Jak dobrze wiecie uwielbiam kuchnię wegetariańską , choć wegetarianką nie jestem. Wszelkiego rodzaju kasze, soczewice, grochy i inne tego typu warzywa nie mają przede mną tajemnic. Kocham
Ostra na SłodkoKraje skandynawskie szczycą się swoimi kanapkami, dla nas to może nic nadzwyczajnego, ponieważ wszyscy dobrze je znamy z codziennego życia, warto jednak przyjrzeć się dodatkom jakie
Codzienne GotowanieKażdy z nas jest zabiegany, ale w tym chaosie nie... Artykuł KANAPKI Z TUŃCZYKIEM I PASTĄ Z AWOKADO pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINECudownie pachnące… Z wierzchu ultrachrupiące, lekkie i delikatne. W środku – przyjemnie wilgotne, kremowo-mięsiste, podobne teksturą do ciasta ptysiowego. Każda z nazw w tytule pasuje do
Karo in the KitchenChleb żytni jest bardzo charakterystyczny dla krajów Europy Północnej i idealnie nadaje się do przygotowania typowych skandynawskich kanapek. Ciemny chleb żytni , który dziś przygotowałam pochodzi z
Codzienne GotowanieUwielbiam domowe chleby i drożdżowe wypieki. Chałka mleczna z maślanym akcentem i żurawiną suszoną jest jednym z nich. Najlepsze zaraz po przestudzeniu z odrobiną masła i
Kuchnia w czekoladzieDziś kolejny miesiąc ze wspólnym pieczeniem w PiekarniAmber . Tym razem pieczemy marchewkowe bułeczki zaproponowane przeze mnie. Gdy myślałam nad przepisem, prawie od razu pomyślałam, żeby upiec
Posadzone i zjedzoneMięciutkie, pszenne bułeczki przygotowywane na patelni. Doskonałe do klasycznych kanapek, jak również do zapieczenia w opiekaczu z serem i wędliną. Stanowią świetny dodatek do jajek w
Bullioskładniki: 500 g mąki orkiszowej lub pszennej 25 g drożdży 200 ml mleka 70 g masła 1 jajko 2 łyżki cukru 1 łyżka śmietany 1/2 łyżeczki
Domowy Smak JedzeniaCudnie miękki, a jednocześnie zwarty i puszysty pszenny jasny chleb na drożdżach. Jest naprawdę prosty do zrobienia, wymaga od Was jedynie posiadania termometru do precyzyjnego określenia
Karo in the KitchenChleb z dodatkiem kaszy? Dziwadło piekarnicze, ale jakie smakowite! :) Z obiadu z dnia poprzedniego zostało mi sporo niedojedzonej kaszy jęczmiennej . Jakoś nie mieliśmy z Panem Mężem
Grunt to przepis!Pyszne bułeczki drożdżowe, z mięsnym farszem. Są idealnym dodatkiem do barszczu. Składniki: ½ kg mąki 1 dag drożdży 1 łyżka masła 2 jajka Sól do smaku 30
Tradycyjna KuchniaUwielbiam zapach świeżego chleb! Ten jest super prosty w przygotowaniu. Najwięcej czasu pochłania wyrastanie ciasta i pieczenia ale to nie absorbuje to naszej uwagi. Możemy więc
Pyry na GazDawno nie piekłam chleba, czas to nadrobić. Dziś mam smaczny chleb z mąki pszennej i ryżowej. W chlebie fajnie wyczuwa się drobinki mąki ryżowej co daje
Ewa w kuchni