Kontynuując swoje postanowienie noworoczne, proponuję delikatne, lekkostrawne danie. Tym razem indyk w roli głównej. Składniki: -4 sznycle z piersi indyka -1 cebula -olej rzepakowy -sól, pieprz do smaku -opakowanie mrożonej marchewki z groszkiem -łyżeczka masła -łyżeczka cukru -ćwiartka cytryny Sznycle osuszamy ręcznikiem papierowym. Na rozgrzanym oleju obsmażamy krótko z dwóch stron. Dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę. Podlewamy
Kulinarne przemysleniaprzygotowaniu, a do tego odmienne. Więcej nie piszę, żeby nie zepsuć Wam niespodzianki, jaką jest smak tych sznycli :) Sznycle z indyka w migdałach Potrzebujesz: ok. 6 kotletów z piersi indyka 3/4 szklani płatków migdałów sól pieprz słodka mielona papryka 1/2 szklanki mąki 1-2 jajka 1 łyżka mleka olej do smażenia Sposób przyrządzenia: 1. Kotlety z indyka
Kuchnia w Słońcu SkąpanaTakie kąski z indyka są bardzo smaczną przekąską, często przyrządzam je na uroczystości rodzinne, możemy również przygotować na kolację. Składniki: 400 gram piersi z indyka 150-200 gram sezamu 1-2 jajka Przyprawa do indyka Słodka i ostra papryka Olej do smażenia Sos tysiąca wysp Fanex Sposób przygotowania: Pierś z indyka kroimy w cienkie paski, posypujemy
Bajeczna Kuchniaoraz rosti dyniowe i marynowanego indyka z patelni z ostrym sosem czekoladowym. Dziś polecamy przepis na rosti czyli placuszki dyniowe podane z marynowanym indykiem i ostrym sosem czekoladowym. Składniki : 400g-500g piersi z indyka 4 łyżki sosu sojowego Kikkoman 4 łyżki oleju rzepakowego 1 łyżeczka soku z cytryny lub skórki z cytryny 1 ząbek czosnku szczypta pieprzu(...)czekoladowy: 200ml mleka 1 tabliczka c zekolady deserowej lub gorzkiej 2 łyżki cukru muscovado lub miodu 1 łyżk a pulpy pomidorowej szczypta cynamonu TABASCO® Sauce Wykonanie: Pierś z indyka pokrój na plastry o grubości 1-1,5cm. Zamarynuj w sosie sojowym Kikkoman i oleju rzepakowym. Odstaw na 1 godzinę lub nawet całą
SzczyptaSmaQSałatkę przygotowałam na kolację, powstała ze składników które miałam w domu. Wyszła bardzo smaczna i sycąca, mojej rodzinie bardzo smakowała, polecam. Składniki: 1 różyczka z brokułami 250 gram piersi z indyka 1 papryka czerwona 1 mała puszka(...)kukurydzy 1 puszka cieciorki 4-5 łyżek majonezu Sól, pieprz Czubryca zielona Swojski Wyrób Przyprawa do indyka Słodka i ostra papryka Olej do smażenia Sposób przygotowania: Piersi z indyka kroimy w plastry, nacieramy przyprawą do indyka, słodka i ostrą papryką oraz solą, odstawiamy na godzinę do lodówki. Podsmażamy na złoty kolor, ostudzone mięso kroimy w kostkę
Bajeczna KuchniaKoniecznie zróbcie, Wasze dzieci je pokochają! Zresztą nie tylko dzieci 😀. Pieczone nuggetsy Pieczone nuggetsy z indyka Czas przygotowania: 50 minut + czas marynowania Składniki: ok. 700 g piersi z indyka 500 g gęstego naturalnego jogurtu 1 łyżeczka papryki 1/2 łyżeczki ostrej papryki 1 łyżeczka granulowanego czosnku 2 jajka sól pieprz 2 szklanki płatków kukurydzianych Wykonanie: W misce mieszamy(...)jogurt, sól, pieprz, paprykę i czosnek. Piersi z indyka kroimy na paski mniej więcej o wymiarach 2 x 5 cm. Wkładamy je do marynaty, mieszamy. Przykrywamy naczynie i wkładamy do lodówki na minimum godzinę. U mnie stały prawie 12 godzin. Płatki kukurydziane wkładamy do plastikowej torebki i zgniatamy, wysypujemy na talerz. Następnie wyjmujemy mięso z marynaty i dokładnie
Kulinarne przygody GatityDzisiaj przepis na szybki obiad. Tym razem indyk w kremowym sosie szpinakowym z mascarpone. Obiad, który przygotujecie w 30 minut. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Indyk w sosie szpinakowym z mascarpone i kurkumą Składniki 400 g piersi z indyka 1 łyżka masła klarowanego lub dobrej oliwy 1 łyżka mascarpone garść szpinaku świeżego(...)słodkiej papryki 0,5 łyżeczki kurkumy sól i pieprz do smaku 100 ml śmietany 22 % lub 30 % 1 ząbek czosnku Instrukcje Pierś z indyka kroimy na kawałki, delikatnie rozbijamy tłuczkiem. Doprawiamy solą, pieprzem, słodką papryką i kurkumą. Na patelni rozgrzewamy masło klarowane i rumienimy mięso. Dodajemy ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę. Następnie dodajemy
