Chleb jogurtowy

Chleb jogurtowy

Chleb jogurtowy

Domowy, warto wypróbować. Przepis na 1 bochenek.  Składniki 300 ml naturalnego jogurtu 3 dag świeżych drożdży 1 łyżka ciemnego miodu 2 1/2 szklanki mąki chlebowej pszennej typ 750 pół szklanki mąki chlebowej razowej pół łyżeczki suszonego tymianku     Przygotowanie   Jogurt podgrzałem, aby był letni. Wymieszałem go dokładnie z drożdżami, miodem i solą, wlałem do mąki, wymieszałem, zagniotłem przez 10 minut. Przykryłem, odstawiłem na godzinę. Po tym czasie ponownie zagniotłem, dosypując tymianek... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu R'n'G Kitchen

Warto przeczytać

Dieta 1000 kalorii

Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.