Smażony "ryż" z kalafiora z warzywami 176

Fałszywy "ryż" z kalafiora w wersji dietetycznej prezentowałam tutaj . Dzisiaj wersja z patelni, bardzo aromatyczna, dużo bogatsza smakowo, w jesiennej wersji. To smaczna i prosta potrawa

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Surówka z topinambura i marchewki 244

Surówka z topinambura z dodatkiem marchewki i jabłka to bardzo smaczny dodatek do obiadu i super zdrowy, bo topinambur to kopalnia makro- i mikroelementów. Koniecznie spróbuj

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Barszcz czerwony 299

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Pyszna i sycąca zupa. Z dużą ilością warzyw, bo taką lubię najbardziej. Ma piękny kolor dzięki dodania dużej ilości buraków

Marta Gotuje
Pasztet ze śliwką 243

Odkąd obejrzałam program „Wiem, co jem” na temat pasztetów zrozumiałam, że nigdy więcej nie tknę sklepowego. W związku z tym już kilka razy piekłam swój. Efekt

Kolizje Smaków