SKŁADNIKI - 200 g piersi z Kurczaka - łyżeczka sosu sojowego jasnego - chili - ząbek czosnku, kawałeczek świeżego imbiru - 1/2 papryki - 3 plastry cukinii Przeciskamy czosnek, siekamy drobno imbir, mieszamy z sosem sojowym i chili, marynujemy przez godzinę mięso. Układamy na rozgrzanym grillu elektrycznym i grillujemy, warzywa również smarujemy marynatą i grillujemy razem po około 7 minut z każdej strony. Bardzo proste
SMYKWKUCHNIdrobiu i 2-3 łyżki oleju, mieszamy i tak powstałą marynatą nacieramy mięso, a następnie odkładamy na co najmniej 60 minut. Na patelni rozgrzewamy 1 łyżkę oleju. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 200°C z termoobiegiem lub 220°C bez termoobiegu, grzałka góra dół. Na rozgrzanej patelni układamy piersi z kurczaka rumieniąc je z każdej strony. Cebulę kroimy w piórka, pieczarki
Rozpustne gotowanieoraz pokruszonymi listkami laurowymi. (Każdy kawałek kurczaka powinien być dokładnie pokryty marynatą.) Miskę przykryć folią spożywczą i odstawić do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc. Po tym czasie kurczaka delikatnie "strzepnąć" z zalewy (usunąć czosnek i listki) i przełożyć na patelnię z mocno (!) rozgrzanym olejem. Piersi smażyć (na średnim ogniu) po 2-3 minuty z każdej strony
Di gotujeSKŁADNIKI marynata do mięsa: 220 g sosu czarnego chilli TaoTao- Czarny sos powstał z miłości do chili, wyrazistego ostro-słodkiego smaku i niezapomnianych impresji kulinarnych podczas dalekomorskiej podróży. Idealny do marynowania wołowiny i wieprzowiny, wspaniały jako dip do grillowanej piersi z kurczaka, do kanapek i zapiekanek z serem, także z tym pleśniowym oraz do przekąsek typu nachos. 4 łyżki sosu
ClauditteMissCookingPołączenie delikatnej piersi z kurczaka z konfiturą z żurawiny oraz soczystym mango, w towarzystwie kruchych sałat, orzechów włoskich i miodowego winegretu. Doskonale smakuje podana na zimno- jako przystawka lub kolacja-, a podana na ciepło, z dodatkiem ryżu czy makaronu stanowić będzie pełnowartościowy posiłek obiadowy. 2 porcje: * filet z kurczaka- 2 szt. * mix sałat- 2 spore garście * mango- 1 szt. * orzechy(...)włoskie- 6 szt. * konfitura z żurawiny- do podania * kiełki słonecznika- do ozdoby Marynata do kurczaka: * olej rzepakowy- 2 łyżki * sól, słodka papryka, suszony tymianek- 1 łyżeczka * pieprz- 1/3 łyżeczki Winegret: * olej winogronowy- 2 łyżki * sok z cytryny- 1 łyżeczka * ocet jabłkowy- 1 łyżeczka * miód- 1 łyżeczka Piersi z kurczaka zamarynować i odstawić na 30 min., a następnie zgrillować. Gotowe mięso
Kraina Miodem Płynącapieczona pierś z indyka jest niezwykle krucha, miękka i aromatyczna. Głęboki kolor „skórki” uzyskałam za pomocą sosu sojowego i miodu. Pieczeń pokrojona w grubsze plastry może być podana na gorąco, a w cieńsze jest idealna do kanapek. Zdrowa wędlina bez konserwantów! Polecam również na świąteczny stół wielkanocny(...)filet z indyka ok. 1,5 kg Marynata • 4 łyżki sosu sojowego • 2 łyżki miodu płynnego • 1 łyżka octu winnego • sól, pieprz do smaku • 1 łyżeczka ziół prowansalskich Wykonanie: • Filet z indyka natrzeć solą i pieprzem. • Wymieszać składniki zalewy, wlać do woreczka i umieścić tam pierś z indyka. • Zawiązać woreczek i umieścić
To co kochamDanie smaczne zarówno na zimno jak i na ciepło. Smak całości w tkwi w marynacie do mięsa. Czuć cytrynę, czosnek i musztardę. Słodkości nadaje miód. Szybko i smacznie! 1 szklanka makaronu pełnoziarnistego farfalle 250 g fileta z piersi kurczaka 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżeczka miodu 1 łyżeczka musztardy dijon Przyprawa do kurczaka 1 ząbek czosnku Sól Pieprz
VioletoweKucharzeniemała cukinia 1 puszka pomidorów 8 łyżek tartego sera (np. mozzarelli) olej sól i pieprz Umyte i osuszone piersi kroimy w niewielką kostkę. Wszystkie przyprawy, łącznie z solą oraz pieprzem mieszamy ze sobą. Łączymy z 2 łyżkami oleju, mieszamy. Następnie powstałą marynatą nacieramy kawałki kurczaka. Odstawiamy na co najmniej 30 minut do lodówki. Przekrojone na pół i pozbawione gniazd nasiennych
