pierś w marynacie - 1478 przepisów (strona:46/99)

jogurtowy kurczak 300

Składniki: na 2 porcje 2 piersi z kurczaka mały jogurt naturalny papryka słodka kurkuma mięta sól pieprz mix sałat- lodowej, rzymskiej, świeżego szpinaku i rukoli pomidor mozarella lub feta przygotowanie: kurczaka myjemy, oprószamy solą i pieprzem. przekładamy do miseczki i zalewamy jogurtem wymieszanym z kurkumą, papryką i mięta wkładamy do lodówki na ok. pół godziny w międzyczasie kroimy pomidora(...)umytą i osuszoną sałatą kurczaka wyjmujemy z lodówki i układamy na folii aluminiowej, tak aby udało nam się do zawinąć, zalewamy marynatą jogurtową i wstawiamy do nagrzanego na 180' piekarnika. pieczemy w zależności od wielkości piersi 30-40 minut. upieczoną pierś wyjmujemy z piekarnika kroimy w plasterki  i układamy na sałatce. Polewamy jogurtem. Serwujemy z pieczywem czosnkowym lub ziołową

Luźna Kuchnia
Grillowany kurczak cytrynowy ze szparagami i jajkiem w koszulce 212

jajkiem i szparagami to wyborne połączenie dla smakoszy lekkiej kuchni. Chodźmy gotować! 2 dania 30 minut 2 piersi z kurczaka 10 szparagów suszona bazylia sok z połowy cytryny oliwa z oliwek sól, pieprz 2 łyżki startego parmezanu 2 jajka Zrobić marynatę: do miski wlać oliwę z oliwek (około 3 łyżki) dodać sól, pieprz, suszoną bazylię (około 1 łyżeczki) oraz

Ania i Marcin gotują
Gęsia pierś confit z gruszkowym kompotem 131

gruszkowym kompotem…Od dawna przymierzałam się do pieczenia gęsiny. W końcu się odważyłam. Wybrałam gęsią pierś, do której przyrządziłam gruszkowy kompot. Była to spora sztuka mięsa, ale po upieczeniu znacznie się skurczyła. Nic dziwnego, mięso gęsi jest tłuste. Piekłam gęś w marynacie. Mięso wyszło bardzo mięciutkie. Niewątpliwie przyczynił się do tego wytopiony tłuszcz ze skórki. Confit z gęsi jest(...)Gęś marynowana w czerwonym winie i porzeczkowym dżemie jest bardzo soczysta i aromatyczna. Polecam gęś z gruszkowym kompotem z dodatkiem suszonego berberysu. Gęsia pierś confit Składniki: 1,4 kg piersi z gęsi 200 ml dżemu z czarnej porzeczki 200 ml wody 250 ml czerwonego wina, wytrawnego sól i pieprz 1 łyżeczka suszonego majeranku Kompot z gruszek 350 g gruszek

codojedzenia
Cynamonowy kurczak z batatami, papryką w sosie mango 191

pieprz 1   łyżeczka przyprawy garam masala olej   Do soku z mango dodać cynamon, musztardę, sól i   pieprz, wymieszać i ostawić. Pierś z kurczaka pokroić w dużą kostkę i wrzucić do miski z marynatą z soku, pozostawić na około pół godziny. Bataty dokładnie wyszorować i pokroić na dość duże cząstki to samo zrobić z papryką. C ebule pokroić

Jadło i czytadło
Kurczak z sosem orzechowym, ryżem i orientalną surówką 132

Orzechy arachidowe – 2 łyżki Kolendra – ½ pęczka Imbir – 2cm kawałek Sos: Miód – 1 łyżka Sos sojowy – 1 łyżka Olej np. sezamowy – 2 łyżki Wykonanie: Piersi z kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy w cienkie paski. Następnie przygotowujemy marynatę z jogurtu i pasty curry. Mięso marynujemy przez około 2-3 godziny (minimum). Następnie posypujemy sezamem, pieczemy lub grillujemy przez 10-15 minut

Kuchnia Bon Appetit
Sałatka z kaszą bulgur, botwinką i rzodkiewką + pieczona pierś z kurczaka 151

mnie  słodka i ostra papryka w proszku tym razem) Sól Pieprz Przygotowanie: Olej wymieszać z przyprawami oraz solą i pieprzem.  Pierś z kurczaka przekroić na pół lub zostawić w całości. Natrzeć przygotowaną marynatą. Odstawić na min. 20 minut.  Następnie upiec w worku do pieczenia przez ok. 25 minut w 180 stopniach. Pozdrawiam Anulla

Fabryka pomysłów
Aromatyczna pierś z kurczaka pieczona w jogurcie 281

łyżki oliwy truflowej pieprz sól SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Jogurt naturalny łączymy z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, papryką, kuminem, oregano i oliwą truflową. Pierś z kurczaka solimy i pieprzymy. Wkładamy do naczynia żaroodpornego i zalewamy marynatą, tak aby pokryła całe mięso. Odstawiamy na 30 min. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Kurczaka pieczemy ok 15-18 min ( w zależności od grubości mięsa). Świetnie

DefinicjaSmaku
Skrzydełka z Kurczaka Pieczone z Miodem i Sosem Sojowym 157

Mój syn lubi skrzydełka. Tylko lubi, bo nie jada skóry i musi obierać wszystko :) Za to uwielbia polędwiczki z kurczaka, najchętniej kupiłby kilkanaście piersi z kurczaka i poodcinał same polędwiczki i usmażył w panierce.  Zwykle marynaty robię na tzw. oko i wrzucam do miski co wpadnie w ręce, ale tym razem pohamowałam dosypywanie i dolewanie, odmierzyłam co i czego

Blondynka Gotuje
Szaszłyki z kurczakiem w marynacie jogurtowej 157

miski przełożyć jogurt. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, sok z cytryny oraz słodką paprykę i przyprawę do mięs z grilla. Wszystko wymieszać. Pierś z kurczaka pokroić w sporą kostkę. Pokrojone mięso przełożyć do przygotowanej marynaty. Dokładnie wymieszać aby marynata pokryła mięso. Odstawić na kilka godzin lub na noc do lodówki. Cukinie dokładnie umyć i osuszyć, pokroić w grubsze plastry

Monia miesza i gotuje
grillowanie 136

marynaty i sosy pstrąg  z grilla    pstrąg z pieczarkami   stek z tuńczyka pierś z kurczaka z serem z pleśnią niebieską pałeczki z kurczaka szaszłyki z kurczaka udka z kurczaka roladki z indyka  pierś kaczki pierś z gęsi  kaczka z grilla T-bone z grilla  górka cielęca z grilla żeberka   karkówka karkówka

królestwo garów
G.. grillowany kurczak w sosie sojowym i kaszą jaglaną. 311

braku laku, ryżu i ochoty na jedzenie makaronu postanowiłam ją dziś przygotować i zaryzykować. I było warto!  Składniki: 1 x pierś kurczaka 1/2 szklanki kaszy jaglanej 3 szklanki wody 1 łyżka oliwy marynata: 1 łyżeczka oliwy, 1 łyżka sosu sojowego ciemnego, czosnek, papryka ostra w proszku, szczypta soli pieprzu 1 duża marchewka, 1/2 szklanki groszku zielonego, 4 duże pieczarki

Kitchens Alphabet
Kurczak pieczony na ryżu 10261

łyżki oleju Kurczaka dzielimy na kawałki – ja zazwyczaj wycinam korpus i zostawiam na zupę , tym razem było nas mniej więc piersi też zostały na następny dzień bo łatwo się wysuszają . Reszta kawałków wylądowała na dwie godziny w marynacie ( składniki na marynatę po prostu wymieszać ze sobą i pokryć kuraka ) . Na niedużą blaszkę wysypujemy nie ugotowany ryż , rozkładamy równomiernie , posypujemy

Ogrodnik w podróży
Grillowany kurczak whiskey z sosem cebulowym 130

zwłaszcza naszego ulubionego burbona - Jim Beama. Postanowiłam zatem wykorzystać go do marynaty i sosu do grillowanego kurczaka, dodatkowy smaczek stanowi jeszcze aromat pomarańczy, który wspaniale orzeźwia i podbija smak drobiu. Polecam na grilla w plenerze lub w domu, gdy pogoda zawodzi. :)   Kurczak w whiskey: 500 g piersi kurczaka skórka otarta z 1 pomarańczy oraz sok z połowy(...)Wszystkie mieszamy i dokładnie obtaczamy kurczaka w marynacie. Szczelnie zamykamy i pozostawiamy w lodówce na co najmniej 3 h, a najlepiej na całą noc przed grillowaniem.                 Przed grillowaniem kurczaka wyjmujemy z lodówki na co najmniej 30 minut przed. Rozgrzewamy mocno grilla i układamy piersi, smażymy z każdej strony do uzyskania pożądanego koloru

Cooking Monster
Szaszłyki drobiowo warzywne z nutą mięty 102

było nie rozpalić grilla ;).Dzisiaj kolorowe, niskokaloryczne szaszłyki z delikatną nutką mięty.  Zapraszam! Składniki: 500 g piersi z kurczaka, 1 nieduży bakłażan lub cukinia, 1 czerwona papryka, 1 żółta papryka, 3 łyżki marynowanej cebulki, przyprawa ziołowa do grillowanego mięsa, sól, Marynata: 3 łyżeczki musztardy sarebskiej, 1 czubata łyżeczka koncentratu pomidorowego, 2 łyżki oliwy, 9 - 10 liści mięty, przyprawa ziołowa

Nie tylko w kuchni
kurczak w marynacie miodowo-orzechowej z parowaru 208

idealnie opisują to danie. Można do niego przygotować sos z masła orzechowego. 4 łyżki oleju arachidowego 3 łyżki miodu 1 pojedyncza pierś z kurczaka Odrobina soli Kurczaka pokrój w plastry. Z oleju, miodu oraz odrobiny soli przygotuj marynatę. Marynuj kurczaka przez noc. Mięso trzymaj w parowarze 40 minut. Smacznego

cukrem pudrem posypane