pierogi - 9327 przepisów (strona:303/622)

Sałatka fasolowa 57

Coś mnie ostatnio wzięło na sałatki, różne, różniaste ale co się dziwić gdy po świąteczno - noworocznym ucztowaniu mam na chwilę przesyt kapusty, pierogów itp. Dzisiejsza sałatka choć ma sytą fasolę jest orzeźwiająca, pyszna i delikatna w smaku. Szybka do wykonania a o to w gotowaniu czasami chodzi. Ma być szybko i pysznie aby potem zrobić sobie herbatkę i odpocząć

Moje Małe Czarowanie
Koszmary kulinarne z PRL-U. Tego dzisiaj nie włożylibyśmy do ust 51

ludzka nie zna granic, dlatego powstawało wiele potraw, z wykorzystaniem tych produktów. Ozorki wieprzowe z sosie chrzanowym stanowiły wykwintne danie na niedzielny obiad, z płucek robiło się farsz do pierogów, a cynaderki czy żołądki można było wrzucić do gulaszu. Ja do tej pory czasami robię gulasz z żołądków drobiowych – przepis można znaleźć tutaj .   A wy pamiętacie jeszcze jakieś

e-PrzepisyKulinarne
Piecuchy z ciasta francuskiego z serem i dżemem 89

dżemem Dziś banalnie proste i szybkie piecuchy z ciasta francuskiego na słodko. Wszyscy smażą pracochłonne pączki, oponki, a ja polecam szybkie ciasteczka z serem i dżemem. Piecuchy to pierogi z piekarnika bez jajka, mogą być z ciasta kruchego, drożdżowego jak i francuskiego, tak na słodko jak i na słono. Na Blogu jest już ciasto francuskie z serem w wersji

Dieta moja pasja
Tarta rabarbarowa 54

pozostałym budyniem (ostatnie zdjęcie ? ). Rant, który pozostał „zakładam” do środka lekko przykrywając budyń. (Ciasto będzie na siebie zachodzić i tworzyć ciekawe wzorki. Fragmenty, które na siebie zachodzą, ściskam jak pierogi. Na górze układam ozdobnie paski rabarbaru i truskawki. Wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 55-60 minut, aż ciasto zrobi się rumiane. Gotowe ciasto możecie posypać

Słodki sentyment
Nie daj się zaskoczyć w kuchni – sprawdź, jakie typu mąki warto mieć pod ręką? 54

móc bez obaw przygotować niemalże każde danie lub ciasto. Najczęściej jednak spotkamy w naszych kuchniach mąkę pszenną, która jest najbardziej uniwersalna i używana do wielu zastosowań, takich jak kluski, pierogi, naleśniki, ciasta, bułki, chleb. Mąka pszenna ma wiele typów np. 450, 500, 550, 650, 750, 2000, które różnią się stopniem przemiału i zawartością substancji mineralnych. Oprócz mąki pszennej często

Marcepanowa kuchnia
Grzebienie krucho-drożdżowe – kuchnia podkarpacka 60

składniki siekamy nożem, łączymy i zagniatamy ciasto. Rozwałkowujemy je na grubość około 1/2 cm i szklanką wycinamy kółka. Na środek nakładamy łyżeczkę marmolady i składamy kółka na pół, jak pierogi. Brzegi mocno sklejamy i nacinamy nożem. Wierzch ciastek smarujemy roztrzepanym białkiem i zanurzamy w cukrze. Ciastka układamy na dużej blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku nagrzanym

Trzeci talerz
Pyzy ziemniaczane z kiełbasą 52

Lubicie kluchy? my bardzo i kluchy i pierogi, dlatego jak tylko mam dobre ziemniaki to zaraz jakieś ukręcę. Przy tych kluchach to i pracy niedużo i składników niewiele. Potrzebne będą tylko ziemniaki, jajo i sól. Natomiast jako omastę można podsmażyć cebulkę, można tak jak ja kiełbasę pokroić w kosteczkę i podsmażyć czy boczek lub co lubicie. Jeśli ma być

