Odkąd sięgam pamięcią, każde święta na Sycylii , czy to mniejsze, czy to większe, były okraszone pizzą," impanatą "i suto zakrapiane lokalnym winem prosto z drewnianej beczki
Z Kuchni Do Kuchnihttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Lubię tą wersję pączków, ponieważ ich wykonanie nie pochłania mnóstwa czasu. Są lekkie, nie nasiąknięte tłuszczem i świetnie smakują
Di gotujeDziś podrzucam Wam świetny (moim zdaniem) przepis na roladę mięsną. Smakuje rewelacyjnie, szczególnie na zimno, choć na ciepło do obiadu też była bardzo dobra. Ale na
Kuchnia domowa AniW końcu udało się powrócić do świata "żywych". Wczoraj odebrałam komputer, ale przyznaję bez bicia, że z nowym windowsem będę się dopiero musieć zaprzyjaźnić, bo póki
Kuchnia w czekoladziePolecam dla tych co lubią czasem coś przegryźć a niekoniecznie się najadać ,chlebek jest cienki i chrupiący ale w środku miękki ,rewelacyjny będzie również jako dodatek
Wypieki ReneOtworzyłam lodówkę i zobaczyłam drożdże...hhmm, a gdyby tak dziś upiec jakieś bułeczki - pomyślałam. Jak pomyślałam tak zrobiłam. Po paru minutach w misce już siedział zaczyn
Mania WypiekaniaPasta z wędzonej makreli... Potrzebujemy: 1 makrela wędzona (ok. 250 g) 1 mała cebulka 2-3 łyżki majonezu (możemy zastąpić jogurtem lub śmietaną) świeżo mielony czarny
Pelusiowa KuchniaPomidorowa pasta z wędzonej makreli... Potrzebne będą: 1 wędzona makrela ok. 250 g 1 cebula 2-3 łyżki majonezu 1 łyżka koncentratu pomidorowego pieprz, papryka słodka
Pelusiowa KuchniaSmaczne bułki, które łatwo można zrobić w domu. W środku nie są nadmuchane, tylko raczej gęste. Przepis pochodzi z książki Piotra Kucharskiego "Chleb. Domowa piekarnia", którą
Passions hobbies lifePyszne bułeczki drożdżowe z białym serem – idealne na śniadanie. Składniki: 0,5 kg mąki pszennej 320 ml ciepłego mleka 50 g masła 2 łyżki majonezu 50
e-PrzepisyKulinarneUwielbiam zapach chleba w powietrzu, zwłaszcza w chłodniejsze dni. Niestety nie zawsze mam siłę i czas aby go przygotować. Jednak ten chleb można zrobić przy najmniejszym
MohiellaLubię chleb ale kocham bułki! Szczególnie te delikatne, maślane i jeszcze ciepłe. W tych bułkach lubię ich delikatność uzyskaną dzięki posmarowaniu jajkiem. Nie mają twardej skorupy
MohiellaPuszyste i delikatne bułeczki idealne na śniadanie do dżemu ale równie dobrze sprawdzą się z innymi np. słonymi dodatkami. Bułeczki nie zawierają jajek a w razie
MohiellaPlacek z ciecierzycy, rodowity Włoch, w zależności od regionu może się nazywać socca, farinata lub cecina i różnić się grubością (0,3-1 cm), jednak zawsze
SzczyptaSmaQ