Miałam wielką chęć na jagodzianki. WIELKĄ - cały tydzień o nich myślałam... A jak przyszło co do czego zachciało mi się eksperymentów. Mąkę pszenną zastąpiłam razową... i
peggiwkuchniNa 6 sztuk: 350 g mąki pszennej 1/2 łyżeczki soli 7g suszonych drożdży 2 łyżki oliwy z oliwek
peggiwkuchniIntensywnie czosnkowe , maślane, chrupi ą ce - nie sposób im si ę oprzeć! Tym razem w Wypiekaniu na śniadanie padła propozycja upieczenia Zawijasów czosnkowych . Orygina lny
Grunt to przepis!Długo myślałam czy dodać ten chlebek na bloga. W końcu stwierdziłam, że jego smak jest tego wart :) Ciemny, z dużą ilością ziaren, co sprawiło że nie
Kuchnia w czekoladzieKolejny tydzień i kolejne wypiekanie na śniadanie. Jakoś tak bywa, że nie zawsze biorę w nim udział. Tym razem też myślałam, że nie dam rady ale
Ewa w kuchniZapraszam na domowy chlebek :) Składniki: 20 dkg mąki pszennej Młynomag 40 dkg mąki graham Młynomag 2 jajka 300 ml wody 2 łyżeczki soli 2 łyżeczki cukru
czarrna od kuchniSposobów na wyhodowanie własnego zakwasu jest wiele. Poniżej chcę podać Wam sposób, z którego ja korzystałam. Inspiracją była dla mnie książka Piotra Kucharskiego "Chleb. Domowa piekarnia
Passions hobbies lifeTo mój pierwszy chleb żytni na zakwasie. W nazwie postu specjalnie zaznaczyłam, że jest on zrobiony na świeżo wyhodowanym zakwasie, bo tak młody zakwas nie ma
Passions hobbies lifemojprzepisna.pl | Drożdżowe rogaliki z jabłuszkiem Dziś przepis na pyszne, bezproblemowe rogaliki drożdżowe. U mnie wersja z jabłkiem, ale możecie włożyć kostkę czekolady, gruby plasterek banana, kawałek
moj przepis nahttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój). Ciasto jest bardzo łatwe w przygotowaniu, świetnie smakuje i kusząco pachnie. Idealnie sprawdzi się na pyszne
Di gotujeSKŁADNIKI 260 ml mleka 75 g oleju 1 łyżeczka miodu 1 jajo 500 dag mąki pszennej 90 dag mąki żytniej razowej 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka
Przepisy KulinarneSKŁADNIKI 250 ml mleka 75 g oleju 1 łyżeczka miodu 1 jajo 590 dag mąki pszennej 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru 17 dag drożdży SPOSÓB
Przepisy KulinarneSkoncentrowany, orzechowy smak w pysznym chlebie razowym Długo nosiłam się z wypróbowaniem przepisu z bloga Kornik w kuchni na Chleb orzechowy . Jakoś zawsze coś stawało na
Grunt to przepis!Któż z nas nie lubi zapachu świeżego chleba? U mnie dziś chleb z ziarnami oraz świeżą bazylią. Dodatek ostatniej sprawia ,że chlebek ma śródziemnomorski aromat. Chleb
Z Kuchni Do Kuchni