PROZIAKI – kuchnia regionalna
PROZIAKI – kuchnia regionalna
Proziaki to rodzaj placuszków z mąki, kwaśnego lub zsiadłego mleka, sody i soli, dodaje się czasem jajek, ale jak kto woli :) Ja ciasto z jajkami przygotowałam, dzięki temu smak i lekko żółty kolor uzyskałam. To jeden z najbardziej charakterystycznych podkarpackich wypieków regionalnych, jakże prostych w przygotowaniu, a w smaku oryginalnych. Często na festynach, imprezach biesiadnych czy jarmarkach gospodynie na świeżo je wypiekają i z różnymi dodatkami polecają. Kształty mają różne... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Moniki Smakołyki
Warto przeczytać

Dieta 1000 kalorii
Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.
Czytaj dalej...Autor
Monika L
Kuchnia to moje miejsce gdzie smaków poszukuję, łączę produkty, z nich dania przygotowuję. Przepisy na kartkach papieru zapisuję, a dania fotografuję. Jestem kulinarną amatorką, ale smakową „doktorką”. Badam smakiem wszystkie składniki i nie chwaląc się naprawdę powstają z nich smakołyki.
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
ciasto, pasty, pierogi przepis, pierogi, impreza, mielone, placki, pasta, kefir, krem czekoladowy, placuszki, krem, por , pieczywo, ciasto na niedziele, pierogi przepis ciasto, ciasto na pierogi, bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, szybkie ciasto, szybkie ciasto bez pieczenia, proste ciasto, ciasta z kremami, ciasto z kremem, ciasta czekoladowe, ciasto czekoladowe, krem z pora, placek z serem, proste i szybkie ciasto
Inne przepisy z Moniki Smakołyki
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję