pierś z indyka - 1975 przepisów (strona:27/132)

Indyk w sosie szpinakowym z mascarpone i kurkumą. 60

Dzisiaj przepis na szybki obiad. Tym razem indyk w kremowym sosie szpinakowym z mascarpone. Obiad, który przygotujecie w 30 minut. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Indyk w sosie szpinakowym z mascarpone i kurkumą Składniki 400 g piersi z indyka 1 łyżka masła klarowanego lub dobrej oliwy 1 łyżka mascarpone garść szpinaku świeżego(...)słodkiej papryki 0,5 łyżeczki kurkumy sól i pieprz do smaku 100 ml śmietany 22 % lub 30 % 1 ząbek czosnku Instrukcje Pierś z indyka kroimy na kawałki, delikatnie rozbijamy tłuczkiem. Doprawiamy solą, pieprzem, słodką papryką i kurkumą. Na patelni rozgrzewamy masło klarowane i rumienimy mięso. Dodajemy ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę. Następnie dodajemy

To co lubię - gotuję i polecam
Rolada z indyka z suszonymi owocami 197

indyka 300 gram mieszanki suszonych owoców Helio 200 gram surowego boczku w plastrach Przyprawa do indyka Sól Słodka i ostra papryka Sznurek do mięsa Sposób przygotowania: Pierś z indyka rozcinamy na duży płat mięsa, lekko rozbijamy tłuczkiem. Posypujemy przyprawą do indyka, solą oraz papryką. Układamy suszone owoce, roladę zwijamy dość ścisło, owijamy plastrami boczku. Roladę delikatnie

Bajeczna Kuchnia
Gulasz z indyka 58

Kurczak z mozzarellą Szwedzkie klopsiki jak z Ikei Boeuf bourguignon Pulpety w sosie pomidorowym GULASZ Z INDYKA Przygotowanie : 30 minut Porcje : 2 porcje Składniki: – 300-400 g piersi z indyka – 1 duża lub 2 mniejsze czerwone papryki – 4 łyżki oleju – 1 cebula drobno posiekana – 1 ząbek czosnku – 200 ml passaty pomidorowej – 70-100 lm bulionu(...)wody – kilka gałązek świeżego tymianku – 1 łyżeczka ostrej papryki – 1 łyżeczka wędzonej papryki – sól i pieprz PRZYGOTOWANIE: Pierś z indyka pokrój w większą kostkę. Mięso dopraw połową łyżeczki soli i 1/3 łyżeczki pieprzu. Czosnek bardzo drobno posiekaj, cebulę pokrój w drobną kostkę. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju i smaż na nim mięso. Smaż aż mięso

nietylkopasta.pl
Indyk z owocami w galarecie 160

Indyk z owocami jest niezawodnym połączeniem. Kompozycja jest kolorowa, żywa i radosna. Połączenie smaku łagodnego indyka ze słodkimi i kwaskowatymi owocami jest odświeżające. Składniki: – 1 duża pierś z indyka – 2 litry bulionu drobiowego – kilka gotowanych na twardo jajek – kilka brzoskwiń świeżych w sezonie, poza sezonem z puszki – ananas z puszki – papryka konserwowa(...)kilka korniszonów – 1 ugotowana marchewka – winogrono ciemne – natka pietruszki/ jarmuż – majonez – opakowanie żelatyny – sól, pieprz, słodka papryka – oliwa z oliwek   Pierś z indyka natrzeć oliwą, solą, pieprzem i papryką. Zawinąć w folię aluminiową, włożyć do brytfanny i piec w piekarniku około 30 minut – mięso musi być soczyste. Żeby sprawdzić można

Pociąg Do Kuchni
Pomysł na… gulasz z indyka i cukinii z makaronem 115

Szybki gulasz z indyka, z cukinią i makaronem 2 porcje: 300 g piersi indyka 1/2 małej cukinii 1 szklanka przecieru pomidorowego (passata) 150 g makaronu (u mnie kukurydziany z pomidorem) olej do smażenia przyprawy: sól, pieprz, kolendra mielona, majeranek Indyka pokroiłam w kostkę i podsmażyłam na oleju. Cukinię starłam na tarce o dużych oczkach, dodałam co mięsa

Kucharzyca
Tagliatelle z indykiem i szpinakiem 186

indyka kroimy w średniej wielkości kawałki. W tym przepisie użyłem dostępnego w moim sklepie tzw. gulaszowego z indyka. Można jednak wykorzystać zarówno filet z udźca czy piersi indyka, a nawet filet z kurczaka. Sos sojowy, olej, kilka kropli octu, sporą szczyptę cukru mieszamy do rozpuszczenia i dokładnego połączenia składników. Tak powstałą marynatą zalewamy mięso i odstawiamy

Jacob Tastes
Indyk pieczony, peklowany i faszerowany kaszą gryczaną 155

kawałki.  Ułożyć w naczyniu, w którym będzie piekł się indyk. Wlać na dno wodę. Na nich ułożyć ptaka. Piekarnik nagrzać do 200*C i włożyć do niego indyka ułożonego piersiami do góry. Piec go ok 30 min. Po tym czasie zmniejszyć temperaturę do ok 180-170*C a indyka ułożyć piersiami do dołu. Piec

