pierogi - 9327 przepisów (strona:314/622)

Sernik z makiem. Seromakowiec. 84

Jest to znakomity deser , który przenosi makowiec na wyższy poziom. Twaróg jest nam znany już od bardzo dawna, jeszcze nasze babcie korzystały z tego produktu aby przygotować farsz do pierogów ruskich lub far na słodko do naleśników. Wspaniały skład sera białego powoduje, że powinniśmy wdrożyć go do naszej diety. Twaróg jest świetnym źródłem białka i ma najmniej tłuszczu spośród

Zdrowy Styl Joanny
Makowiec z kremem budyniowym 485

orzechami włoskimi. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Seromakowiec → Ciasto makowe z białek → Orzechowy makowiec z białego maku na kruchym spodzie → Mazurek z makiem i bakaliami → Pierogi z makiem Artykuł Makowiec z kremem budyniowym pochodzi z serwisu Oryginalny smak

Oryginalny smak
Barszcz czerwony wigilijny 78

zdecydowanie najpopularniejsza z 12 potraw, które pojawiają się na polskich stołach 24 grudnia. W zależności od domu barszcz podaje się solo , w kubkach do picia, jako dodatek do pierogów i smażonej ryby lub jako zupę , w towarzystwie uszek z grzybami . Tradycja podawania barszczu czerwonego podczas Wigilii zaczęła rozwijać się dopiero w XIX w. Od tej pory zupę tę podaje

Na-talerzu.pl
Kremówka z bitą śmietaną 115

godzinę do lodówki. W tym czasie z 1 jajka, pozostałej części mąki, octu i wody, zagniatamy ciasto. Wody dajemy tyle aby ciasto było dość elastyczne i przypominało ciasto na pierogi. Ciasto po wyrobieniu rozwałkowujemy. Na środku układamy wyjęte z lodówki ciasto i składamy brzegi do środka (w kopertę). Ciasto rozwałkowujemy na długi prostokąt. Następnie składamy

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Schab w sosie grzybowym 75

Dania z suszonymi grzybami to obowiązkowa pozycja na każdym wigilijnym stole. Zazwyczaj są to pierogi lub uszka z kapustą kiszoną i suszonymi grzybami. O ile na stole wigilijnym serwujemy potrawy bezmięsne to podczas świąt Bożego Narodzenia sięgamy po dania mięsne. Takim daniem może być schab w sosie grzybowym, do zrobienia którego wykorzystałam suszone grzyby. Przygotowanie takiego schabu jest bardzo

Danka Pichci
Kremowy barszcz na zakwasie z ciastkami francuskimi 66

kremowy barszcz przygotowałam z zakwasu, buraków i włoszczyzny. Aby nie wyrzucać ugotowanych warzyw, pozostałości z czystego barszczu wszystko zmiksowałam zupę na krem. A tym którym nie chce się robić pierogów -uszek lub po prostu nie styka czasu proponuję jako dodatek gwiazdki z ciasta francuskiego. Smakuje obłędnie. Składniki: włoszczyzna - porcja buraki gotowane na parze - 2 opakowania zakwas z buraków

AZgotuj!
Czego nie może zabraknąć na wigilijnym stole? – 5 przepisów 75

Wigilijny bigos z grzybami, pierogi, pieprzne pierniki ze słodkim lukrem,... Artykuł Czego nie może zabraknąć na wigilijnym stole? – 5 przepisów pochodzi z serwisu CookMagazine

COOKMAGAZINE
Kompot z suszu. Tradycyjny kompot wigilijny 162

aronii . Czy kompot z suszu jest zdrowy? Zdecydowanie tak! Wigilijny kompot z suszonych owoców to dobry pomocnik przy świątecznym obżarstwie. Wspomaga procesy trawienne i uspokaja brzuch po wszystkich tych pierogach, kapustach i grzybach, które jemy w trakcie wieczerzy wigilijnej. Ten świąteczny napój to też prawdziwy koktajl witaminowy. Znajdziemy tu witaminę A, C, E i witaminy z grupy

Na-talerzu.pl
„Śledziowa” sałatka z burakami na Święta – wegańska sałatka z boczniakami 87

prawdziwe hity! Znasz już jeden z przepisów, więc wiesz, czego możesz się spodziewać. Jakie przepisy znajdziesz w eBooku? Zupa grzybowa z uszkami Zupa a’la rybna z lanymi kluskami Pierogi z tofu i pieczarkami Kapuśniaczki z białą fasolą Ryba po grecku z serca palmy Tofu-ryba w galarecie Sałatka a’la śledziowa z buraczkami Rolada z suszonymi śliwkami

Via Gusto
Szare Kluski 85

kiszona, boczek, szalotka, jabłka, sól, pieprz i obowiązkowa MAGII, a zachwycamy się szarymi kluskami od lat. Jeśli miałbym powiedzieć, które danie jest w moim domu kultowe to oczywiście kluski, pierogi, które oczywiście robi moja mama i śledź, którego robię ja – przepis TUTAJ . W dni pisania tego przepisu, czyli 24.11 moja mama miała swoje urodziny 🌹, szare kluski, zjedliśmy dzień

RafalCook
Rosół z gęsi 88

wyjąć z niego mięso i warzywa. Niestety zupa ta ma tendencję do kwaśnienia, dlatego trzeba ją przechowywać przecedzoną. Natomiast mięso z rosołu możesz wykorzystać do zrobienia farszu np. do pierogów lub krokietów. Jeśli nie planujesz robić ich od razu, mięso włóż do foliowych woreczków i zamroź. W mojej kuchni nic się nie marnuje! Na blogu znajdziesz również przepis

Kulinarne przygody Gatity
Mus jabłkowy 106

niewielkimi przerwami). Muszę pogadać jeszcze z My z czym możemy sobie pofolgować, jeżeli chodzi o potrawy świąteczne. Dietę powoli już odstawia, może nawet będę mogła zrobić parę porcji świątecznych pierogów (na razie jeszcze bez grzybów na wszelki wypadek). Chodzi za mną jeszcze kaczka i królik, jakieś kluski, żurawina… No nic, muszę się w końcu za to zabrać. Wracając

Kardamonovy
Ciasteczka z jabłkami 77

okręgi. Jabłka obieramy ze skórki i kroimy w ósemki. Z jabłka wycinamy gniazdo nasienne. Na każdy kawałek ciasta kładziemy jabłko i zlepiamy jeden koniec z drugim, tak jakbyśmy lepili pierogi. Ciasteczka z jabłkami kładziemy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, smarujemy roztrzepanym białkem i posypujemy odrobiną cukru. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. C. na 30 minut. Ciasteczka

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Jakie potrawy na święta Bożego Narodzenia zrobić? Lista 84

upodobań gości, ryba po grecku – smażona miruna, tilapia lub dorsz, przykryta warstwą marchewki i pietruszki w sosie pomidorowym, śledź w śmietanie lub oleju, z cebulą oraz kwaśnym jabłkiem, pierogi z kapustą i grzybami, przysmażone na patelni i okraszone cebulką, łazanki z kapustą i grzybami, kapusta kiszona z gotowanym grochem, cebulą i dodatkiem majeranku, kulebiak z kapustą, kluski z makiem

Rozdomowiona
Curry z brokułami i dynią 76

testowaniem. Nasze rodziny to nasze przyjacielskie grono od ponad 30 lat. Wymieniami się kulinarnymi doświadczeniami zatem od dawna. Polska kuchnia bardzo przypadła do smaku naszym przyjaciołom. Bardzo lubią pierogi z grzybami i kapustą, czerwony barszcz, żurek i sernik, a ja i moja rodzina lubimy ich orientalne potrawy. Dzisiejsze proste curry ugotowałam z brokułami i dynią na kokosowym mleku. Curry

codojedzenia

Proponowane wyszukiwania