I jest przepis na, który tak czekaliście. Dwa dni temu kupiłam sobie taki o to wok z żeliwa. Bardzo chciałam mieć taki garnek w domu. Jakiś
SMYKWKUCHNISłodki wypiek z dodatkiem cukinii nie zdziwi już nikogo. Bardzo neutralne warzywo, które podobnie jak dynia powoduje, że wypiek z jego dodatkiem jest lżejszy i wilgotniejszy
Mango PapajaZapraszam dzisiaj na nietuzinkowy, bajecznie pyszny i niezbyt skomplikowany przepis na domowy, mięciutki i aromatyczny chleb z ziemniakami. Bez ulepszaczy, bez zbędnych składników z pewnością zachwyci
Smakowite DaniaProsto, tanio i pysznie... czyli chrupiące zapiekanki z pieczarkami Dzisiaj naszła mnie ochota na chrupiące zapiekanki, pomimo, że w domu składników było mało - wystarczyło by
Mój pomysł naDziś mam dla Was przepis na pyszną, taką typowo jesienną kolację. W menu chrupiące mini zapiekanki z grzybami leśnymi, bakłażanem i karmelizowaną cebulką. Pomysł idealny zarówno
Ostra na SłodkoProziaki to rodzaj placuszków z mąki, kwaśnego lub zsiadłego mleka, sody i soli, dodaje się czasem jajek, ale jak kto woli :) Ja ciasto
Moniki SmakołykiBułki śniadaniówki, ale nie tylko. Przede wszystkim upieczone z prostych składników i pasują do wszystkiego. Składniki na 6 bułeczek: -ok. 30 dkg mąki 480
Maminek kulinarnyJestem ogromną fanką kuchni włoskiej Kilka razy miałam okazję odwiedzić Włochy i za każdym razem jestem zachwycona tym krajem. Na pewno nie raz tam jeszcze wrócę
BullioDziś na całym świecie obchodzony jest Światowy Dzień Wegetarianizmu. Pierwsi wegetarianie żyli w Indiach w II wieku p.n.e., a ich dieta miała związek przede wszystkim z
My Chcemy JeśćDo upieczenia tego chleba przymierzałam się od dawna. W końcu się udało i jest. Fajny chleb z popękaną warstwą na wierzchu. Te pęknięcia to pasta ryżowa
Ewa w kuchniWypróbowałam już kilka przepisów na bułki pszenne i muszę przyznać, że ten jest jednym z najlepszych. Już samo wyrabianie ciasta jest bezproblemowe, pięknie rośnie a
Simply FoodTak delikatne, że wprost rozpływają się w ustach :) Składniki: ½ torebki suszonych drożdży ½ szklanki mleka 2 łyżki cukru 25 dag maki 2 żółtka jaja ¼ kostki masła
Tradycyjna KuchniaChleb bezglutenowy, który zawsze się udaje i jest naprawdę bardzo smaczny. Po upieczeniu ma wspaniałą chrupiącą skórkę i delikatny miąższ. Po kilku dniach jest zwarty
Kuchnia bezglutenowa