Polecam również inne równie pyszne szaszłyki: GRILLOWANE MIELONE SZASZŁYKI Z KAPARAMI I SOSEM CZOSNKOWO ZIOŁOWYM SZASZŁYKI Z PIERSI Z INDYKA Z ANANASEM I KASZĄ KUS KUS SZASZŁYKI Z PIERSI INDYKA Z WARZYWAMI I KASZA KUS KUS Składniki: filety z kurczaka opakowanie jogurtu bałkańskiego 3 ząbki czosnku 2-3 łyżeczki curry czerwona słodka papryka czarny pieprz sól Kurczaka pokroiłam
potrawyregionalnezawiodłam się - wyszły pyszne! Jako że lubię placki ziemniaczane na słodko, a tutaj dodatkowo jeszcze w składzie występuje słodkawy w smaku batat, postanowiłam podać je z gulaszem z piersi indyka z ananasem, żurawiną i orzeszkami ziemnymi. SKŁADNIKI: Placuszki batatowo-ziemniaczane: 1 duży batat lub 2 mniejsze (ok 400 g) 3-4 ziemniaki (ok 300g) 3 jajka 5-6 czubatych(...)smaku (u mnie 1 płaska łyżeczka) czosnek granulowany , słodka papryka do smaku olej do smażenia Gulasz z indyka z żurawiną, ananasem i orzeszkami ziemnymi: 60 dag piersi z indyka 1 puszka ananasów duża garść suszonej żurawiny 50 g orzeszków ziemnych solonych kilka łyżek kukurydzy (na ogół dodaję ale tym razem nie miałam) 1 łyżka mąki ziemniaczanej ulubiona przyprawa
Kto ugości moich gości?Prosty do przygotowania gulasz z piersi z indyka z papryką, jarmużem i ciecierzycą. Zdrowe danie obiadowe gotowe w 20 minut. http://www.mojadelicja.pl/wp-content/uploads/2017/01/3pturkey-stew-gulasz-z-piersi-indyka-papryka-jarmuz-ciecierzyca-turkey-breast-recipe-1170x874.jpg The post Gulasz z piersi indyka z papryką, jarmużem i ciecierzycą appeared first on Moja Delicja - Przepisy kulinarne
Moja DelicjaCiepłym masłem szprycować (przy użyciu strzykawki z igłą) pierś indyka. Strzykawkę wbijamy od góry, pionowo w dół, wówczas masło nam nie wypłynie z piersi podczas pieczenia, a indyk będzie wspaniale soczysty. Resztą masła wysmarować indyka, skórki ułożyć na wierzchu. Do środka włożyć pomarańcze. Indyka ułożyć w brytfance. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 220 stopni. Po 20 minutach(...)zmniejszyć temperaturę do 180 stopni. Piec aż temperatura wewnątrz piersi osiągnie 71 stopni. Wyłączyć piekarnik, indyka zostawić aż temperatura wewnątrz indyka osiągnie 75 stopni. Wyjąć go i odstawić na około 10 minut aby odpoczął. W trakcie pieczenia polewać wytworzonym sosem. Polecam stosowanie termometru do pieczenia. Jest to naprawdę wygodniejsze i zawsze mamy pewność, że mięso zostało upieczone. Wielokrotnie
królestwo garówindyka 1 serek typu oscypek 100 gram suszonej żurawiny przyprawa do indyka sól, pieprz jajko bułka tarta olej do smażenia wykałaczki Sposób przygotowania: Pierś indyka kroimy w plastry, każdy kotlet delikatnie rozbijamy. Oprószamy przyprawą do indyka, solą oraz pieprzem. Oscypka kroimy w cienkie paski, żurawinę wcześniej sparzamy gorącą wodą. Na brzegu każdego kotleta
Bajeczna Kuchniadietetycznie? A jednak jest to jak najbardziej obiad fit. Zaczynajmy więc gotować! Czas przygotowania i ilość porcji 50 minut, 1 porcja Produkty 1 x mały batat, 1 x pierś z indyka, 1 x jogurt naturalny, 2 x ząbki czosnku, sól, pieprz, gałka muszkatułowa, bazylia, rozmaryn, chili, olej. Przygotowanie Batata obierz i umyj a następnie pokrój w paski(...)frytki. Pierś z indyka umyj. Do żaroodpornego naczynia wlej odrobię oleju i wsyp pokrojone bataty oraz włóż mięso. Wszystko posyp solą oraz pieprzem i wymieszaj tak, aby produkty obtoczyły się w oleju. Następnie mięso posyp z obu stron bazylią, odrobiną chili i rozmarynem. Całość włóż do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni na 40 minut. Do przygotowania sosu czosnkowego użyj
Fit&Fast Kitchenszybki obiadek. Pierś z indyka w pomidorowym sosie z dodatkiem warzyw konserwowych z puszki. Sos doprawiłam oregano ale można dodać dowolne ulubione przyprawy. składniki: 450 g piersi z indyka 1 mała puszka mieszanki meksykańskiej 300 ml przecieru pomidorowego sól,pieprz oregano cukier 1 łyżka oleju kokosowego Pierś z indyka pokroić w niedużą kostkę. Rozgrzać patelnię z olejem
