Fascynują mnie te malutkie szaszłyczki tak popularne we wschodniej kuchni. Zupełnie nie rozumiem czemu nie zyskały popularności w naszej kuchni. Mam zamiar zadbać o rozpropagowanie ich wśród Rodziny i znajomych. Zaczynam od tych najprostszych - z kurczaka i szczypioru czyli czegoś co z bardzo dużym prawdopodobieństwem znajdzie sie w większości domów. Oczywiście przyda się też trochę przypraw - no ale o to już maniacy gotowania dbają. Czas: 45 minut Składniki: 1 duża pojedyncza pierś z kurczaka bia... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...Uważam, że powiedzieć o kimś ---,,Kura domowa "--- to komplement .