pierś z indyka - 1975 przepisów (strona:21/132)

Sznycel z pieczarkami w sosie śmietanowym 160

czasu do czasu. Moja wersja była z filetami z piersi z indyka, ale danie to można zrobić również z piersią z kurczaka lub schabem. Porcja na 2 osoby.   SKŁADNIKI 2 filety z piersi z indyka (ewentualnie dwie piersi z kurczaka) 1 jajko 1 szklanka bułki tartej (mniej więcej) margaryna do smażenia 1 duża śmietana

Passions hobbies life
Pieczona pierś z kurczaka ze szpinakiem i mozzarellą 175

plastry mozzarellę i przekrojone na pół pomidorki. Całość piecz w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni przez około 30 minut. Spróbuj także: Pierś z indyka zapiekana w pesto pierś z indyka pomidory pesto Roladka z piersi kurczaka faszerowana szpinakiem kurczak szpinak ser Pierś z kurczaka w pomidorach pierś z kurczaka marchew pomidory

Fit&Fast Kitchen
Pieczona pierś z kurczaka z warzywami 160

rozgrzanym do temperatury 180 stopni przez około 30 minut. Spróbuj także: Pierś z kurczaka w pomidorach pierś z kurczaka marchew pomidory Pierś z indyka zapiekana w pesto pierś z indyka pomidory pesto Roladka z piersi kurczaka faszerowana szpinakiem kurczak szpinak

Fit&Fast Kitchen
Kotlety z indyka w panierce pełnoziarnistej 92

Kotlety z indyka w panierce pełnoziarnistej to pyszny obiad na co dzień i od święta. Sznycel z indyka jest lekkostrawnym i pożywnym mięsem, które chętnie jedzą zarówno dzieci, jak i osoby dorosłe. Bardzo łatwo się je przygotowuje i nie wymagają długiego marynowania ani pieczenia. Kotlety z indyka w panierce pełnoziarnistej są mniej kaloryczne od tych, których panierka(...)indyka w panierce pełnoziarnistej: 500 g piersi z indyka 1 szklanka mąki pszennej pełnoziarnistej 2 jajka (L) 2 łyżeczki mielonej kolendry świeżo mielony pieprz sól 3 - 4 łyżki posiekanej natki pietruszki olej rzepakowy lub masło klarowane do smażenia Jak zrobić kotlety z indyka w panierce pełnoziarnistej? Pierś z indyka oczyścić i pokroić w poprzek włókien

Gotuj w domu
Krem z warzyw i gruszek z pulpetami z indyka i sera 127

Składniki: Pulpety:  400 g mięsa z indyka (pierś lub udźce) 150 g twarogu półtłustego 1 jajko 3/4 tymianku sól, pieprz Zupa: 1 cebula 3 ząbki czosnku 2 pietruszki 1 nieduży seler (ok. 150g) 150 g obranych ziemniaków 350 g obranych gruszek, bez gniazd nasiennych 1 l bulionu warzywnego 20 g masła 3 łyżki oleju 3 ziarna ziela angielskiego

Qchnia po prostu
KUCHENNA APTEKA #47 - MIĘSO Z INDYKA 96

oraz dochodzących do zdrowia po chorobach Ciekawostki: dużą zaletą mięsa indyczego jest mała ilość kalorii w porównaniu z innymi mięsami - 100 g mięsa dostarcza około 130 kcal (dotyczy piersi z indyka) 100 g indyka dostarcza 35% zapotrzebowania na wit. B6 100 g indyka zawiera 325 mg tryptofanu najpopularniejsza jest pierś z indyka - jest najchudsza ze wszystkich(...)delikatna i lekkostrawna. Nie wymaga też długiej obróbki termicznej. Nadaje się zarówno do smażenia, jak i pieczenia. Jednak należy uważać, gdyż łatwo ją przesuszyć udziec z indyka nie jest tak kruchy jak pierś, ma ciemniejszą barwę oraz wyrazisty smak. Idealnie nadaje się do pieczenia oraz duszenia skrzydełka z indyka są delikatne w smaku i mają niską zawartość tłuszczu

Kuchnia MagdaLeny
KUCHENNA APTEKA #47 - MIĘSO Z INDYKA 96

oraz dochodzących do zdrowia po chorobach Ciekawostki: dużą zaletą mięsa indyczego jest mała ilość kalorii w porównaniu z innymi mięsami - 100 g mięsa dostarcza około 130 kcal (dotyczy piersi z indyka) 100 g indyka dostarcza 35% zapotrzebowania na wit. B6 100 g indyka zawiera 325 mg tryptofanu najpopularniejsza jest pierś z indyka - jest najchudsza ze wszystkich(...)delikatna i lekkostrawna. Nie wymaga też długiej obróbki termicznej. Nadaje się zarówno do smażenia, jak i pieczenia. Jednak należy uważać, gdyż łatwo ją przesuszyć udziec z indyka nie jest tak kruchy jak pierś, ma ciemniejszą barwę oraz wyrazisty smak. Idealnie nadaje się do pieczenia oraz duszenia skrzydełka z indyka są delikatne w smaku i mają niską zawartość tłuszczu

