pierś w marynacie - 1478 przepisów (strona:43/99)

Pieczone nuggetsy 154

czarnego Dodatkowo 3 szkl płatków kukurydzianych dobrej jakości 5 łyżek startego parmezanu albo innego żółtego sera 1 podwójna pierś z kurczaka Pierś z kurczaka umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym i pokroić w poprzek na mniejsze kawałki. Wszystkie składniki marynaty wymieszać ze sobą w misce i dodać pokrojone mięso drobiowe. Wymieszać i odstawić na kilka godzin do lodówki. Płatki kukurydzanie przesypać

Pieguskowa Kuchnia
Sałatka z brązowym ryżem i gyrosem z kurczaka 296

skomponowaną mieszanką ziół do gyrosa. Składniki: 250 g mięsa z piersi kurczaka 100 g ryżu brązowego (polecam Skworcu ) 1czerwona papryka 1 puszka kukurydzy 1 łyżka siekanej natki pietruszki 3 czubate łyżki majonezu 1 czubata łyżka jogurtu naturalnego 1 czubata łyżeczka musztardy Dijon pieprz sól do smaku Składniki marynaty do kurczaka: 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę 1 płaska(...)płaskiej łyżeczki zmielonego pieprzu 1/4 płaskiej łyżeczki soli 1 łyżka oliwy  Wykonanie: Przygotowujemy gyros z kurczaka: Piersi z kurczaka myjemy, osuszamy na ręczniku papierowym, kroimy na nieduże, cienkie kawałki i wrzucamy do miski. Dodajemy składniki marynaty, całość dokładnie mieszamy, przykrywamy i wkładamy do lodówki na 2 godziny. Kurczaka wrzucamy na dużą, bardzo mocno nagrzaną patelnię. Kurczaka obsmażamy krótko

Smak mojego domu
Sałatka z brązowym ryżem i gyrosem z kurczaka 296

skomponowaną mieszanką ziół do gyrosa. Składniki: 250 g mięsa z piersi kurczaka 100 g ryżu brązowego (polecam Skworcu ) 1czerwona papryka 1 puszka kukurydzy 1 łyżka siekanej natki pietruszki 3 czubate łyżki majonezu 1 czubata łyżka jogurtu naturalnego 1 czubata łyżeczka musztardy Dijon pieprz sól do smaku Składniki marynaty do kurczaka: 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę 1 płaska(...)płaskiej łyżeczki zmielonego pieprzu 1/4 płaskiej łyżeczki soli 1 łyżka oliwy  Wykonanie: Przygotowujemy gyros z kurczaka: Piersi z kurczaka myjemy, osuszamy na ręczniku papierowym, kroimy na nieduże, cienkie kawałki i wrzucamy do miski. Dodajemy składniki marynaty, całość dokładnie mieszamy, przykrywamy i wkładamy do lodówki na 2 godziny. Kurczaka wrzucamy na dużą, bardzo mocno nagrzaną patelnię. Kurczaka obsmażamy krótko

Smak mojego domu
Sałatka z kurczakiem i brzoskwinią 175

Składniki:  50 dag piersi z kurczaka, 1,5 szklanki ryżu, puszka brzoskwiń, 2 czerwone papryki, 1 duża cebula; marynata do kurczaka: 2 łyżki przyprawy do kurczaka, 2 łyżki sosu sojowego, łyżeczka soli, łyżeczka pieprzu, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, sok z połowy cytryny, 2 jajka; sos: 5 łyżek majonezu, 5 łyżek soku z brzoskwiń, pół łyżeczki pieprzu cayenne, 3 płaskie(...)kostkę. Wszystkie składniki marynaty mieszamy w osobnym naczyniu. Dodajemy kurczaka, mieszamy aby składniki marynaty dokładnie pokryły mięso. Odstawiamy na min. 30 minut aby smaki się przegryzły. W tym czasie gotujemy ryż według przepisu na opakowaniu. Brzoskwinie, paprykę i cebulę kroimy w kostkę. Sok z brzoskwiń zachowujemy. Piersi z kurczaka smażymy na patelni na złoty kolor. Składniki sosu mieszamy razem. Wszystkie

Pobite gary Barbary
Kurczak lepszy niż w KFC. Jak zrobić taką panierkę? PRZEPIS 1653

lądują w świeżym oleju. Możecie też zamarynować mięso według naszego przepisu. Będzie dużo delikatniejsze i aromatyczne. A więc, do dzieła! Składniki: Na marynatę: dwie łyżki jogurtu naturalnego, dwie łyżeczki granulowanego czosnku, łyżeczka soli, pieprz. 500 gramów piersi z kurczaka lub fileta z udek. Ciasto: dwa jajka, pół szklanki mleka, cztery kopiaste łyżki mąki pszennej, łyżka mąki ziemniaczanej, pół łyżeczki soli

Kulinarna Polska
Rillettes z gęsi z nutą macierzanki i pomarańczy 201

ponownie stężeje.  Czas przygotowania: 20 minut + duszenie mięsa + chłodzenie Składniki:  Pierś gęsi z kością (ok. 1 kg), 400 g tłuszczu gęsiego, 4 plastry  prosciutto , skórka otarta z pomarańczy, 100 ml soku z pomarańczy, kilka gałązek macierzanki cytrynowej (lub tymianku), sól i pieprz do smaku. Marynata: 3 ząbki czosnku(...)plasterkach, łyżka posiekanej macierzanki, 2 łyżki soli morskiej, 2 łyżki  brązowego cukru. 100 ml soku z pomarańczy. Przygotowanie: Wymieszać składniki marynaty, natrzeć gęś, marynować w chłodnym miejscu  1-2 dni. W rondlu roztopić gęsi smalec. Pierś  dokładnie opłukać pod bieżącą wodą i osuszyć ręcznikiem, zdjąć skórę, mięso oddzielić od kości i pokroić na mniejsze kawałki. Włożyć

SzczyptaSmaQ
Smażona pierś z kurczaka Sriracha 148

Sriracha. Przepis spodoba się dzieciom. Na razie kończymy z przepisami na śledzie . Temat mocno się wyczerpał w ostatnich tygodniach. Czas na mięso – pierś z kurczaka. Podamy je tym razem usmażone po wcześniejszej kąpieli w marynacie z sosu Sriracha. Smak was na pewno mile zaskoczy. To przepis dla tych, którzy z podejrzliwością podchodzą do asortymentu ze znanych barów właśnie(...)chilli , sałatkę makaronową z rukolą , czy zapiekankę makaronową z wołowiną . Zatem nie ma opcji, sos na pewno wam się nie zmarnuje, jeśli nie wykorzystacie w całości go do smażonej piersi z kurczaka. Zabieramy się do pracy. Zobacz mój film z przygotowania piersi z kurczaka Składniki – Smażona pierś z kurczaka Sriracha podwójna pierś z kurczaka sos Sriracha pół szklanki mąki

Kuchennyviral.pl
Kawowa marynata do mięsa z grilla 152

sądzę wykorzystacie na najbliższym grillu, świetnie łączy się wieprzowina – boczek i karkówka. Natomiast jeśli chodzi o wołowinę to na pewno marynata sprawdzi się z antrykotem, polędwicą, czy rostbefem. Śmiało możecie ją użyć do drobiu – na przykład piersi z kurczaka. Zatem bierzemy się do roboty. Będziecie pod wrażeniem bogactwa smaków. Skoro jesteśmy przy grillu polecam wam też moje inne

Kuchennyviral.pl
Kawowa marynata do mięsa z grilla 179

sądzę wykorzystacie na najbliższym grillu, świetnie łączy się wieprzowina – boczek i karkówka. Natomiast jeśli chodzi o wołowinę to na pewno marynata sprawdzi się z antrykotem, polędwicą, czy rostbefem. Śmiało możecie ją użyć do drobiu – na przykład piersi z kurczaka. Zatem bierzemy się do roboty. Będziecie pod wrażeniem bogactwa smaków. Skoro jesteśmy przy grillu polecam wam też moje inne

Kuchennyviral.pl
Szaszłyki z kurczaka w majonezie i cebuli 293

łyżki majonezu duży ząbek czosnku jedna spora cebula sól, pieprz, papryka słodka Do dzieła!!! Pierś kroimy w dość grubą kostkę. Majonez mieszamy z przyprawami i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Na dnie naczynia układamy cebule pokrojoną w grube talarki a na niej układamy kurczaka wymieszanego w marynacie. Odstawiamy na klika godzin a najlepiej na noc. Kawałki kurczaka nabijamy na patyczki

sierotka maRysia w kuchni
Orientalny kurczak z figami 137

Przepis na 2-3 porcje dania Orientalny kurczak z figami   SKŁADNIKI: Marynata: 1/2 łyżeczki cynamonu 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej 1/2 łyżeczki kminu rzymskiego 1/2 łyżeczki kardamonu 2 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżki kremu z octu balsamicznego o smaki fig Dodatkowo: 1 duży filet z piersi kurczaka ( około 350 g ) lub dwa małe 2 łyżki oliwy z oliwek(...)wsypać cynamon, gałkę muszkatołową, kmin rzymski i kardamon. Wlać oliwę z oliwek i krem z octu balsamicznego, dokładnie wymieszać. Filet z piersi kurczaka opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić w kostkę średniej wielkości. Pokrojone mięso przełożyć do marynaty, wymieszać i odstawić na około godzinę. Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek i na gorący tłuszcz przełożyć zamarynowane mięso, dokładnie obsmażyć. Wlać

