pożywnym jednogarnkowym daniem obiadowym. Kapusta i mięso z indyka sprawiają, że posiłek jest nie tylko sycący, ale i zdrowy. Pierś z indyka jest chudym i lekkostrawnym mięsem. Do indyka w kapuście wykorzystałam tym razem pierś, ale świetnie sprawdzi się również udziec. Jeśli użyte mięso będzie razem ze skórą, to danie stanie się również bardziej kaloryczne. Połączenie kapusty(...)więcej. Połączenie kapusty, mięsa i przypraw daje bardzo aromatyczne i pyszne danie. Ilość porcji: 6 - 8 Czas przygotowania: 60 minut Składniki na indyka w kapuście: 1 kg piersi z indyka 1 mała główka kapusty 2 - 3 marchewki 1 pietruszka 1 papryka czerwona 2 pomidory 1 cebula 3 ząbki czosnku kilka gałązek koperku 2 liście laurowe 4 ziarna ziela
Kuchcik gotujeOpis: Filet z indyka to delikatny kawałek mięsa. Doskonały i dietetyczny. Filet z indyka jest idealny dla dzieci i osób dbających o linię. Pierś z indyka można podać z pieczonymi ziemniakami, ziemniakami z wody, tłuczonymi lub ryżem. Składniki: 1 pierś z indyka (najlepiej ze skórą) 4 łyżki oliwy 2 łyżki miodu 1 łyżeczka mielonego białego pieprzu(...)łyżka soli Sok z 1 cytryny Sposób przygotowania: Na początku myjemy pierś i dokładnie osuszamy papierowym ręcznikiem kuchennym. Do małej miseczki dodajemy miód, sok z cytryny, oliwę, sól orz pieprz i wszystko dokładnie mieszamy. Osuszoną pierś dokładnie nacieramy przygotowaną marynatą. Następnie mięso owijamy folią spożywczą i wstawiamy do lodówki na 2-3 godziny, żeby się dobrze zamarynowało. Po tym czasie
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarneczasu do czasu. Moja wersja była z filetami z piersi z indyka, ale danie to można zrobić również z piersią z kurczaka lub schabem. Porcja na 2 osoby. SKŁADNIKI 2 filety z piersi z indyka (ewentualnie dwie piersi z kurczaka) 1 jajko 1 szklanka bułki tartej (mniej więcej) margaryna do smażenia 1 duża śmietana
Passions hobbies lifeplastry mozzarellę i przekrojone na pół pomidorki. Całość piecz w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni przez około 30 minut. Spróbuj także: Pierś z indyka zapiekana w pesto pierś z indyka pomidory pesto Roladka z piersi kurczaka faszerowana szpinakiem kurczak szpinak ser Pierś z kurczaka w pomidorach pierś z kurczaka marchew pomidory
Fit&Fast Kitchenrozgrzanym do temperatury 180 stopni przez około 30 minut. Spróbuj także: Pierś z kurczaka w pomidorach pierś z kurczaka marchew pomidory Pierś z indyka zapiekana w pesto pierś z indyka pomidory pesto Roladka z piersi kurczaka faszerowana szpinakiem kurczak szpinak
Fit&Fast KitchenKotlety z indyka w panierce pełnoziarnistej to pyszny obiad na co dzień i od święta. Sznycel z indyka jest lekkostrawnym i pożywnym mięsem, które chętnie jedzą zarówno dzieci, jak i osoby dorosłe. Bardzo łatwo się je przygotowuje i nie wymagają długiego marynowania ani pieczenia. Kotlety z indyka w panierce pełnoziarnistej są mniej kaloryczne od tych, których panierka(...)indyka w panierce pełnoziarnistej: 500 g piersi z indyka 1 szklanka mąki pszennej pełnoziarnistej 2 jajka (L) 2 łyżeczki mielonej kolendry świeżo mielony pieprz sól 3 - 4 łyżki posiekanej natki pietruszki olej rzepakowy lub masło klarowane do smażenia Jak zrobić kotlety z indyka w panierce pełnoziarnistej? Pierś z indyka oczyścić i pokroić w poprzek włókien
Gotuj w domuSkładniki: Pulpety: 400 g mięsa z indyka (pierś lub udźce) 150 g twarogu półtłustego 1 jajko 3/4 tymianku sól, pieprz Zupa: 1 cebula 3 ząbki czosnku 2 pietruszki 1 nieduży seler (ok. 150g) 150 g obranych ziemniaków 350 g obranych gruszek, bez gniazd nasiennych 1 l bulionu warzywnego 20 g masła 3 łyżki oleju 3 ziarna ziela angielskiego
Qchnia po prostuoraz dochodzących do zdrowia po chorobach Ciekawostki: dużą zaletą mięsa indyczego jest mała ilość kalorii w porównaniu z innymi mięsami - 100 g mięsa dostarcza około 130 kcal (dotyczy piersi z indyka) 100 g indyka dostarcza 35% zapotrzebowania na wit. B6 100 g indyka zawiera 325 mg tryptofanu najpopularniejsza jest pierś z indyka - jest najchudsza ze wszystkich(...)delikatna i lekkostrawna. Nie wymaga też długiej obróbki termicznej. Nadaje się zarówno do smażenia, jak i pieczenia. Jednak należy uważać, gdyż łatwo ją przesuszyć udziec z indyka nie jest tak kruchy jak pierś, ma ciemniejszą barwę oraz wyrazisty smak. Idealnie nadaje się do pieczenia oraz duszenia skrzydełka z indyka są delikatne w smaku i mają niską zawartość tłuszczu
Kuchnia MagdaLenyoraz dochodzących do zdrowia po chorobach Ciekawostki: dużą zaletą mięsa indyczego jest mała ilość kalorii w porównaniu z innymi mięsami - 100 g mięsa dostarcza około 130 kcal (dotyczy piersi z indyka) 100 g indyka dostarcza 35% zapotrzebowania na wit. B6 100 g indyka zawiera 325 mg tryptofanu najpopularniejsza jest pierś z indyka - jest najchudsza ze wszystkich(...)delikatna i lekkostrawna. Nie wymaga też długiej obróbki termicznej. Nadaje się zarówno do smażenia, jak i pieczenia. Jednak należy uważać, gdyż łatwo ją przesuszyć udziec z indyka nie jest tak kruchy jak pierś, ma ciemniejszą barwę oraz wyrazisty smak. Idealnie nadaje się do pieczenia oraz duszenia skrzydełka z indyka są delikatne w smaku i mają niską zawartość tłuszczu
Kuchnia MagdaLenyFaszerowana suszonymi pomidorami i serem pierś z indyka, zawijana rolada. Delikatna, soczysta, aromatyczna. Podałam ją z kaszą i surówką z pora. Mięso jest delikatne w tej wersji, więc polecam ostrzejsze surówki, ta z porem nadała się idealnie. Taką pierś można faszerować dowolnie – rozmaitymi rodzajami serów, np. mozzarellą, fetą, pleśniowymi, dodać pieczarki, paprykę, ogórki kiszone, świeże liście szpinaku, inne(...)podać ją (pokrojoną w plastry oczywiście) i skropioną dodatkowo sosem np. z ziemniakami – z wody, pieczonymi, smażonymi, puree, kopytkami odsmażanymi i wszelakimi surówkami. Polecam! SKŁADNIKI: 1 filet z indyka 800 g kilka plastrów szynki dojrzewającej, u mnie delikatnie porwane kawałki zwykłej kilka suszonych pomidorów + trochę oleju z zalewy 4 plastry żółtego sera, np. tylżycki 4 łyżki wody sól
Zasmakuj KuchniStaram się coraz częściej używać w mojej kuchni soczewicę. Jest bardzo zdrowa i pyszna, warto o niej pamiętać. Marchew oskrobać i pokroić ma małe kawałki lub
Kuchnia PokoleńPierś z indyka z brzoskwiniami pieczona w piekarniku. Przesmażone na patelni mięso z indyka przekładamy do naczynia(...)żaroodpornego, mieszamy z dojrzałymi i soczystymi brzoskwiniami, pokrojonymi w kawałki. Dusimy razem ze świeżym majerankiem. Podajemy np. z młodymi ziemniaczkami i mizerią . Pysznie, zdrowo i dietetycznie. The post Pierś z indyka z brzoskwiniami appeared first on Moja Delicja
Moja Delicjapropozycja na niedzielny lub świąteczny obiad. Wygląda i smakuje rewelacyjnie! Rolada z indyka z brokułem i fetą Drukuj przepis Ilość porcji: 4-6 Składniki -1 pierś z indyka (800 g) -sól, pieprz, słodka i ostra papryka, tymianek -1 brokuł -ser feta (130 g) -2-3 ząbki czosnku -opakowanie szynki szwarcwaldzkiej lub parmeńskiej -2 łyżki oleju Przygotowanie(...)Pierś z indyka myjemy, osuszamy. Robimy nacięcie (nie do końca) i delikatnie rozkładamy jak książkę. Rozbijamy tłuczkiem (najlepiej pod folią spożywczą, aby nie podziurawić mięsa). Mięso posypujemy przyprawami. Odkładamy. --> Brokuła dzielimy na różyczki, gotujemy we wrzątku do miękkości, odcedzamy. Po przestudzeniu rozdrabniamy widelcem razem z serem feta. Dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę oraz pieprz. Mieszamy. --> Z brzegu wzdłuż dłuższego
Marta Gotuje