Dzisiaj kolejny przepis na domowe wypieki. Przepis rodem ze słonecznej Italii. Bułeczki są bardzo aromatyczne. Są pyszne same w sobie i nie potrzebują żadnych dodatków Włoskie
PatiGotujeChlebek domowy jest najlepszy, pewnie wszyscy to już wiedzą. My innego już nie jemy, więc proponujemy kolejną wersję. Składniki: -80-85 dkg mąki 650
Maminek kulinarnyChleb z mąki razowej pszennej i żytniej z chrupiącą skórką obsypaną nasionami słonecznika. Smaczny i pachnący jak każdy chleb wypiekany w domu. Zdrowy i naturalny przygotowany
Przepisy KulinarneNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
W garach u GosiCiabatta włoski, szeroki, płaskawy, biały chleb. Każdy region Włoch ma swoją odmianę ciabatty. Począwszy od miękkiej do chrupiącej skórki, gęstej do lżejszej struktury. Nie wiem
Piekarz-Kucharz-GarkotłukW dzisiejszym blogu, mam dla Was propozycje na pyszne drożdżówki z daktylami oraz kwasami omega-3. Bułeczki wyszły mięciutkie i pachnące. Myślę, że drożdżówki to świetny
kulinarne odsłony patiChleb z mąki gryczanej Na blogu od bardzo dawna jest chleb z kaszy gryczanej , który cieszy się wśród Was ogromną popularnością. Nie ma jednak przepisów idealnych
BlendmanFougasse to francuski odpowiednik włoskiego chlebka foccacia. Wypiek ten jest charakterystyczny oczywiście dla Prowansji, jednak w różnych wersjach można spotkać także w innych częściach kraju. Bułki
zadanie-gotowanieDzisiaj pomysł na pieczone bułeczki zwinięte z pastą warzywną Rolnik. Bardzo smaczne, mięciutkie o lekkim posmaku grzybów. Polecam.
Kulinarne Fantazje MarioliNie wiem czy wiecie, ale znana i lubiana chyba przez wszystkich marka Bonduelle świętuje swoje 25-lecie istnienia w Polsce. Taką okazję trzeba uczcić po królewsku
Ostra na SłodkoJeżeli unikacie mąki pszennej, ale nie jesteście uczuleni na gluten, to te bułeczki będą dla Was w sam raz. Orkisz zawiera gluten, ale jest on lepiej
Passions hobbies lifeDo czerwcowej piekarni, Amber i Ela z bloga W poszukiwaniu SlowLife , zaproponowały chleb na zakwasie z semoliny. Ponieważ z czasem u mnie ostatnio krucho, nie
Stare GaryNa szlaku europejskiego ulicznego jedzenia robimy dziś przystanek we Francji. O ile na sos do berlińskiego currywursta można było podać jeszcze jakiś przepis, o tyle w
zadanie-gotowanieŚlimaczki z burakiem O ile ślimaczki z truskawkami , które ostatnio robiłem, to propozycja typowo deserowa, to dzisiejsze są na wytrawnie. Ślimaczki z burakiem to świetna opcja
Blendman