WSZYSTKO SMACZNE
Pikantny kurczak w paście chili Gochujang 248

zwiedzie jego diabelski wygląd – to bardzo przyjemny, rozgrzewający poziom ostrości połączony z soczystym i kruchym aromatycznym mięsem. Gochujang to bardzo popularna koreańska pasta – świetnie nadaje się do sosów, marynat, gulaszy i przyprawiania zup czy sałatek. Jej smak jest bardzo rozbudowany, to nie tylko paląca ostrość, ale też słodycz i słoność – ostra pasta to połączenie fermentowanej soi, fermentowanego kleistego ryżu, imbiru(...)przepisie (podlinkuję go również tutaj, po publikacji). Kurczaka oczyszczamy i osuszamy papierowymi ręcznikami. Wycinamy szyję razem z kręgosłupem i kuperkiem. Odwracamy kurczaka piersiami do góry i mocno przygniatamy dłońmi w okolicy mostka, spłaszczając go. Wszystkie składniki marynaty mieszamy w miseczce – zaczynamy od przeciśniętych przez praskę ząbków czosnku i startego na najdrobniejszych oczkach tarki imbiru. Dodajemy do nich sól i pieprz

Karo in the Kitchen
Grillowane roladki z kurczaka 255

polecam uniwersalną marynatą, która pasuje i do drobiu i do mięsa, zarówno wieprzowiny jak i wołowiny. Jest to marynata na bazie romesco z dodatkiem ziół, soku z limonki i oliwy. Grillowane roladki z kurczaka marynowałam przez godzinę. Roladki można zrobić z piersi kurczaka lub z odfiletowanych udek. Wybrałam udka. Chociaż(...)udka pieką się dłużej to jednak ryzyko, że mięso będzie wysuszone jest małe. Dlatego częściej sięgam po udka niż piersi z kurczaka. Grillowane roladki Składniki: 16 roladek 800 g udek z kurczaka, bez kości 250 g wędzonego boczku w plastrach Marynata 4 czubate łyżki sosu romesco 50 ml oliwy z oliwek 3 ząbki czosnku 2 łyżki miodu 1 czerwone chili

codojedzenia
Pomysłowe piersi 137

ząbki czosnku 100 ml oliwy z oliwek  sól czosnkowa 1 papryka czerwona 1 cebula 1 cytryna 1 łyżeczka cukru Przygotowanie: Piersi z kurczaka myjemy i czyścimy. Następnie ubijamy je jak na kotlety schabowe. Marynujemy je w marynacie z : 50 ml oliwy z oliwek, 4 wyciśniętych ząbków czosnku, świeżo zmielonego pieprzu kolorowego i 2 ugniecionych kostek rosołowych

ClauditteMissCooking
Pierś indycza z cebulą i kalafiorem 191

staram się przyprawić ją w inny sposób. Tym razem dodałam cebulę i kalafiora, które upieczone razem z mięsem smakują wprost obłędnie 😉 SKŁADNIKI: 1 kg piersi indyczej w jednym kawałku duża cebula cukrowa kilka różyczek kalafiora MARYNATA: łyżeczka soli łyżeczka musztardy Dijon łyżeczka octu winnego łyżka oleju słodka papryka czosnek granulowany cząber majeranek kolorowy pieprz WYKONANIE: Kalafiora opłukać, cebulę pokroić

Kuchenne zapiski Edyty
kurczak w sosie musztardowo-miodowym 188

Miód nadaje słodycz, musztarda sprawia że danie nie jest mdłe. Boczek nadaje aromatu wędzonki, a papryka w sosie jest wspaniałym elementem estetycznym. 1 pojedyncza pierś z kurczaka 2 łyżki miodu płynnego 1 łyżka oliwy do marynaty 3 łyżeczki musztardy francuskiej pikantnej 1/4 papryki czerwonej około 80 ml śmietanki 30 oliwa do smażenia 1 grubszy plaster boczku wędzonego szczypta sproszkowanego czosnku

cukrem pudrem posypane
Pierś z indyka pieczona w rękawie. 522

piersi z indyka 6 łyżek oliwy 1 łyżeczka musztardy sarepskiej 1/2 łyżeczki soli 1 łyżeczka papryki mielonej wędzonej 1 łyżeczka czosnku granulowanego Pierś z indyka oczyszczamy, płuczemy i przekładamy do rękawa. Wszystkie składniki marynaty mieszamy w miseczce i przelewamy do indyka, następnie dokładnie nacieramy "mieszamy" nią nasze mięso. Zamykamy rękaw, przekładamy do naczynia żaroodpornego i odstawiamy na co najmniej

