pieczywo - 17769 przepisów (strona:644/1185)

Gravlax – skandynawski marynowany łosoś 252

cieniutkie plastry, ale można też pominąć zdejmowanie skóry, bo przy krojeniu na plasterki sam będzie się od niej oddzielać. Można podawać też wspomnianym sosem chrzanowo-śmietanowym, posypany rzeżuchą z pieczywem pełnoziarnistym. Gravlax może być podawany w prostych plastrach, ale też ułożony na półmisku np. zwinięty w różyczki. Podobne przepisy Tarta z wędzonym łososiem i cukinią Sałatka śledziowa Inny tatar

Pociąg Do Kuchni
Aromatyczna sałatka z matiasów z chilli 197

czosnku, lekką słodkością cebuli, pikantością chilli, a do tego wszystkiego nieśmiało wtrąca się majeranek. Sałatka jest prosta, szybka i z pewnością zachwyci fanów śledzi. Świetnie smakuje ze świeżym chrupiącym pieczywem.   Składniki: – 500 g matiasów (Waszych ulubionych; chyba w którymś przepisie wspominałam już, że jak dla mnie najlepszy jest jednak mimo wszystko Lisner i Nautica z Lidla – odpowiedno

Pociąg Do Kuchni
Chleb orkiszowy na zakwasie pszennym 186

wtedy konserwantów, ulepszaczy i wkładamy do ciasto to co lubimy najbardziej. Mój dzisiejszy bochen to samo zdrowie, spróbujcie upiec a piecze się go bez problemów. Zachęcam do pieczenia własnego pieczywa. Jak zrobić zakwas znajdziecie tutaj [ klik ] Chleb orkiszowy na zakwasie pszennym. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
PODUDZIA Z KURCZAKA Z GRZANKAMI Z DIPEM PAPRYKOWYM - GRILL 208

oliwek (tyle, żeby uzyskać gęstą kremową konsystencje ) ponownie miksujemy, doprawiamy do smaku czosnkiem i białym pieprzem. Podudzia podajemy na grzankach czosnkowych z dipem paprykowym. Grzanki czosnkowe: Kromki pieczywa układamy na ruszcie grilla, pieczemy do zarumienia. Następnie obranym ząbkiem czosnku nacieramy gotową grzankę. Pomarańczę kroimy w plastry i grillujemy. Podudzia podajemy z pomarańczą, świeżym majerankiem i grzankami czosnkowymi

Moniki Smakołyki
Dietetyczna kapusta z kurczakiem 413

puszki, spróbować i w razie konieczności doprawić. Gotować bez przykrycia do czasu aż kapusta będzie bardzo miękka a sos nieco się zagęści. Co jakiś czas mieszać. Podawać np. z pieczywem ale dobrze smakuje też bez dodatków

Bullio
Chłodnik czosnkowy 173

dodatkiem mleka (ja przelałam do belndera kielichowego) Można jeść na ciepło albo wystudzić i jeść zimną, podawać posypaną pestkami np. dyni lub dodać kilka kropel oliwy truflowej i z pieczywem, ja upiekłam do tego bułeczki (post wyżej) ps. Czosnek poddany gotowaniu traci swój „zabójczy aromat) w tej zupie jest jego tylko bardzo delikatny posmak, tak więc bez obaw. Smacznego

greenscarf
Bułeczki z cukinią i marchewką 199

Bułeczki upiekłam do chłodnika czosnkowego (ok, przyznam się, żadnego pieczywa nie było w domu i coś musiałam na szybko wykombinować- było gotowe jak zupa przestygła;-)). Składniki na około 14 szt. : 250 g przesianej mąki pszennej (ja wymieszałam 200 g pszennej z 50 g razowej) 200 g startej cukinii 150 g startej marchewki 200 ml niesłodzonego mleka sojowego (lub innego mleka

greenscarf
Mule w sosie z białego wina 178

wszystkie mule się otworzą dodajemy masło i posiekaną natkę pietruszki. Mieszamy i możemy serwować. Mule najlepiej smakują bezpośrednio z garnka skropione sokiem z cytryny. Jako dodatek polecam chrupiące pieczywo, które moczymy w sosie. Smacznego

kulinarnyJa
Kraina oliwą,winem i miodem płynąca - kilka wspomnień z kreteńskich wakacji 266

robi - nawet tak prozaiczna rzecz jak grillowane warzywa smakowały u niej nieziemsko! Każdy gość tawerny dostaje na początek dzbaneczek zimnej wody serwowany przez wnuczkę Katarinę oraz koszyczek z pieczywem oraz talerzyk ze świeżymi warzywami i kawałkiem sera feta. Wszystko oprószone oregano i tymiankiem zerwanymi ze zbocza gór. Potem przychodzi czas na przystawki i dania główne z karty. W menu

W kuchni Katie
Focaccia pietruszkowa z słodko kwaśną cebulka duszoną w piwie 230

Focaccia to potrawa kuchni włoskiej, rodzaj pieczywa, będącego podstawą pizzy. Przeważnie   przygotowuje się bez dodatków tylko    z solą, ziołami polanego oliwą ciasta, albo z suszonymi pomidorami i oliwkami. Ja zrobiłam ją po swojemu, do ciasta pietruszki zielonej dodałam, a na wierz cebulkę słodko kwaśną duszoną w piwie poukładałam. Ciasta palcami nie uciskałam tylko w kratkę ponacinałam

Moniki Smakołyki
pyszne szaszłyki z piersi i cukini na ostro.. 212

grillować z 30-40 minut, można obrócić szaszłyki z 2 razy szaszłyki są tak smaczne, że w trakcie jedzenia chce się je jeść i jeść i to bez pieczywa....................SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Twarożek z olejem rydzowym 158

Znacie olej rydzowy? Ma charakterystyczny smak, więc albo się go kocha albo nienawidzi. Od zawsze zajadałam go z poszatkowaną cebulką i ogórkiem kiszonym oraz pieczywem. Bardzo dobrze smakuje też ze zwykłym twarożkiem. Olej ten zawiera kwas omega-3 no i niesie za sobą wiele dobrodziejstw zdrowotnych

Jadło i czytadło
Jajecznica z kurkami 204

lekko się zetną mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem i dorzucamy posiekany szczypiorek. Po osiągnięciu ulubionej konsystencji zdejmujemy z patelni. Od razu podajemy. Ja taką jajecznicę najbardziej lubię z pełnoziarnistym pieczywem i odrobiną rukoli. Smacznego

Moje Kuchenne Rewelacje
Sałatka z grzankami, jajkiem i pomidorami malinowymi 286

zapewnia prawidłowe funkcjonowanie układu immunologicznego. Jest wytwarzany z nasion rzepaku bezerukowego, odmiany podwójnie uszlachetnionej. Olej Rzepakowy z Wielkopolski SEMCO to doskonały dodatek do sałatek, surówek, sosów, dressingów, zup, mięs, pieczywa czy ziemniaków. Olej nadał mojej sałatce cudownego smaku i aromatu. Jestem nim zachwycona i będę często po niego sięgać.   Zapraszam serdecznie do sklepu   SEMCO,  gdzie znajdziecie cały

Tradycyjna kuchnia Kasi