Kuchnia MagdaLeny
Rolada z indyka z suszonymi pomidorami i serem 108

Faszerowana suszonymi pomidorami i serem pierś z indyka, zawijana rolada. Delikatna, soczysta, aromatyczna. Podałam ją z kaszą i surówką z pora. Mięso jest delikatne w tej wersji, więc polecam ostrzejsze surówki, ta z porem nadała się idealnie. Taką pierś można faszerować dowolnie – rozmaitymi rodzajami serów, np. mozzarellą, fetą, pleśniowymi, dodać pieczarki, paprykę, ogórki kiszone, świeże liście szpinaku, inne(...)podać ją (pokrojoną w plastry oczywiście) i skropioną dodatkowo sosem np. z ziemniakami – z wody, pieczonymi, smażonymi, puree, kopytkami odsmażanymi i wszelakimi surówkami. Polecam! SKŁADNIKI: 1 filet z indyka 800 g kilka plastrów szynki dojrzewającej, u mnie delikatnie porwane kawałki zwykłej kilka suszonych pomidorów + trochę oleju z zalewy 4 plastry żółtego sera, np. tylżycki 4 łyżki wody sól

Zasmakuj Kuchni
Zupa pomidorowa z zieloną soczewicą 129

Staram się coraz częściej używać w mojej kuchni soczewicę. Jest bardzo zdrowa i pyszna, warto o niej pamiętać. Marchew oskrobać i pokroić ma małe kawałki lub

Kuchnia Pokoleń
Pierś z indyka z brzoskwiniami 113

Pierś z indyka z brzoskwiniami pieczona w piekarniku. Przesmażone na patelni mięso z indyka przekładamy do naczynia(...)żaroodpornego, mieszamy z dojrzałymi i soczystymi brzoskwiniami, pokrojonymi w kawałki. Dusimy razem ze świeżym majerankiem. Podajemy np. z młodymi ziemniaczkami i mizerią . Pysznie, zdrowo i dietetycznie. The post Pierś z indyka z brzoskwiniami appeared first on Moja Delicja

Moja Delicja
Rolada z indyka z brokułem i fetą 255

propozycja na niedzielny lub świąteczny obiad. Wygląda i smakuje rewelacyjnie! Rolada z indyka z brokułem i fetą Drukuj przepis Ilość porcji: 4-6 Składniki -1 pierś z indyka (800 g) -sól, pieprz, słodka i ostra papryka, tymianek -1 brokuł -ser feta (130 g) -2-3 ząbki czosnku -opakowanie szynki szwarcwaldzkiej lub parmeńskiej -2 łyżki oleju Przygotowanie(...)Pierś z indyka myjemy, osuszamy. Robimy nacięcie (nie do końca) i delikatnie rozkładamy jak książkę. Rozbijamy tłuczkiem (najlepiej pod folią spożywczą, aby nie podziurawić mięsa). Mięso posypujemy przyprawami. Odkładamy. --> Brokuła dzielimy na różyczki, gotujemy we wrzątku do miękkości, odcedzamy. Po przestudzeniu rozdrabniamy widelcem razem z serem feta. Dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę oraz pieprz. Mieszamy. --> Z brzegu wzdłuż dłuższego

Marta Gotuje
Pieczona pierś z indyka 144

Składniki U mnie 2 kg piersi z indyka 1 kg pierś z indyka 1 łyżeczka bazylia 1 łyżeczka oregano 2 łyżeczki papryka słodka mielona 1/2 łyżeczki tymianek 1/2 łyżeczki czarny pieprz świeżo mielony sól do smaku 3 łyżeczki oliwa 3 ząbki czosnek 60 ml sok z cytryny= to około z jednej cytryny rękaw do pieczenia Wykonanie Czosnek posiekać(...)drobno nożem. W miseczce wymieszać oliwę, sok z cytryny oraz wszystkie przyprawy z czosnkiem, al e bez soli . Pierś natrzeć solą, a następnie mieszanką oliwy z przyprawami. Odstawić do lodówki na 24 godziny. Po tym czasie pierś włożyć do rękawa do pieczenia. Piec 1 godzinę w temp. 180 stopni. Odstawić do wystygnięcia przed krojeniem

w mojej kuchni
Pieczona pierś z indyka 174

Składniki U mnie 2 kg piersi z indyka 1 kg pierś z indyka 1 łyżeczka bazylia 1 łyżeczka oregano 2 łyżeczki papryka słodka mielona 1/2 łyżeczki tymianek 1/2 łyżeczki czarny pieprz świeżo mielony sól do smaku 3 łyżeczki oliwa 3 ząbki czosnek 60 ml sok z cytryny= to około z jednej cytryny rękaw do pieczenia Wykonanie Czosnek posiekać(...)drobno nożem. W miseczce wymieszać oliwę, sok z cytryny oraz wszystkie przyprawy z czosnkiem, al e bez soli . Pierś natrzeć solą, a następnie mieszanką oliwy z przyprawami. Odstawić do lodówki na 24 godziny. Po tym czasie pierś włożyć do rękawa do pieczenia. Piec 1 godzinę w temp. 180 stopni. Odstawić do wystygnięcia przed krojeniem

mojej kuchni