pierogi - 9327 przepisów (strona:301/622)

Lekki pasztet z cukinii – zdrowy i pyszny 46

marchewki i jabłka lub sałatkę z rukoli i pomidorów. Jako farsz: Nadziewaj nim papryki, cukinie lub bakłażany, a następnie zapiekaj. Możesz również wykorzystać go jako farsz do naleśników lub pierogów. Z sosem: Polej pasztet sosem pomidorowym, grzybowym lub śmietanowym. Podanie na zimno: Na kanapkach: Pasztet z cukinii świetnie smakuje na świeżym pieczywie, takim jak chleb żytni, graham lub pełnoziarnisty

e-PrzepisyKulinarne
Collard greens i cornmeal dumplings 43

naprawdę przetłumaczyć, bo collard to zasadniczo rodzaj kapusty, ale czasem tłumaczone jako zielenina. Z uwagi na problem z kapustą, zastosowałem jarmuż wygrzebany z "biedaszybów". Dumplings czasem tłumaczone jest jako pierogi, ale bardziej to kluchy. Cornmeal, to kaszka kukurydziana. To zielone symbolizuje dolary. Im więcej zjecie, tym więcej ich będzie w tym roku. W sensie, tak mówią. Składniki: - jarmuż - mąka

Kryzysowa Książka Kucharska
Kartacze – Augustów – gdzie zjeść ? 60

Bardzo fajna uśmiechnięta obsługa. Kartacze mniejsze, ale i cena mniejsza ( 10 zł sztuka) – a kartacze znakomite ! Pyszne ! Dwa niby małe, ale po nich już niestety nie zmieściliśmy już pierogów które tez nas kusiły i pielmieni !   A na koniec widoczek z Augustowa : )   Inne wpisy: gdzie zjeść – kliknij tu Kartacze – Augustów – gdzie zjeść

Kuchnia na wzgórzu
Jagodzianki z kruszonką 58

Wycinamy krążki, na to nakładamy jagody wcześniej przygotowane posypane cukrem oraz mąką ziemniaczaną, która zapobiega wypływaniu jagód. Na krążek nakładam łyżkę jagód i zaklejam w taki sam sposób jak pierogi, dzięki temu mi nie wypływają na blaszce. Układam zlepionym do dołu na papierze. Smaruje jajkiem i posypuje wcześniej zrobioną kruszonką.  Wszystkie składniki na kruszonkę łączymy i rozcieramy

Wasze Przepisy
Chłodnik z botwinki 49

schłodziło. Podawaj z jajkiem lub innymi, opisanymi wyżej dodatkami. Zobacz też inne przepisy na obiad Roladki lasagne Tofu w sosie pomarańczowym Makaron z sosem orzechowym Łosoś w cieście francuskim Pierogi z serem pleśniowym Kotlety z bobu i bryndzy Zobacz też nowe przepisy Chłodnik z botwinki Galaretkowiec Jagodzianki Meksykańska salsa macha Paszteciki z pieczarkami Artykuł Chłodnik z botwinki pochodzi

okolicepalnika.pl
Kruche ciasto jagodami i kremem 45

osobiście zbierania jagód nigdy nie lubiłam, ale to właśnie te zebrane własnoręcznie, podczas oganiania się przed hordami krwiopijczych komarów smakują mi najbardziej. Obowiązkowo muszę w lecie zrobić z nimi pierogi (przepis na nie macie tutaj), naleśniki oraz wypełnione po brzegi owocami jagodzianki, a jak jeszcze coś zostanie to wtedy kombinuję z różnymi deserami jak na przykład to kruche ciasto

Cynamonowe szczęście
Muffuletta rolls – pyszne zawijaski pizzowe 34

inne przekąski na mecz: Paluchy czosnkowe z ciasta francuskiego – szybka przekąska na imprezę Ślimaczki drożdżowe jak pizza – pyszne bułeczki Rożki z tortilli zapiekane z mięsem mielonym – pyszna przekąska Pieczone pierogi ruskie – pyszna potrawa na każdą okazję Zapiekanki z ciasta francuskiego a la pizza   Artykuł Muffuletta rolls – pyszne zawijaski pizzowe pochodzi z serwisu e-PrzepisyKulinarne.pl

e-PrzepisyKulinarne
Najlepsze domowe Jagodzianki z dużą ilością jagód – Jagodzianki Babci Ewy 59

jagód. Na rozwałkowane ciasto nakładam około 3 łyżek jagód (ilość jagód zależy na jak duży placuszek rozwałkujemy ciasto), brzegi placuszka zbieram do siebie do góry tak jak bym lepiła pieroga i mocno zlepiam ( trzeba to zrobić dość mocno i dokładnie, żeby sok nie wypłyną podczas pieczenia). Uformowaną jagodziankę kładę łączeniem do dołu na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, układam

Uwaga Babcia Gotuje
Najlepsza drożdżówka na świecie – przepis z rodzinnego zeszytu 65

będzie wysoki, a większa – odrobinę niższy, nie ma to jednak większego znaczenia, co wybierzesz). Używasz miksera? W takim razie zaopatrz się w końcówkę z hakiem. Sprawdź też przepis na pierogi pieczone w piekarniku z pieczarkami, serem i cebulą Cenne wskazówki do przygotowania najlepszej drożdżówki Oto kilka dodatkowych wskazówek, które warto zastosować: Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Podczas wyrabiania

Rozdomowiona
Co zrobić z jajkiem gołębia? 53

smaczne danie główne Jajka gołębie mogą być doskonałym składnikiem do przygotowania smacznego dania głównego. Możesz je ugotować na twardo i dodać do sałatki, zrobić z nich pyszne nadzienie do pierogów lub przygotować tradycyjne jajka faszerowane. Ich delikatny smak doskonale komponuje się z różnymi dodatkami, takimi jak kiełbasa, warzywa czy zioła. 2. Wykorzystaj je w wypiekach Jajka gołębie mogą być

Żyję by jeść
Boczniaki – wspaniałe przepisy dla miłośników grzybów 52

jakich daniach można wykorzystać boczniaki kulinarnych : smażone boczniaki z czosnkiem i ziołami, grillowane boczniaki z sosem czosnkowym, boczniaki w sosie śmietanowym, zupa krem z boczniaków, risotto z boczniakami, pierogi z farszem z boczniaków. Jak odpowiednio przyrządzić boczniaki? Aby cieszyć się smakiem odpowiednio przyrządzonych boczniaków , warto poznać kilka technik i metod gotowania. Oto kilka porad, jak przyrządzić boczniaki : Przed gotowaniem

Ugotowane pozamiatane
Sałatki na śniadanie – 12 uwielbianych przepisów 55

śniadanie – 12 uwielbianych przepisów Przepis na jajka w cieście francuskim z pesto Deser limonkowy z bitą śmietaną (deser w kubeczku) Zjawiskowy sernik na zimno z galaretką i owocami Pierogi wegetariańskie – najlepsze pomysły na farsz Co zrobić z mascarpone? Zobacz 15 przepisów

Via Gusto
Pieczone pieczarki w marynacie z octem 55

które są dostępne prawie w każdym warzywniaku lub markecie przez cały rok. Najpopularniejszy sposób podawania pieczarek to ich smażenie z cebulką, ale są one też składnikiem różnych farszów do pierogów, naleśników czy roladek mięsnych. Ja tym razem zrobiłam pieczone pieczarki w marynacie z octem balsamicznym. Do marynaty dodałam też sos sojowy, czosnek, olej rzepakowy, majeranek oraz tradycyjnie sól

Danka Pichci
Jadłonomia po polsku – czy warto kupić książkę z przepisami Marty Dymek? 58

posiłkami. Nowe przepisy i pomysły na dania roślinne Książka jadłonomia oferuje również nowe przepisy i pomysły na dania oparte na kuchni roślinnej . Przykłady takich innowacyjnych przepisów to np. wegańskie pierogi z jagodami, krem z pieczonej dyni czy sałatka z soczewicą i suszonymi pomidorami. Te oryginalne propozycje sprawią, że kuchnia roślinna stanie się jeszcze bardziej atrakcyjna i inspirująca dla osób

Ugotowane pozamiatane

Proponowane wyszukiwania