Moje Małe Czarowanie
Pierś kaczki z żurawiną 56

subscribe-form-2709473 .row-success").show(),r(".ml-subscribe-form-2709473 .row-form").hide()} Polecam Wam także inne przepisy: –  kaczka teryiaki –  kaczka z pigwą –  pierogi z kaczką –  rosół z kaczki –  ragu z kaczki –  przepis na gnocchi –  pad thai z kurczakiem –  domowy makaron –  cordon bleu z kurczaka PIERŚ KACZKI Z ŻURAWINĄ

nietylkopasta.pl
Czy kisiel jest polski? 58

popularność w XVIII wieku. Był to czas, gdy kuchnia polska zaczęła się rozwijać i wpływać na kulturę kulinarnej Europy. Kisiel stał się jednym z charakterystycznych dań polskiej kuchni, obok pierogów czy barszczu. Składniki kisielu Kisiel tradycyjnie przygotowywany jest z owoców, wody i cukru. Najpopularniejsze owoce używane do jego przygotowania to maliny, truskawki, jagody czy porzeczki. Owoce są gotowane

Żyję by jeść
Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami 72

świątecznym stole? Są bardzo proste do przygotowania i jeśli mamy gotowe ciasto francuskie, przygotujemy je w kilka chwil. Do tych pasztecików używam farszu tego samego, którego używam do pierogów z kapustą i grzybami , więc przed świętami od razu szykuję podwójną porcję (dodam też, że dobrze się mrozi, więc można wcześniej). Jeśli jednak wolicie drożdżowe ciasto podrzucam wam przepis

Dorota Smakuje
Jak nie przytyć w święta? 5 prostych rad, które pomogą utrzymać formę 59

też trudno oprzeć się pokusom, które czekają przy wigilijnym stole i podczas dwóch kolejnych dni tradycyjnego, rodzinnego biesiadowania? Ciasteczka, pierniki, makowiec, barszcz z uszkami, karp, kaczka, bigos, pierogi - lista pyszności jest dłuuuga i kusząca. Nic dziwnego, że po świętach wielu z nas ma problem z zamknięciem spodni i zrzuceniem zbędnych kilogramów (zwłaszcza, jeśli nie udało się ich pozbyć przed

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Pierś kaczki w domowym sosie z czerwonego wina: idealna propozycja na świąteczny obiad 53

wydaniu ŚLEDZIE W ŚMIETANIE Sałatka jarzynowa z kukurydzą; sos majonezowo-jogurtowy Kremowa zupa rybna z grzankami na Wigilię Filety z karpia w chrzanowej panierce - wigilijny przysmak w nowoczesnym wydaniu PIEROGI Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI, wigilijne Pierś kaczki w sosie z czerwonego wina

Moja Książka Kucharska
Migawki listopada 46

mogę w to uwierzyć, ale aż piętnaście pysznych receptur trafiło na mojego bloga. Nie ukrywam, że było pysznie i kolorowo. Rządziły torty, jabłka, dynia i pierogi.   Z okazji urodzin mąż zabrał mnie do kina na film ,,Uwierz w mikołaja''. Film piękny, bardzo polecam. I wzruszający i zabawny. Miałam ostatnio dużo smutnych dni. Wszystko mnie przytłaczało. Będąc w Brzozowie

Izabelawkuchni
Pierniczki: nieodłączny element Świąt 61

mogą Ci się spodobać: Sałatka jarzynowa z kukurydzą; sos majonezowo-jogurtowy Kremowa zupa rybna z grzankami na Wigilię Filety z karpia w chrzanowej panierce - wigilijny przysmak w nowoczesnym wydaniu PIEROGI Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI, wigilijne Uszka z grzybami Przepis na świąteczny bigos z kiszonej kapusty Pierniczki. Niech pierniczki staną się radosnym akcentem Waszych świątecznych przygotowań

Moja Książka Kucharska
Kotlety bez mięsa z pieczarkami 54

nami od dawna i całkiem nowe. Moim zdaniem nawet w tak uroczystym dniu jakim jest Wigilia, warto łamać przyzwyczajenia nie łamiąc zasad. Przecież barszcz czerwony znakomicie smakuje z pierogami, a kluski z makiem mogą być leniwe, zaś wigilijna kutnia z kaszą. Jak zrobić kotlety wigilijne z pieczarkami? Zapraszam na przepis 🙂     Kotlety bez mięsa z pieczarkami przepis gotowane

Dieta moja pasja

Proponowane wyszukiwania