ilości wrzucając do gara. Była surówka z porem , zupa i powstało coś nowego. Po prostu indyk duszony z porem. Bardzo proste, szybkie i pyszne danie. składniki: 800 g piersi z indyka 400 g pora, biała i jasnozielona część 1 marchewka olej do smażenia masło do smażenia ok 650 ml wody 200 ml śmietanki(...)łyżki mąki ryżowej do zagęszczenia sól, pieprz Pora pokroić w plasterki. Na patelni rozgrzać masło i podsmażyć pokrojonego pora aby niec zmiękł. Marchewkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Pierś indyka pokroić w niedużą kostkę. W garnku rozgrzać łyżkę oleju i podsmazyć indyka. Gdy mięso zmieni kolor dorzucić podsmażonego pora oraz startą marchewkę. Całość zalać wodą, doprawic
Monia miesza i gotujepierś z indyka,ale równie dobrze sprawdzi się filet z kurczaka.Mięsko podałam z kluseczkami śląskimi - mężuś zadowolony,rodzicom też smakowało. Składniki: ok 600- 800 dag piersi z indyka 1 cebula puszka pomidorów 200 ml białego,wytrawnego wina sól,pieprz bazylia,oregano 2-3 ząbki czosnku Umytą pierś z indyka pokroić w medaliony,przyprawić solą
Niespełnione zdolności kulinarneindyka nie należy do zbyt soczystych, dlatego postanowiłam ją zmielić i w czymś zatopić, padło na jajka! Z przepisu przygotujecie 3 wytrawne babeczki. Potrzebujemy: 1 plaster piersi z indyka, tzw sznycelek 2 jajka łyżeczka łuskanych ziaren konopii, u mnie od Konopnej Alternatywy pół pomidora bazylia Kawałek piersi z indyka mielimy i dodajemy do niej resztę składników. Dokładnie
MamaOskarkaDziś przychodzę z kawałkiem pysznego mięska 😋 pieczoną piersią z indyka🍗 można podać(...)ciepło z ziemniakami do obiadu lub na zimno krojoną w cienkie plasterki na kanapki 🍞🥩 Ja wybrałam tą drugą wersję 😀 wyszło pysznie 😋👌 ok. 1 kg filetu z piersi indyka marynata: 2 łyżki oleju lub oliwy 1 łyżeczka soku z cytryny 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki 1 płaska łyżeczka soli 1/2 łyżeczki majeranku 1/2 łyżeczki ziół
Kolorowa kuchnia ElkiBrakowało mi pomysłu na pierś z indyka i postanowiłam skorzystać ze znalezionego w sieci przepisu na roladę z szynką i dwoma rodzajami sera. Wyszło wyśmienicie. Porcja wyszła duża, dlatego mieliśmy zapewniony obiad na dwa dni. Na drugi dzień podałam ją razem z czerwoną kapustą i kluskami śląskimi. Smakowała jeszcze lepiej. 1 duża pierś z indyka 100 g szynki(...)mnie wieprzowa Pikok z Lidla) około 120 g żółtej mozzarelli, do pizzy 100 g sera topionego 1-2 łyżki posiekanego koperku mielona słodka papryka sól i pieprz Oczyszczoną pierś nacinamy wzdłuż, aby otrzymać jak największy płat. Delikatnie rozbijamy tłuczkiem, nadając mięsu równą grubość. Oprószamy z obu stron solą oraz pieprzem i niewielką ilością mielonej papryki. Żółtą mozzarellę trzemy na dużych
Smaki Na Talerzugulasz z piersi z indyka. |Jest to podstawa - więc każde dodatki mile widziane :) Ja czasami dodaję pieczarki, czy teraz w sezonie - grzyby, paprykę, cukinię itp Składniki: - pierś z indyka - 1 duża cebula - 1 marchewka - 1 liść laurowy - 1 ziele angielskie(...)ziele jałowca - sól, pieprz - tłuszcz do smażenia - woda Pierś pokroić na kawałki, cebulę pokroić w piórka. Marchew obrać i pokroić na grubsze plastry. Przygotowanie w Tefal Companion: Do misy Tefala założyć mieszadło, wlać olej i wsypać cebulę i marchew. Ustawić program Slow Cook P1. Następnie dodać pokrojoną pierś z indyka i przyprawy. Ustawić obroty: 2 temperatura: 100C czas
CookYourselfwzględu na dużą zawartość witaminy C poprawiają naszą odporność. Dzięki zawartemu w nich błonnikowi pozytywnie wpłyną na trawienie. Spróbuj także: Pierś z indyka zapiekana w pesto pierś z indyka pomidory pesto Roladka z piersi kurczaka faszerowana szpinakiem kurczak szpinak ser Indyk z batatem i sosem czosnkowym indyk bataty czosnek
Fit&Fast KitchenKupiłam duży filet z piersi indyka i przygotowałam z niego roladę. Do farszu wykorzystałam pastę z brokuła. Rolada wyszła spora więc część podałam na obiad a resztę wykorzystałam jako wędlinę na kanapki. składniki: rolada 1,2 kg piersi z indyka 1 nieduży bokuł (ok 500 g) 150 g sera sałatkowego typu feta sól,pieprz suszone pomidory z czosnkiem
