pierogi - 9327 przepisów (strona:298/622)

Biała kiełbasa z ziemniakami 79

pierwsze 50 minut pieczemy pod przykryciem, ostatnie 10 – 15 minut bez przykrycia (może być z górną grzałką), aby kiełbasa i ziemniaki lekko się zrumieniły. Zobacz też przepis na pierogi z białą kiełbasą . Dziękujemy, że przeczytałeś ten artykuł do końca. Redakcja Bloga kuchnianawypasie.pl Artykuł Biała kiełbasa z ziemniakami pochodzi z serwisu Kuchnia na Wypasie

Kuchnia Na Wypasie
Naleśniki faszerowane mięsem i kaszą bulgur 66

Naleśniki faszerowane mięsem i kaszą bulgur Kolejny pomysł na przetworzenie mięsa, które pozostało nam z obiadu. Taki farsz wykorzystałam też niedawno w pierogach i również wyszło mega pysznie. Do faszerowania naleśników możemy użyć mięso gotowane, pieczone, smażona, a także duszone w sosie. Polecam!     Składniki: 5-6 naleśników Przepis na ciasto (KLIK) Farsz: ok 0,5 kg mięsa

Blog z Apetytem
Zupa szczawiowa z jajkiem 56

niewielką kostkę obrane ziemniaki. Po ugotowaniu zupy wyjmij z niej mięso oraz warzywa. 1 marchewkę i pietruszkę zachowaj, z reszty możesz zrobić na przykład sałatkę jarzynową, a z mięsa pierogi lub krokiety. Do czystego już wywaru dodaj ziemniaki i gotuj około 10-15 minut, do miękkości warzyw. Wtedy dodaj pokrojoną w kostkę ugotowaną marchewkę oraz pietruszkę, świeży szczaw

nietylkopasta.pl
Karkówka duszona w sosie własnym 72

Pisałam Wam wcześniej, że coraz częściej mam ochotę na prostotę w kuchni. Chodzi za mną także kuchnia polska. I żeby nie być gołosłowną – w najbliższych dniach gotuję pierogi z mięsem i ruskie, żur śląski (no dobra, My go gotuje), będzie chałka, zjemy bigos. Raczej nie będzie biegania z aparatem, bo większość z tych potraw mam już na blogu

Kardamonovy
Sałatka fasolowa 69

Coś mnie ostatnio wzięło na sałatki, różne, różniaste ale co się dziwić gdy po świąteczno - noworocznym ucztowaniu mam na chwilę przesyt kapusty, pierogów itp. Dzisiejsza sałatka choć ma sytą fasolę jest orzeźwiająca, pyszna i delikatna w smaku. Szybka do wykonania a o to w gotowaniu czasami chodzi. Ma być szybko i pysznie aby potem zrobić sobie herbatkę i odpocząć

Moje Małe Czarowanie
Koszmary kulinarne z PRL-U. Tego dzisiaj nie włożylibyśmy do ust 66

ludzka nie zna granic, dlatego powstawało wiele potraw, z wykorzystaniem tych produktów. Ozorki wieprzowe z sosie chrzanowym stanowiły wykwintne danie na niedzielny obiad, z płucek robiło się farsz do pierogów, a cynaderki czy żołądki można było wrzucić do gulaszu. Ja do tej pory czasami robię gulasz z żołądków drobiowych – przepis można znaleźć tutaj .   A wy pamiętacie jeszcze jakieś

e-PrzepisyKulinarne
Piecuchy z ciasta francuskiego z serem i dżemem 100

dżemem Dziś banalnie proste i szybkie piecuchy z ciasta francuskiego na słodko. Wszyscy smażą pracochłonne pączki, oponki, a ja polecam szybkie ciasteczka z serem i dżemem. Piecuchy to pierogi z piekarnika bez jajka, mogą być z ciasta kruchego, drożdżowego jak i francuskiego, tak na słodko jak i na słono. Na Blogu jest już ciasto francuskie z serem w wersji

Dieta moja pasja
Tarta rabarbarowa 63

pozostałym budyniem (ostatnie zdjęcie ? ). Rant, który pozostał „zakładam” do środka lekko przykrywając budyń. (Ciasto będzie na siebie zachodzić i tworzyć ciekawe wzorki. Fragmenty, które na siebie zachodzą, ściskam jak pierogi. Na górze układam ozdobnie paski rabarbaru i truskawki. Wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 55-60 minut, aż ciasto zrobi się rumiane. Gotowe ciasto możecie posypać