Moje-pitraszenie
Grillowane steki z piersi indyka na słodko 194

Składniki (2 porcje): 500 g piersi indyka 1 mała cebula 100 g pieczarek 4 plastry ananasa Marynata 250 g ostrego ketchupu 6 łyżek soku z cytryny 4 łyżki miodu 6 łyżek oliwy 2 ząbki czosnku sól, pieprz Sposób przygotowania: Czosnek obrać, rozetrzeć z solą.Wymieszać z ketchupem, sokiem z cytryny, oliwą i miodem. Mięso rozbić i zalać sosem. Odstawić

Menu Zdrowia
Domowe marynaty do kurczaka 164

Sprawiają, że udka czy piersi nabiorą nowego,ciekawego aromatu. Po prostu wymieszaj podane składniki - i marynaty gotowe. Kawałki kurczaka marynuj pod przykryciem w lodówce 4-6 godzin. całą tuszkę możesz przechowywać w marynacie do 12 godzin. Z kolendrą Składniki: 2 posiekane ząbki czosnku łyżka posiekanej kolendry 2 łyżki soku z cytryny 2 łyżki oleju 1/2 łyżeczki kuminu

Menu Zdrowia
Pierś kurczaka pieczona z cynamonem 194

łyżka sosu sojowego 2 duże ząbki czosnku 1,5 łyżeczki soku z cytryny 1 łyżeczka cynamonu 1/2 łyżeczki chilli sól i pieprz do smaku Piersi kurczaka umyć i osuszyć. Czosnek przecisnąć przez praskę. Wszystkie składniki marynaty dokładnie połączyć. Mięso zalać marynatą, przemieszać i odstawić przynajmniej na 1 godzinę. Po tym czasie mięso razem z marynatą przełożyć do naczynia żaroodpornego

kuchnia doski
Udziec indyczy w sosie miodowo musztardowo paprykowym 149

coś się zmieniło. Już nie kupuję go z rozsądku, ale dlatego, że polubiłam. Kiedy tylko trafię na promocję, zaopatruję się w solidną porcję piersi na bitki lub udźca. Tym razem upiekłam udźce w pysznej marynacie, która przypadła do gustu nie tylko mnie. Mąż zachwycony, goście mlaskali i głaskali się po brzuszkach :) Źródło przepisu tutaj . SKŁADNIKI: 80 dag udźca indyczego

Kuchenne zapiski Edyty
Sałatka a'la kebab 1691

czosnku, 3 łyżki majonezu, 1 łyżka jogurtu, sól,pieprz) przyprawa do kurczaka łyżeczka sosu z papryczek piri-piri masło + oliwa do smażenia Przygotowanie : Pierś kurczaka przedziel na pół, oczyść i zamarynuj przez 1h w marynacie z przypr. do kurczaka, sosu piri piri i łużki oliwy.  Podsmaż ją z obu stron na złoty kolor na maśle z odrobiną oliwy

Mechanik w kuchni
Bułka z kurczakiem i camembertem na prowiant 189

męża na wyjazd..a rano na wspólne śniadanko Bułka z kurczakiem i camembertem  SKŁADNIKI 4 zwykłe bułki 4 piersi z kurczaka 1 camembert 2 pomidory sól, pieprz, zioła do marynaty, oliwa z oliwek, świeża bazylia, czosnkowa oliwa z oliwek Oczyścić kurczaka, delikatnie utłuc. Zamarynować w soli, ziołach i oliwie z oliwek. Grillować na 4 do pięknego zarumienienia. Jeśli macie

MarciochaKucharzy
Pierś z kurczaka w sosie miodowo-musztardowym 312

curry - pieprz, sól  Sposób przygotowania: musztardę, miód, sok z pomarańcza, kurkumę, curry, pieprz oraz szczyptę soli dokładnie razem wymieszać, dodać drobno posiekaną miętę. Pierś z kurczaka oczyścić, pokroić w podłużne paski. Mięso obtoczyć w marynacie i pozostawić na około 2 godziny, a następnie nabić na drewniane patyczki i grillować na rozgrzanej patelni.  Smacznego

Fit-amina
Czosnkowe kąski kurczaka otulone szynką szwarcwaldzką 347

dziesiątkę. Myślę, że nadadzą się na niejedno spotkanie grillowe w gronie rodziny i przyjaciół.  Czosnkowe kąski kurczaka otulone szynką szwarcwaldzką SKŁADNIKI: 1 pierś z kurczaka - około 300 g około 8 plastrów szynki szwarcwaldzkiej marynata: 50 ml oleju sól i pieprz 1 duży ząbek czosnku PRZYGOTOWANIE: Filet myjemy, osuszamy, a następnie kroimy w poprzek na około 2 cm plastry (wyszło

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki

Proponowane wyszukiwania