Monia miesza i gotujeMięso z indyka często gości na moim stole ze względu na swoje walory smakowe, jak również łatwość jego przetwarzania. Z piersi indyka bardzo łatwo i szybko można przygotować smaczny i zdrowy obiad. Tym razem przygotowałam sznycle z indyka, do których panierowania użyłam zdrowszej mąki pszennej pełnoziarnistej, zamiast zwykłej pszennej i bułki tartej. Taka forma bardziej mi odpowiada(...)podczas smażenia. Do sznycli z indyka w panierce pełnoziarnistej świetnie pasuje ryż pełnoziarnisty oraz surówka z pomidora i papryki. Danie proste, zdrowe i smaczne. Składniki: 500 g piersi z indyka 2 jajka 1 szklanka mąki pszennej pełnoziarnistej pieprz sól 1 - 2 łyżeczki czosnku niedźwiedziego lub natki pietruszki masło klarowane lub olej do smażenia dodatkowo: ryż pełnoziarnisty (u mnie
Kuchcik gotujeObiad z piersi indyka dość szybki i bardzo smaczny. Polecam. SKŁADNIKI: 50 dag piersi z indyka 1 szklanka bulionu drobiowego 1 szklanka piwa 2 łyżki maki do obtaczania mięsa 2 marchewki 2 łyżki sosu sojowego pół paczki przyprawy do indyka sól , pieprz do smaku WYKONANIE: Mięso indyka opłukać, osuszyć i pokroić w plastry
W kuchennym oknie EwySkładniki: 1 pierś z indyka 250 g pieczarek 250 g sera ricotta papryka ostra mielona, sól, pieprz Pierś z indyka płuczemy i oczyszczamy, kroimy na mniejsze kawałki i rozbijamy tłuczkiem (grubość około 5 mm) solimy i pieprzymy. Pieczarki kroimy w talarki i smażymy na patelni, kiedy nam zmiękną doprawiamy solą i pieprzem. Kiedy woda z pieczarek wyparuje dodajemy(...)ricottę, posypujemy papryką i dokładnie ze sobą mieszamy ściągamy z ognia i przekładamy farsz na piersi z indyka - zawijamy (można związać nitką żeby nam się nie rozpadły). Przekładamy Do naczynia żaroodpornego wysmarowanego oliwą i pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez 40 minut. Podajemy z ziemniaczkami/sałatką z pomidorów i ogórków. Smacznego
Moje-pitraszenieilości wrzucając do gara. Była surówka z porem , zupa i powstało coś nowego. Po prostu indyk duszony z porem. Bardzo proste, szybkie i pyszne danie. składniki: 800 g piersi z indyka 400 g pora, biała i jasnozielona część 1 marchewka olej do smażenia masło do smażenia ok 650 ml wody 200 ml śmietanki(...)łyżki mąki ryżowej do zagęszczenia sól, pieprz Pora pokroić w plasterki. Na patelni rozgrzać masło i podsmażyć pokrojonego pora aby niec zmiękł. Marchewkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Pierś indyka pokroić w niedużą kostkę. W garnku rozgrzać łyżkę oleju i podsmazyć indyka. Gdy mięso zmieni kolor dorzucić podsmażonego pora oraz startą marchewkę. Całość zalać wodą, doprawic
Monia miesza i gotujepierś z indyka,ale równie dobrze sprawdzi się filet z kurczaka.Mięsko podałam z kluseczkami śląskimi - mężuś zadowolony,rodzicom też smakowało. Składniki: ok 600- 800 dag piersi z indyka 1 cebula puszka pomidorów 200 ml białego,wytrawnego wina sól,pieprz bazylia,oregano 2-3 ząbki czosnku Umytą pierś z indyka pokroić w medaliony,przyprawić solą
Niespełnione zdolności kulinarneindyka nie należy do zbyt soczystych, dlatego postanowiłam ją zmielić i w czymś zatopić, padło na jajka! Z przepisu przygotujecie 3 wytrawne babeczki. Potrzebujemy: 1 plaster piersi z indyka, tzw sznycelek 2 jajka łyżeczka łuskanych ziaren konopii, u mnie od Konopnej Alternatywy pół pomidora bazylia Kawałek piersi z indyka mielimy i dodajemy do niej resztę składników. Dokładnie
MamaOskarkaDziś przychodzę z kawałkiem pysznego mięska 😋 pieczoną piersią z indyka🍗 można podać(...)ciepło z ziemniakami do obiadu lub na zimno krojoną w cienkie plasterki na kanapki 🍞🥩 Ja wybrałam tą drugą wersję 😀 wyszło pysznie 😋👌 ok. 1 kg filetu z piersi indyka marynata: 2 łyżki oleju lub oliwy 1 łyżeczka soku z cytryny 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki 1 płaska łyżeczka soli 1/2 łyżeczki majeranku 1/2 łyżeczki ziół
Kolorowa kuchnia ElkiBrakowało mi pomysłu na pierś z indyka i postanowiłam skorzystać ze znalezionego w sieci przepisu na roladę z szynką i dwoma rodzajami sera. Wyszło wyśmienicie. Porcja wyszła duża, dlatego mieliśmy zapewniony obiad na dwa dni. Na drugi dzień podałam ją razem z czerwoną kapustą i kluskami śląskimi. Smakowała jeszcze lepiej. 1 duża pierś z indyka 100 g szynki(...)mnie wieprzowa Pikok z Lidla) około 120 g żółtej mozzarelli, do pizzy 100 g sera topionego 1-2 łyżki posiekanego koperku mielona słodka papryka sól i pieprz Oczyszczoną pierś nacinamy wzdłuż, aby otrzymać jak największy płat. Delikatnie rozbijamy tłuczkiem, nadając mięsu równą grubość. Oprószamy z obu stron solą oraz pieprzem i niewielką ilością mielonej papryki. Żółtą mozzarellę trzemy na dużych
Smaki Na Talerzu