Jemy Pijemy
Rolada z indyka 136

temu okazja by przygotować coś wyjątkowego,no i smacznego. Tak więc na świąteczny obiad była rolada z indyka nadziana pieczarkami i papryką.  ok. 1,2 filetu z piersi indyka 400 g pieczarek 1/2 czerwonej papryki 1/2 żółtej papryki 1 cebula sól świeżo mielony pieprz 1 łyżeczka curry 1 łyżeczka majeranku 2 łyżki oleju 50 g masła Filet

Kolorowa kuchnia Elki
Chili Con Carne 113

samo jest tym razem. Zaproponuję Wam Chili Con Carne jednak w nieco lżejszej wersji - z mięsem z indyka zamiast wołowiny. Zatem co potrzebujemy: 500g mięsa mielonego z piersi indyka, olej kokosowy, 200g czerwonej fasoli z puszki, 200g kukurydzy konserwowej, 1 duża czerwona papryka, passata pomidorowa - 500g 1 łyżka musztardy miodowej, 2 łyżki koncentratu pomidorowego + pół szklanki wody, szczypta

Przepis na Dzień Dobry
Pulpeciki z indyka w sosie pomidorowym 156

gotowy. Część zostawiłam dla dzieci w domu, część spakowałam do pudełka i zabrałam do pracy .   Pulpeciki z indyka w sosie pomidorowym 0,5 kg mielonego mięsa z piersi indyka 2 marchewki 1 duża żółta cebula 2 ząbki czosnku pieprz, sól, słodka papryka do smaku 4 łyżki bułki tartej 1 jajko Sos pomidorowy 1 kg pomidorów 1 cebula

Kuchnia na wzgórzu
Ryż w sosie pomidorowym z indykiem. 120

Składniki: 100 g ryżu 400 g pomidorów krojonych w puszce 200 g piersi z indyka bazylia, oregano, papryka ostra mielona, sól, pieprz 1 cebula Pierś z indyka płuczemy i kroimy w kawałki - solimy, pieprzymy - obsmażamy na odrobinie oleju/oliwy kiedy już będzie złoty dodajemy cebulkę pokrojoną w kostkę. Następnie dodajemy pomidory z zalewą i doprawiamy bazylią, oregano, papryką oraz

Moje-pitraszenie
Kąski z indyka w paluszkach 134

Sylwestra, stanowią doskonałą przekąskę. Tym razem postanowiłam indyka usmażyć w panierce z paluszków, kąski wyszły bardzo smaczne i chrupiące, podałam je z sosem bazyliowym. Składniki: 500 gram piersi z indyka Przyprawa do indyka Słodka i ostra papryka 2 jajka 100 gram paluszków słonych Fanex Olej do smażenia Dodatkowo: Sos bazyliowy Fanex Sposób przygotowania: Pierś z indyka

Bajeczna Kuchnia
Indyk w kokosowym curry (wolnowar) 330

tego cenią sobie delikatne, a zarazem wyraziste w smaku dania. Wcześniej w slowcookerze przygotowywałem pulled pork i jest to cały czas jeden z moich ulubionych przepisów. Dzisiaj piersi z indyka w kokosowym curry. Połączenie mleka kokosowego, curry, bazylii oraz chilli jest niewiarygodnie trafione. Uwielbiam ten słodko-ostry(...)smak. Indyka spokojnie możecie zastąpić kurczakiem. I nie żałujcie soli, długo gotowane potrawy mają tą tendencję, że wychodzą zdecydowanie mniej słone niż przygotowywane tradycyjną metodą. Składniki: 1kg piersi z indyka (dostosuj do wielkości swojego wolnowaru) papryka chili/jalapeno drobno posiekana 6 ząbków czosnku puszka mleka kokosowego 1 drobno pokrojona czerwona papryka 3 łyżki bazylii (suszonej) 1 łyżeczka imbiru sól

PaleoLife
Filet indyczy pieczony w musztardzie francuskiej 249

SKŁADNIKI: 1 kg piersi indyka w jednym kawałku MARYNATA: 1 łyżeczka soli 1/3 łyżeczki pieprzu 1/3 łyżeczki czosnku granulowanego 1 łyżeczka majeranku 1 czubata łyżeczka musztardy francuskiej 1 łyżeczka oleju 1/2 łyżeczki miodu WYKONANIE: Mięso opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem. Składniki marynaty wymieszać. Marynatą natrzeć mięso ze wszystkich stron, owinąć je w folię kuchenną i włożyć do lodówki

Kuchenne zapiski Edyty
Filet indyczy pieczony w musztardzie francuskiej 249

SKŁADNIKI: 1 kg piersi indyka w jednym kawałku MARYNATA: 1 łyżeczka soli 1/3 łyżeczki pieprzu 1/3 łyżeczki czosnku granulowanego 1 łyżeczka majeranku 1 czubata łyżeczka musztardy francuskiej 1 łyżeczka oleju 1/2 łyżeczki miodu WYKONANIE: Mięso opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem. Składniki marynaty wymieszać. Marynatą natrzeć mięso ze wszystkich stron, owinąć je w folię kuchenną i włożyć do lodówki

Kuchenne zapiski Edyty
Indyk z mozzarellą 205

Składniki: 4 kotlety z piersi indyka 4 łyżeczki pasty z suszonych pomidorów 1 kulka mozzarelli kapary 1 jajko sól, pieprz słodka papryka, zioła prowansalskie 1 łyżeczka musztardy piri-piri Przygotowanie: Kotlety … Czytaj dalej Indyk z mozzarellą

czarrna od kuchni