Małe,pyszne czosnkowe bułeczki to coś czego Nam było trzeba w te mroźne dni.Zapach jaki unosił się w domu..Przekonajcie się sami.Najlepiej smakują lekko
Niespełnione zdolności kulinarneWyszedł tak smaczny, że muszę się nim z Wami podzielić! Od razu zaznaczam, że autorką tego udanego przepisu jest Anna Sudoł z bloga Grochem o garnek
Smakuje zdrowoKolejne święto? Wszystkie sklepy zamknięte? Gdzie kupić świeże bułki? Wystarczy chwila czasu i chęci aby zrobić własne bułki. ;-) My wykorzystujemy je przede wszystkim kiedy produkujemy domowe
Szefowa kuchniPyszny chleb z delikatną nutą słodkości- praktycznie nie wyczuwalną i o zachwycającym wyglądzie sprawi, że nie tylko dzieci, ale i dorośli z przyjemnością zasiądą do porannego
Kuchnia w czekoladziePewnie się zastanawiacie dlaczego chleb nazywa się Shrek ? A nazwałam go z racji jego koloru. Niestety zdjęcie robione było wieczorem a wiadomo, że o tej porze
Ewa w kuchniW tych bułkach jest dużo cukru i dużo drożdży. Ale nie są ani bardzo słodkie, ani bardzo drożdżowe. Pasują i do dżemu, i do wędliny. A
Karo in the KitchenPięciokolorowa chałka należy do bardziej pracochłonnych i czasochłonnych wypieków. Nie korzystałam z gotowych barwników, dlatego nie wystarczyło wyrobić ciasta, podzielić na części
Wrzosowa Polanahttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Jest to wersja podstawowa, bez dodatków. Dla urozmaicenia można dodać ulubione bakalie czy owoce. Chlebek jest mięciutki, pachnący i bardzo
Di gotujePuszyste w środku, chrupiące z zewnątrz, ze słodkawa cebulą i aromatem szałwii. Składniki: na ciasto: 190ml wody 30 dag drożdży 350g przesianej mąki szczypta soli łyżeczka
Pyry na GazOd czasu do czasu sięgam po bułkę z automatu. Z kilku powodów. Albo dwa piekarniki są aktualnie zajęte, a ja mam ochotę na bułę, albo po
Z Kuchni Do KuchniŚwięta minęły i można wracać do normalności. Czy ja już Wam mówiłam, że nie lubię wegańskich ani wegetariańskich książek kucharskich? Nie? Nie lubię. Wszystkie te przepisy
greenscarfProsty przepis a niebanalny efekt. Drożdżowe obwarzanki z farszem z suszonych grzybów i kiszonej kapusty. Doskonała przekąska wigilijna i sylwestrowa. Składniki ciasto 4 szkl mąki 1
Fiołkowa Kuchnia MałgorzatySkąd taka nazwa? Otóż wzięła się ze specyficznego nadzienia chlebka-wędliny, która została po świętach. Idealny, pyszny! Składniki na ciasto: ½ kg mąki 3 dag drożdży 1
Tradycyjna KuchniaU mnie na Wigilijnym stole co roku gości także strucla drożdżowa Składniki: ½ kg mąki 5 dag drożdży 1 łyżeczka smalcu 2 łyżki masła 1 łyżka kwaśnej
Tradycyjna KuchniaOd dawna marzył mi się tzw. rzymski garnek, czyli taka gliniana brytwanka, w której piecze się bez dodatku tłuszczu, a dzięki temu, że naczynie moczy się
greenscarf