Smaki Na Talerzuwyciśnięty czosnek , sól,pieprz oraz posiekane zioła (ja dałam suszone bo u nas jest duży problem dostać świeże). Piersi myjemy,osuszamy i to samo robimy z warzywami.Cukinię,rzodkiewki oraz pomidor kroimy w plasterki.Pierś kurczaka dobrze smarujemy i wcieramy ziołową marynatą.Odrobinę oliwy z ziołami również smarujemy plastry cukinii.Mięso i cukinię pieczemy na ruszcie (u mnie elektrycznym
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkimieszamy razem. Sos sojowy mieszamy z zalewą ananasa.Dodajemy posiekane w cienkie plasterki czosnek i curry.Marynatą zalewamy piersi kurczaka i wstawiamy na 5 godz. do lodówki.Cebulę siekamy i podsmażamy na oleju,dodajemy mięso z kurczaka,zalewamy 100ml.wody, potem dodać marynatę i pokrojoną paprykę.Dusimy 20 min.,wyjmujemy mięso.Do sosu dodajemy znów 100ml.wody,przyprawiamy,zagotować sos..Zagęścić mąką
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkipieprz Sposób przygotowania: Kurczaka opalamy (jeżeli ma pozostałości z piór ) i myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym. Wszystkie składniki na marynatę mieszamy razem i nacieramy całego kurczaka w środku i na zewnątrz, zostawiamy na około 3-4 godziny w lodowce. Pod skore na piersi wkładamy tymianek i kawałki masła. Z butelki z piwem ściągamy etykietę i nadziewamy na nią kurczaka, ustawiamy
PychaDanianajlepszych miejsc w sieci. Kurczaka tego robiłam już po raz drugi, ale pierwszy raz trzymałam go w marynacie 24h. I zawsze już będę tak robić, bo różnica jest niesamowita, mięso jest cudnie soczyste, mimo, że ja użyłam pokrojonych w kostkę piersi z kurczaka.Dalej mamy ryż, też po indyjsku, przepis z tego samego źródła co kurczak.W roli przedstawicielki europy wystąpiła
Z butelką mleczka w tlefiletu zpiersi kurczaka500 ml jogurtu greckiego2 cebule1 ogórek zielony wąż4 zabki czosnkuszczypta chilipeczek koperkupieprz Kamissól KamisWykonanie:Piersi z kurczaka kroimy w kosteczkę większą.Doprawiamy solą i pieprzem.Marynata:cebule i 2 ząbki czosnku siekamy,łaczymy zpołową jogurtu oraz chili.Tą marynatą zalewamy kurczaka,dobrze mieszamy i odstawiamy na 2 godz do lodówki.Po tym czasei kurczaka osączamy z marynaty,nabijamy
Z Majeczką w kuchniryżem z warzywami. Dość łatwo wówczas ulec pokusie wprowadzenia jakiś nawiązań do kuchni azjatyckich, zwłaszcza że marynata zawiera imbir. My jednak postanowiliśmy pozostać raczej w klimatach kuchni południowoeuropejskich. W rzeczywistości w ten sposób możemy przyrządzić również inne niż nogi (udka) części kurczaka – zarówno piersi jak i skrzydełka. Może to jedynie wymagać weryfikacji czasu pieczenia mięsa. A żeby było jeszcze ciekawiej(...)sosem miodowo-musztardowym i makaronem – gdy mamy ochotę na słodko-musztardowe smaki. Zapisz przepis Drukuj Składniki (dla 2 osób) 3 średnie nogi / 3 udka + 3 podudzia z kurczaka (900g) Marynata 4 łyżki płynnego miodu 2 czubate łyżeczki musztardy francuskiej 2 czubate łyżeczki musztardy Dijon 2 łyżki oliwy 1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki 1 łyżeczka tymianku 1 łyżeczka cząbru 1 łyżeczka
Kulinarna Pokusakurczak, wołowina, jagnięcina, polędwiczka wieprzowa a także krewetki, czy ryby. Można eksperymentować ze składnikami marynaty i za każdym razem tworzyć nowe danie. Podane z domowym sosem słodko kwaśnym smakują wręcz wybornie. Polecam, naprawdę są genialne w swej prostocie. SKŁADNIKI (8 szaszłyków) 1 duża podwójna pierś z kurczaka 1-2 papryczki chilli 1 ząbek czosnku 2 cm świeżego imbiru(...)dość grube, tak by swobodnie można było je nabić na patyczek) Papryczkę chilli drobno posiekać. Imbir obrać i zetrzeć na tarce. Czosnek obrać i zetrzeć na tarce. Wszystkie składniki marynaty wymieszać. Pokrojone mięso nabić na patyczki. Ułożyć w płaskim naczyniu i zalać marynatą, tak by każdy kawałek mięsa był w niej zanurzony. Odsawić na conajmniej 2-3 h ( najlepiej
DefinicjaSmaku