pierś w marynacie - 1478 przepisów (strona:48/99)

Kurczak cytrynowy (Lemon Chicken) 223

Bardzo dobre i szybkie w przygotowaniu danie kuchni seczuańskiej. Kwaśno-słodka marynata, później przezroczysty, muślinowy sos, który otula kawałki panierowanej i wcześniej zamarynowanej w tym samym smaku drobiowej piersi. Bardzo delikatny, wyrafinowany smak. Nie jadłam nigdy wcześniej kurczaka cytrynowego (a właściwie limonkowego) i jestem oczarowana smakiem stworzonym mojej własnej kuchni. Jestem pewna, że nawet przeciwnicy kuchni azjatyckiej będą zachwyceni. Musicie(...)tego spróbować! Przepis zamieszczam specjalnie dla Oli , fanki kurczaka wszelakiego! Składniki: 400 g piersi kurczaka sok z połowy limonki 1 łyżka soli morskiej 4 cienkie plastry limonki pokrojone na połówki Do panierowania: 1 jajko 1/2 filiżanki panierki panko lub mąki kukurydzianej olej kukurydziany lub rzepakowy do smażenia Sos cytrynowy: 8 plasterków kiszonej cytryny  (jeśli nie możecie kupić - zróbcie taki

Kuchnia Prezydentowej
Kurczak w sosie jabłkowym 195

Kurczak w sosie jabłkowym to wykwintne danie, którym można się pochwalić nie tylko przed rodziną ale i znajomym. Jest proste i nie wymaga od nas dużego

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
PIECZONA PIERŚ Z INDYKA Z SOSEM MUSZTARDOWYM 204

przez praskę, mieszamy z oliwą z oliwek oraz przyprawami: pieprzem, solą, bazylią, oregano i rozmarynem. Przygotowaną marynatą nacieramy indyka.Wkładamy do lodówki na min. 2 godz., a najlepiej na całą noc. Następnego dnia wyciągamy z lodówki, aby ocieplił się do temperatury pokojowej. Pierś z indyka umieszczamy w naczyniu żaroodpornym, wkładamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i pieczemy pod przykryciem

Kuchnia MagdaLeny
Piersi z kurczaka pieczone z ziemniakami i papryką. Szybkie danie 2w1 z piekarnika. 284

wyłożoną papierem do pieczenia, równomiernie rozkładam na całej jej powierzchni. Na dnie naczynia w którym mieszałam ziemniaki z papryką została marynata z oleju i przypraw, przekładam do niej pokrojone mięso i dokładnie każdy kawałek w niej obtaczam. Tak przygotowane piersi układam na blaszce pomiędzy ziemniakami i papryką. Całość wkładam do nagrzanego piekarnika i piekę 40-45 minut w 170 stopniach

Kuchnia z widokiem na ogród
stir fry z fasolką szparagową i kurczakiem 238

pożałujecie - lekko, azjatycko i fasolkowo. Składniki : 250-300g piersi z kurczaka 300g fasolki szparagowej zielonej lub żółtej 1/2 małej czerwonej papryki 1 mała cebula kilkanaście pieczarek 300-400g makaronu tagliatelle 2 łyżki miodu 2 łyżki ciemnego sosu sojowego 1 limonka sól i pieprz Sposób przyrządzenia : marynata: sos sojowy (2 łyżki), miód (2 łyżki) i sok z połowy limonki(...)podsmażamy na patelni, aż nieco zmiękną i odstawiamy pierś z kurczaka myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym i kroimy na dosyć duże kawałki rozgrzewamy olej na patelni, podsmażamy kurczaka kilka minut do kurczaka dodajemy paprykę i cebulę, mieszając smażymy kilka minut dodajemy fasolkę oraz pieczarki i smażymy kolejne 2-3 minuty wlewamy marynatę, opruszamy pieprzem, mieszamy dokładnie po 2-3 minutach dodajemy

zobacz ich smak
Lizaki z kurczaka na ostro 203

misce wymieszać skórkę i sok z limonki z sosem sriracha, oliwą oraz solą i pieprzem.  Kurczaka umyć i osuszyć (jeżeli używacie pierś z kurczaka pokroić ją wzdłuż na paski szerokości około 2cm). Kurczaka przełożyć do marynaty, dokładnie wymieszać i odstawić na około 15-20 minut. Po tym czasie kurczaka nadziać wzdłuż na patyczki do szaszłyków. Smażyć na mocno rozgrzanym

Codzienne Gotowanie
Kotlety z kurczaka po farmersku 168

Kotlety z kurczaka po farmersku – to nic innego jak zamarynowane w sosie farmerskim kawałki filetów z piersi kurczaka, które następnie obtaczamy w bułce tartej i

