pierogi - 9067 przepisów (strona:312/605)

Uszka z mięsem 105

umieszczamy na stolnicy dodajemy jajko, sól, olej. Stopniowo dolewamy wodę i wyrabiamy ciasto. Ciasto cienko wałkujemy, wykrawamy kółka kieliszkiem. Niewielką ilość farszu umieszczamy na cieście i zlepiamy jak klasyczne pierogi. Brzegi ciasta zlepiamy tworząc kształt uszka. Gotowe uszka wykładamy na gotującą się wodę i gotujemy około minutę od momentu wypłynięcia na powierzchnię. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł

Przepiski.pl
Tarta orzechowa (bez glutenu, bez laktozy) 66

orzechy włoskie czy pekan? 😃 My połączyłyśmy te dwa rodzaje ale możecie użyć tylko włoskich lub dodać inne ulubione 😋 Jak zobaczyłyśmy taką tartę u  @pierogizkimchi  (kanał na YT: Pierogi z Kimchi) to wiedziałyśmy, że musimy zrobić własną bezglutenową wersję. Jest OBŁĘDNA!      Składniki (19-21cm śr): Kruchy spód - 100g mąki ryżowej - 100g mąki kukurydzianej

Candy Pandas
Ciasto czekoladowe leśne runo (bezglutenowe) 90

szybki przepis Pieczone placki z cukinii (keto) Kotlety z buraka (wegańskie) Fritatta ze szpinakiem (keto) Kalafior pieczony w panierce Kulebiak z kapustą i grzybami Jajeczne placki z cukinii (keto) Pierogi z kapustą i grzybami (wegańskie) Sałatka z buraków Curry z cukinią Kapusta z grzybami Zobacz więcej przepisów listopadowych Najnowsze przepisy Ciasto czekoladowe leśne runo (bezglutenowe) Ciasto bananowe z polewą

WegePrzepis
Paszteciki z grzybami (do barszczu) 58

się zezłocić. Podawaj na zimno lub na ciepło. Zobacz też inne przepisy na Boże Narodzenie : Krokiety wigilijne Uszka wigilijne Paszteciki z mięsem Uszka z grzybami Zakwas buraczany na barszcz Pierogi z kapustą i grzybami Zobacz ostatnie przepisy: Paszteciki z grzybami (do barszczu) Roladki z szynki ze słonecznikiem Nalewka z jarzębiny Prosta szarlotka Kulki serowe w przyprawach Artykuł Paszteciki

okolicepalnika.pl
Kupuj lokalne produkty spożywcze 61

mały krok dla ochrony środowiska. Nawet niepozorne jajko kupione od pobliskiego rolnika, najlepiej z gospodarstwa ekologicznego, pomaga chronić przyrodę. To samo dotyczy naszych polskich regionalnych przysmaków. Miody, konfitury, pierogi, smalec, oscypki, kiszonki i wiele innych lokalnych pyszności znajdziesz na wybranych stoiskach w supermarketach, galeriach handlowych a nawet na osiedlowych straganach. Jeśli w swojej okolicy nie znalazłeś odpowiednich miejsc, warto

ProstePesto.pl
Naleśniki orkiszowe 58

smażymy z obu stron na złoty kolor. Patelnia, na której smażyłam miała 18 cm średnicy. Podobne przepisy: Naleśniki z mąki pełnoziarnistej Naleśniki z zsiadłego mleka Naleśniki z farszem z pierogów ruskich Naleśniki z bananami i czekoladą Kakaowe naleśniki z białym serem i malinami Artykuł Naleśniki orkiszowe pochodzi z serwisu Kardamonowy

Kardamonovy
Ciasto bananowe z polewą serową 100

buraka (wegańskie) Flaki z koziej brody Quiche z kurkami i serem Fritatta ze szpinakiem (keto) Kalafior pieczony w panierce Kulebiak z kapustą i grzybami Jajeczne placki z cukinii (keto) Pierogi z kapustą i grzybami (wegańskie) Sos kurkowy Kapusta z grzybami Najnowsze przepisy Ciasto bananowe z polewą serową Sałatka z selerem konserwowym i ziemniakami Gzik – przepis tradycyjny (keto

WegePrzepis
Zupa dyniowa z curry 91

koniecznie ulepszaj :) Aby uzyskać więcej pomysłów na obiady, sprawdź te przepisy: Miodowo-musztardowa ryba pieczona w folii>>> Maślany ziołowo-czosnkowy pieczony kurczak>>> Pierogi z kaszą gryczaną i białym serem>>> Kotlety z piersi kurczaka panierowane>>> Balsamiczne, pieczone filety z kurczaka z mozzarellą>>> Miłego gotowania

Moja Książka Kucharska
Ciasteczka serowe z jabłkami 69

całość zagnieść razem. Włożyć do lodówki na 30 min. Jabłka pokroić w ósemki.   Krok drugi : ciasto wyjęte z lodówki rozwałkować i wykrawać z niego koła, podobnie jak na pierogi. W każde koło włożyć plasterek (półksiężyc) jabłka, zawinąć je w ciasto tworząc otwarte pierożki. Ułożyć na blaszce do pieczenia, piec około 25 min a 180 stopniach. Upieczone rożki można

Proste-przepisy.pl
Zupa parzybroda w chlebie 77

rozpuścić w szklance ciepłej wody, wlać na mąkę do miski. Dodać sól, cukier, zamknąć miskę, niech drożdże podrosną. Dodać olej i ciasto dokładnie wyrobić. Ma być elastyczne, jak na pierogi. Gdy zbyt gęste dodać wodę, ciepłą, gdy za luźne dodać mąkę. Po wyrobieniu odstawić na ok 30 minut, niech podwoi objętość. Kiedy jest gotowe, formować kule wielkości pięści. układać

gotuj ze mną
Nalewka z rokitnika 51

kawowa Ekspresowa cytrynówka Porzeczkówka Likier czekoladowy Zobacz też nowe przepisy Nalewka z rokitnika Prezent dla osoby która lubi gotować – 8 pomysłów Jajka po szkocku Nalewka z dzikiej róży Pierogi z serem pleśniowym i gruszką Artykuł Nalewka z rokitnika pochodzi z serwisu Okolice Palnika - blog kulinarny

okolicepalnika.pl