Monia miesza i gotujeDziś czas na prosty obiad. Kilka składników i wyczarujemy pyszności. Do dzieła! Co nam trzeba? Duża pierś z indyka marchewka 2 żółte cebule. sól i pieprz ziołowy do smaku do zagęszczenia łyżka mąki, łyżka śmietany olej, woda Dodatek do obiadu: ryż biały Robimy! Pierś z indyka myjemy, kroimy w kostkę i przesmażamy na łyżce oleju. Podlewamy 200ml wody(...)składników. Wlewamy do naszego mięsa, mieszamy i podduszamy jeszcze z 3 minutki. Podajemy z ugotowanym ryżem. Share 0 Tweet 0 Pinterest 0 0 Shares The post Gulasz z piersi z indyka w cebulowym sosie first appeared on Latosiowy
Latosiowydomdzielenia się zdjęciami w zakładce Komentarz. Zapraszam do śledzenia mojego Instagrama: mecooksblog oraz polubienia Facebooka: MeCooks Smacznego Składniki potrzebne do przygotowania eskalopek z indyka. 45 dkg piersi z indyka 1 łyżka mąki pszennej 1/8 łyżeczki czarnego pieprzu 3/4 łyżeczki soli 2 łyżki oleju słonecznikowego Sos morelowy: 10 dkg suszonych moreli 1 mała cebula czerwona 1 łyżka tartego imbiru(...)łyżki cukru brązowego 1/2 łyżeczki skórki z pomarańczy 100 ml soku pomarańczowego 1 goździk 100 ml wody Jak przygotować eskalopki z indyka z owocowym sosem . Pierś z indyka pokroić w plastry, delikatnie rozbić młotkiem do mięsa na cienkie plastry. Posolić, oprószyć pieprzem i obtoczyć w mące. Na patelni rozgrzać olej. Kiedy olej jest gorący obsmażyć eskalopki
mecookssuszonej żurawiny, 150 ml czerwonego wina, 3 łyżki cukru, 1,5 l bulionu drobiowego, 2 liście laurowe, 4 ziarna ziela angielskiego, 2 marchewki (średnie), 1 pietruszka, 600 g piersi z indyka, 300 g wątróbki drobiowej, 1 bułka kajzerka, 2 jajka, sól i pieprz, gałka muszkatołowa, zioła prowansalskie, 1 żółtko, 3 łyżki mleka(...)rondelka. Dodać cukier i zagotować całość, do momentu rozpuszczenia się cukru. Zestawić z palnika. Wsypać żurawinę i odstawić do namoczenia. Bulion zagotować, wrzucić pociętą na mniejsze kawałki pierś z indyka, obrane marchewki, pietruszkę, liście laurowe i ziele angielskie. Gotować całość na małym ogniu do momentu, kiedy warzywa będą miękkie. Pierś z indyka i warzywa wyjąć na talerz
Świat Domowej KuchniSznycelki z indyka zwinięte z plastrem boczku wędzonego w kremowym sosie szpinakowym. Podane z ryżem to bardzo smaczna propozycja na obiad. ok. 500 gram fileta z piersi indyka 5 plastrów boczku wędzonego 200 gram szpinaku rozdrobniony mrożony 250 ml. słodkiej śmietanki sól pieprz duży ząbek czosnku pół szklanki wody wymieszanej z łyżeczką mąki 1 szklanka(...)bulionu Pierś z indyka podzielić na 5 równych części każda tak ok. 100 gram. Porcje mięsa rozbić tłuczkiem, przyprawić na każdym kawałku ułożyć plasterek boczku wędzonego i zwinąć w roladkę, spiąć wykałaczką. Na patelni rozgrzać kilka łyżek oleju i obsmażyć roladki z każdej strony. Następnie wlewamy bulion i dusimy pod przykryciem na niedużym ogniu od czasu do czasu
Andzia PichciKolejny pyszny przepis z indykiem jaki mam dla Was na moim blogu. Tym razem chrupiące kotleciki przygotowałam w piekarniku, razem z pyszną brukselką. To naprawdę proste i pyszne danie, a jeśli nie chcecie pikantnego sosu jaki zaproponowałam to zmniejszcie ilość ostrych przypraw lub wybierzcie łagodniejszą musztardę. Blog nietylkopasta.pl to nie tylko najlepsze przepisy dla Ciebie i Twojej rodziny, ale także(...)kurczak w panierce z parmezanem Pieczona pierś indyka w sosie pieczeniowym Polędwiczki w sosie kurkowym Kotlety mielone w sosie z suszonymi pomidorami Kurczak caprese Boeuf bourguignon – przepis Julii Child Schab z suszonymi pomidorami KOTLETY Z INDYKA Z SOSEM MUSZTARDOWYM Przygotowanie: 45 minut Ilość: 2-3 porcje Składniki: – 400-500 g piersi z indyka pokrojonej w plastry
nietylkopasta.plPierś z indyka rzadko jest wybierana jako pieczeń na obiad, bo większość z nas kojarzy je jako mięso suche i średnio smaczne, chociaż bardzo zdrowe. Tymczasem pierś z indyka z wolnowaru w miksie przypraw z ajwarem to naprawdę idealne rozwiązanie nie tylko na niedzielny obiad. Pierś wychodzi miękka i soczysta dzięki długiego wolnowarzeniu, a dodatek bałkańskiej pasty ajwaru
Bernika - moj kulinarny pamietnikUwielbiam bardzo majeranek, a że miałam też sporo piersi z indyka postanowiłam zrobić domową szyneczkę z majerankiem. Jest przepyszna. Idealna dla dzieci, bez jakichkolwiek ulepszaczy czy chemii(...)Moja córka je ją na śniadanie i kolację ;) Do wykonania szynki użyłam szynkowaru od firmy Tradismak oraz majeranek od Skworcu . Składniki: * około 1,2 kg piersi z indyka * 4-5 łyżeczek majeranku * 2 łyżeczki peklosmaczku (soli peklowej) * 2 łyżeczki żelatyny spożywczej * 1 łyżeczka cukru pudru * 1/3 szklanki wody Wykonanie: Pierś z indyka
Zrób to smacznie