Kulinarne Przeboje
MAKARON SOJOWY Z KURCZAKIEM I POMARAŃCZĄ 129

PRZYGOTOWANIA: 20 MINUT  (+ 2-3 GODZINY MARYNOWANIE MIĘSA) ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 13 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 2-3 Składniki podstawowe: średniej wielkości pierś kurczaka, nieduży por, 1 pomarańcza, 100 g makaronu sojowego, sól i pieprz. Składniki marynaty do mięsa: sok z 1 pomarańczy, łyżka sosu sojowego. Dodatkowo: mąka ziemniaczana do obtoczenia mięsa, 2 łyżki oleju, łyżka posiekanej natki pietruszki. Przygotowanie

JejKuchnia
Pierś z kurczaka faszerowana suszonymi pomidorami i fetą 237

suszonych  w oleju 1/3 kostki sera feta 2 ząbki czosnku, sól, pieprz, oregano  Przygotowanie: Mięso myjemy, następnie osuszamy papierowym ręcznikiem. Pierś kroimy na pół, następnie robimy poziome nacięcie tak aby zrobiła się kieszonka. Przygotowujemy marynatę. Wyciskamy czosnek przez praskę, mieszamy go z łyżką oliwy z suszonych pomidorów, dodajemy sól, pieprz, oregano (może być też tymianek, lub bazylia

Kuchnia Pełna Pasji
Filet z kurczaka w teriyaki 182

oliwy 1/4 łyżeczki curry 1/4 łyżeczki suszonego lub świeżego rozmarynu Przygotowanie kurczaka teriyaki: Filet z kurczaka osuszyć i przekroić na dwie pojedyncze piersi ( chyba, że kupiliście pojedyncze filety ). Sos teriyaki wymieszać z oliwą, dodać przyprawy. Powstałą marynatą zalać filety z kurczaka i odstawić na 2 godziny w chłodne miejsce. Zamarynowane filety ponacinać z wierzchniej strony. Na patelni położyć pergamin

kolorowotorcikowo
SZASZŁYKI DROBIOWE Z PIECZARKAMI 435

przyprawy: sól, pieprz, czosnek granulowany, suszona bazylia, papryka słodka mielona, chili mielone, tymianek mielony, rozmaryn- ilość wedle upodobania patyczki do szaszłyków Wykonanie: Piersi z kurczaka kroimy w kostkę. Wszystkie przyprawy mieszamy ze sobą, dodajemy olej, taka marynata smarujemy mięso. Odstawiamy do lodówki na min 4 godz. Paprykę kroimy w większą kostkę, cukinię kroimy w plastry , tak samo postępujemy z cebulą

Z Majeczką w kuchni
Kurczak w sosie musztardowym 185

przez długi czas cieszył się bardzo dużym powodzeniem. Mam nadzieję, że ten przepis także przypadnie Wam do gustu. Składniki: 2 duże pojedyncze piersi z kurczaka 1 duży por 2 szklanki śmietany kremówki 2 słoiczki musztardy francuskiej marynata 4 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżeczki pieprzu cytrynowego 2 ząbki czosnku płaska łyżeczka soli Sposób przygotowania: Oliwę łączymy z pieprzem cytrynowym

Pobite gary Barbary
KURCZAK W SOSIE CURRY Z MANGO 270

najlepiej posypać sos świeżą papryczką chili i listkami kolendry. SKŁADNIKI na 2 porcje 1 pojedyncza pierś kurczaka 1 duże mango 2 łyżki oleju kokosowego lub innego roślinnego 1/2 puszki ( 200 g) mleka kokosowego opcjonalnie : 1/2 papryczki chili pokrojonej w krążki, garść świeżej kolendry MARYNATA 2 łyżeczki mielonej kurkumy 1/3 łyżeczki ostrej papryki w proszku 2 łyżeczki świeżo startego imbiru

cool and minty
PIERŚ Z KURCZAKA GRILLOWANA NA ŁAGODNIE 177

pierś z kurczaka 3 łyżki miodu 6 łyżki keczupu po pół łyżeczki: papryki słodkiej mielonej, pieprzu, czosnku granulowanego łyżeczka suszonego lubczyku Wykonanie: Piersi z kurczaka kroimy na plastry. Miód łączymy razem z keczupem , dodajemy przyprawy. Gotową marynatą smarujemy mięso, odkładamy najlepiej na całą noc do lodówki. Na drugi dzień grillujemy na rumiano z obu stron. http://www.alma24.pl

Z Majeczką w kuchni
Smażona pierś kaczki na czosnkowym naleśniku z mąki gryczanej 192

sól, pieprz świeżo mielone 2 nieduże naleśniki: pół szklanki mąki gryczanej ok. 150ml mleka 1 jajko 2 ząbki czosnku pół łyżeczki soli Pierś kaczki delikatnie pozbawiamy skóry i kroimy w cieniutkie plasterki. W misce mieszamy składniki marynaty, doprawiając dobrze solą i świeżo mielonym pieprzem. Wkładamy do niej plasterki kaczki i mieszamy, by mięso dobrze zostało pokryte marynatą. Odstawiamy na około

Kuchenna Kontrrewolucya

Proponowane wyszukiwania