Słodki sentyment
Nie daj się zaskoczyć w kuchni – sprawdź, jakie typu mąki warto mieć pod ręką? 59

móc bez obaw przygotować niemalże każde danie lub ciasto. Najczęściej jednak spotkamy w naszych kuchniach mąkę pszenną, która jest najbardziej uniwersalna i używana do wielu zastosowań, takich jak kluski, pierogi, naleśniki, ciasta, bułki, chleb. Mąka pszenna ma wiele typów np. 450, 500, 550, 650, 750, 2000, które różnią się stopniem przemiału i zawartością substancji mineralnych. Oprócz mąki pszennej często

Marcepanowa kuchnia
Grzebienie krucho-drożdżowe – kuchnia podkarpacka 79

składniki siekamy nożem, łączymy i zagniatamy ciasto. Rozwałkowujemy je na grubość około 1/2 cm i szklanką wycinamy kółka. Na środek nakładamy łyżeczkę marmolady i składamy kółka na pół, jak pierogi. Brzegi mocno sklejamy i nacinamy nożem. Wierzch ciastek smarujemy roztrzepanym białkiem i zanurzamy w cukrze. Ciastka układamy na dużej blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku nagrzanym

Trzeci talerz
Pyzy ziemniaczane z kiełbasą 61

Lubicie kluchy? my bardzo i kluchy i pierogi, dlatego jak tylko mam dobre ziemniaki to zaraz jakieś ukręcę. Przy tych kluchach to i pracy niedużo i składników niewiele. Potrzebne będą tylko ziemniaki, jajo i sól. Natomiast jako omastę można podsmażyć cebulkę, można tak jak ja kiełbasę pokroić w kosteczkę i podsmażyć czy boczek lub co lubicie. Jeśli ma być

Moje Małe Czarowanie
Pierś kaczki z żurawiną 69

subscribe-form-2709473 .row-success").show(),r(".ml-subscribe-form-2709473 .row-form").hide()} Polecam Wam także inne przepisy: –  kaczka teryiaki –  kaczka z pigwą –  pierogi z kaczką –  rosół z kaczki –  ragu z kaczki –  przepis na gnocchi –  pad thai z kurczakiem –  domowy makaron –  cordon bleu z kurczaka PIERŚ KACZKI Z ŻURAWINĄ

nietylkopasta.pl
Czy kisiel jest polski? 73

popularność w XVIII wieku. Był to czas, gdy kuchnia polska zaczęła się rozwijać i wpływać na kulturę kulinarnej Europy. Kisiel stał się jednym z charakterystycznych dań polskiej kuchni, obok pierogów czy barszczu. Składniki kisielu Kisiel tradycyjnie przygotowywany jest z owoców, wody i cukru. Najpopularniejsze owoce używane do jego przygotowania to maliny, truskawki, jagody czy porzeczki. Owoce są gotowane

Żyję by jeść
Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami 84

świątecznym stole? Są bardzo proste do przygotowania i jeśli mamy gotowe ciasto francuskie, przygotujemy je w kilka chwil. Do tych pasztecików używam farszu tego samego, którego używam do pierogów z kapustą i grzybami , więc przed świętami od razu szykuję podwójną porcję (dodam też, że dobrze się mrozi, więc można wcześniej). Jeśli jednak wolicie drożdżowe ciasto podrzucam wam przepis

Dorota Smakuje
Jak nie przytyć w święta? 5 prostych rad, które pomogą utrzymać formę 70

też trudno oprzeć się pokusom, które czekają przy wigilijnym stole i podczas dwóch kolejnych dni tradycyjnego, rodzinnego biesiadowania? Ciasteczka, pierniki, makowiec, barszcz z uszkami, karp, kaczka, bigos, pierogi - lista pyszności jest dłuuuga i kusząca. Nic dziwnego, że po świętach wielu z nas ma problem z zamknięciem spodni i zrzuceniem zbędnych kilogramów (zwłaszcza, jeśli nie udało się ich pozbyć przed

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała