Prosty przepis, wspaniały efekt. Włoskie paluszki chlebowe doskonale nadają się do podgryzania w ciągu dnia i na długie filmowe wieczory, choć w tym drugim przypadku chrupanie
babka w formieTo ulubione placuszki mojego dzieciństwa. Pamiętam, że moja babcia często piekła je w dużych ilościach na blasze starego pieca. My jako dzieci podbiegaliśmy i chwytaliśmy co
Smakołyki AsiMiałam mała przerwę w comiesięcznych piekarniach Amber . Na szczęście tym razem udało mi się dołączyć i bardzo się cieszę, bo chleb jest pyszny. W przepisie
Stare GaryDostałam od Amber zaproszenie do sierpniowej piekarni . Bardzo dawno nie piekłam z dziewczynami w wirtualnej piekarni i tym razem postanowiłam nie odpuszczać ! Dokarmiłam zakwas, wyciągnęłam
Kulinarne przygody GatityAby zapleść chałkę , wyrośnięte i zagniecione ciasto drożdżowe dzielimy na sześć równych części, którym nadajemy kształt wałków. Czytaj więcej »
Przepisy KulinarnePuszysta chałka z ciasta drożdżowego, która podczas pieczenia nie opada i zachowuje nadany jej kształt. Z podanej proporcji możemy upiec jedną wielką chałkę lub dwie mniejsze
Przepisy KulinarneWeekendowe śniadanie należy do tych, które celebruje się troszkę dłużej. Przy, którym możemy swobodnie pogawędzić i nacieszyć się smakiem. Dlatego proponuje Wam puszyste drożdżówki z nadzieniem
SMYKWKUCHNIChleb z kaszy gryczanej Chleb z kaszy gryczanej ? Z kaszy?! Czy mi się coś czasem nie pomyliło? NIE! To naprawdę chleb z kaszy gryczanej (niepalonej lub
BlendmanPieczenie domowego chleba to raki mój rytuał, który bardzo lubię kultywować. Zapach pieczonego chleba kojarzy mi się z miejscem bezpiecznym, z ostoją, z bliskimi ludźmi. Jest
Mango PapajaProsty przepis na bułeczki drożdżowe z farszem pieczarkowym, posypane żółtym serem. Składniki: Ciasto: 300 ml mleka 2 łyżeczki cukru 125 g masła lub margaryny 2 jaja
e-PrzepisyKulinarneBardzo lubię piec wszelakie pyszności z ciasta drożdżowego. Mam swój ulubiony przepis na rogaliki, który publikowałam już TUTAJ . Z tego samego przepisu, przerobionego na wersję wytrawną
Wrzosowa PolanaZabieram Was do Francji! No bo ciasto ptysiowe i pasztety , to chyba wszystkim kojarzą się z tym pięknym krajem. Z ciasta ptysiowego cukiernicy robią tam fantastyczne
Ostra na SłodkoChleb z kaszy gryczanej Chleb z kaszy gryczanej ? Z kaszy?! Czy mi się coś czasem nie pomyliło? NIE! To naprawdę chleb z kaszy gryczanej (niepalonej lub
Blendman