Chleb żytnio-orkiszowy, to kolejny z moich chlebów na zakwasie. Rzec mogę nawet iż to jeden z moich ulubionych chlebów, tuż zaraz za orkiszowo
Smaczne ZdroweJaką pracę wykonywałabyś z przyjemnością bez dostawania wynagrodzenia? - robienie szali i swetrów na drutach - testowanie czekolady - pieczenie chleba Pewnie zaznaczyłaby wszystkie trzy odpowiedzi, ale to pieczenie
Posadzone i zjedzoneOdkryłam wczoraj wieczorem, że niepostrzeżenie nadeszła jesień. Wprawdzie na straganach królują dynie i kurki, setki odmian jabłek i gruszek, śliwki „w sam raz na dżem
Gotuj z Blue RavenProste smaczne śniadanie, które kojarzy mi się ze smakami z dzieciństwa. Mama zawsze dodawała jeszcze cukier, ale jeśli lubicie można dodać łyżeczkę cukru. Są czasami takie
O kuchni z uczuciemZazdroszczę weganom, którzy nimi są od urodzenia, bo nie znają wielu smaków i po prostu za nimi nie tęsknią. Ja tęsknię bardzo za maślanymi wypiekami. Ten
greenscarfSkładniki: Zaczyn: 75 g aktywnego zakwasu żytniego; 75 g mąki pszennej (u mnie typ 650); 75 g przegotowanej, letniej wody. Ciasto chlebowe: 300 g mąki pszennej
Gospodyni MiejskaDomowy, warto wypróbować. Przepis na 1 bochenek. Składniki 300 ml naturalnego jogurtu 3 dag świeżych drożdży 1 łyżka ciemnego miodu 2 1/2 szklanki mąki chlebowej
R'n'G KitchenSkładniki: Zaczyn: 50 g zakwasu żytniego; 100 g letniej, przegotowanej wody; 100 g mąki żytniej (typ 720); Ciasto chlebowe: 400 g mąki pszennej (u mnie typ
Gospodyni MiejskaChleby z przepisów Dany piekłam nie raz. Zawsze były pyszne. Chleby z tartym jabłkiem według Jej przepisów też już piekłam. Zawsze znakomite. Więc tym bardziej ucieszyłam
Stare GaryZnalazłam idealny, najprostszy i najszybszy chleb! Chleb z kaszy gryczanej! I nawet nie uwierzycie, ale za gotowaną kaszą nie przepadam i zwykle jej unikam. Za to
Ekocozy | Naturalnie na co dzieńUpalny weekend trwa. Przed nami słoneczna niedziela. Taki wolny, gorący dzień to doskonała okazja, by po południu, gdy upał już nieco zelżeje, zrobić grilla. A do
W mojej kuchniJest to mój wypróbowany i często pieczony chlebek. Można dodać trochę więcej mąki razowe, ale wtedy zmniejszyć ilość białej mąki. Wszystkie suche składniki wsypać do miski
Kuchnia PokoleńPiękne, puszyste i lekkie rogaliki, które umilą każde śniadanie. Wystarczy przekroić i dodać ulubione dodatki. U mnie zniknęły jeszcze ciepłe. Takie rogale możemy zapakować w
VioletoweKucharzenieChciałam Wam dziś opowiedzieć o sile przyzwyczajenia. Moja mama nie znosiła sprzątania. Tę niechęć przekazała i mnie. Ale i w tym naszym nieuporządkowanym domu było
Gotuj z Blue RavenPesto z rukoli przygotowałam i tak sobie pomyślałam, czemu nie zrobić coś nietypowego i w smaku ciekawego. Ciasto z dodatkiem pesto w mikserze wyrobiłam
Moniki Smakołyki