To co lubię - gotuję i polecamindyka 300 gram mieszanki suszonych owoców Helio 200 gram surowego boczku w plastrach Przyprawa do indyka Sól Słodka i ostra papryka Sznurek do mięsa Sposób przygotowania: Pierś z indyka rozcinamy na duży płat mięsa, lekko rozbijamy tłuczkiem. Posypujemy przyprawą do indyka, solą oraz papryką. Układamy suszone owoce, roladę zwijamy dość ścisło, owijamy plastrami boczku. Roladę delikatnie
Bajeczna KuchniaKurczak z mozzarellą Szwedzkie klopsiki jak z Ikei Boeuf bourguignon Pulpety w sosie pomidorowym GULASZ Z INDYKA Przygotowanie : 30 minut Porcje : 2 porcje Składniki: – 300-400 g piersi z indyka – 1 duża lub 2 mniejsze czerwone papryki – 4 łyżki oleju – 1 cebula drobno posiekana – 1 ząbek czosnku – 200 ml passaty pomidorowej – 70-100 lm bulionu(...)wody – kilka gałązek świeżego tymianku – 1 łyżeczka ostrej papryki – 1 łyżeczka wędzonej papryki – sól i pieprz PRZYGOTOWANIE: Pierś z indyka pokrój w większą kostkę. Mięso dopraw połową łyżeczki soli i 1/3 łyżeczki pieprzu. Czosnek bardzo drobno posiekaj, cebulę pokrój w drobną kostkę. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju i smaż na nim mięso. Smaż aż mięso
nietylkopasta.plIndyk z owocami jest niezawodnym połączeniem. Kompozycja jest kolorowa, żywa i radosna. Połączenie smaku łagodnego indyka ze słodkimi i kwaskowatymi owocami jest odświeżające. Składniki: – 1 duża pierś z indyka – 2 litry bulionu drobiowego – kilka gotowanych na twardo jajek – kilka brzoskwiń świeżych w sezonie, poza sezonem z puszki – ananas z puszki – papryka konserwowa(...)kilka korniszonów – 1 ugotowana marchewka – winogrono ciemne – natka pietruszki/ jarmuż – majonez – opakowanie żelatyny – sól, pieprz, słodka papryka – oliwa z oliwek Pierś z indyka natrzeć oliwą, solą, pieprzem i papryką. Zawinąć w folię aluminiową, włożyć do brytfanny i piec w piekarniku około 30 minut – mięso musi być soczyste. Żeby sprawdzić można
Pociąg Do KuchniSzybki gulasz z indyka, z cukinią i makaronem 2 porcje: 300 g piersi indyka 1/2 małej cukinii 1 szklanka przecieru pomidorowego (passata) 150 g makaronu (u mnie kukurydziany z pomidorem) olej do smażenia przyprawy: sól, pieprz, kolendra mielona, majeranek Indyka pokroiłam w kostkę i podsmażyłam na oleju. Cukinię starłam na tarce o dużych oczkach, dodałam co mięsa
Kucharzycaindyka kroimy w średniej wielkości kawałki. W tym przepisie użyłem dostępnego w moim sklepie tzw. gulaszowego z indyka. Można jednak wykorzystać zarówno filet z udźca czy piersi indyka, a nawet filet z kurczaka. Sos sojowy, olej, kilka kropli octu, sporą szczyptę cukru mieszamy do rozpuszczenia i dokładnego połączenia składników. Tak powstałą marynatą zalewamy mięso i odstawiamy
Jacob Tasteskawałki. Ułożyć w naczyniu, w którym będzie piekł się indyk. Wlać na dno wodę. Na nich ułożyć ptaka. Piekarnik nagrzać do 200*C i włożyć do niego indyka ułożonego piersiami do góry. Piec go ok 30 min. Po tym czasie zmniejszyć temperaturę do ok 180-170*C a indyka ułożyć piersiami do dołu. Piec
Jemy Pijemytemu okazja by przygotować coś wyjątkowego,no i smacznego. Tak więc na świąteczny obiad była rolada z indyka nadziana pieczarkami i papryką. ok. 1,2 filetu z piersi indyka 400 g pieczarek 1/2 czerwonej papryki 1/2 żółtej papryki 1 cebula sól świeżo mielony pieprz 1 łyżeczka curry 1 łyżeczka majeranku 2 łyżki oleju 50 g masła Filet
Kolorowa kuchnia Elki