zalewy. Jajka gotuję na twardo, obieram i kroję w kostkę. 3. Wszystkie przygotowane składniki sałatki przekładam do salaterki. Dodaję majonez oraz przyprawy. Dokładnie mieszam. Sałatkę podaję z pieczywem. Do przygotowania sałatki użyłam Majonezu Kieleckiego, który otrzymałam do testowania od firmy WSP SPOŁEM . Majonez ma idealną kremową konsystencję i nie zawiera żadnych substancji konserwujących. To doskonały dodatek do wielu
Tradycyjna kuchnia KasiMasło czosnkowe które Wam przedstawiam nie ma nic wspólnego z prawdziwym masłem, natomiast jest bardzo zdrowe a nazwałam je masłem bo idealnie nadaje się do smarowania pieczywa zamiast masła. Masło czosnkowe z awokado. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniestopni – następnie – przełączyć na grilla i piec jeszcze 10-15 minut, aż kotlety będą rumiane. Jeśli wysmaży się tłuszczyk, można go zlać do miseczki i będzie pyszny smalczyk do pieczywa… (obecność tłuszczyku zależy od rodzaju mięsa jakiego używamy do kotletów, więc jeśli go nie ma, to też nic nie szkodzi, oznacza to jedynie tyle, że mięso było dość chude
Tradycyjna kuchnia inaczejwolne 5 minut to możecie wyczarować tę pyszną kanapkę z awokado i jajkiem w koszulce . Czego chcieć więcej ? . Składniki : 1 dojrzałe awokado ,najlepiej w pomarszczonej skórce 2 jajka ulubione pieczywo słonecznik podprażony na suchej patelni sól ,pieprz Jajka ostrożnie rozbijamy ,aby żółtko się nie rozlało i wylewamy na wrzątek ,gotujemy około 2 minuty ,wyjmujemy łyżką cedzakową i przekładamy na kanapkę
Ladylaura.stopni(przepis oryginalny podaje inny sposób, ale u mnie się nie sprawdza - chleb szybko się przypala, ale to pewnie zależy też od piekarnika). inspiracja Przepis dodaję do akcji Pieczywo pełnoziarniste
FitKotnajprościej. Pokrojone plastry pomidorów i mozzarelli układane na przemian, polane oliwą z oliwek, posypane oliwkami i udekorowane listkami bazylii. Ewent. doprawiona pieprzem. Podawana z pieczywem czosnkowym. Szybko, smacznie i zdrowo! Bon appetit
Atlas Smakówpaprykę przełożyć do szczelnego słoja i zostawić do przestygnięcia. Następnie ściągnąć skórkę. Migdały uprażyć na suchej patelni. Posiekać na niewielkie kawałki. Zmiksować paprykę z migdałami i czosnkiem. Podawać z pieczywem. Przepis dodaje do akcji Paprykujemy
Atlas SmakówIdealne miejsce na biznesowe śniadania ( gdzie w spokoju można zjeść i popracować, korzystając z bezpłatnego internetu ), studencki lunch, spotkania z przyjaciółką czy romantyczne kolacje. W środku między innymi gorące pieczywo wypiekane na miejscu, duży wybór śniadań, pyszne zupy, rozmaite kawy i herbaty oraz specjalność Soffi - torty bezowe. Menu przejrzyste, zazwyczaj po parę dań z każdej kategorii. Dzięki temu jedzenie jest
Atlas Smakówsolą i pieprzem. Polać całość oliwą i piec w piekarniku nagrzanym do 170 stopni około 40 minut. Po wyjęciu zapiekankę posypać listkami bazylii. Podawać z ryżem, ziemniakami lub pieczywem. zapiekanka warzywna z kiełbasą
O kuchni z uczuciemdodać do gotującej się kapusty. Doprawić solą i pieprzem. Ja zamiast soli użyłam ‘kucharka’. Na koniec dodać drobno posiekany koperek i gotować jeszcze chwilę. Podawać z ziemniakami lub z pieczywem
The Sweet Damselnależy pokroić w kostkę. Szczypiorek i natkę drobno posiekać. Mix sałat wyłożyć na talerz razem z warzywami, ziołami, camembertem oraz kurczakiem. Całość polać sosem winegret. Można podać z pieczywem zapiekanym z masłem czosnkowym. Dressing: 2 łyżki oliwy 1 łyżeczka octu balsamicznego 1 ząbek czosnku 1/3 łyżeczki cukru sól i pieprz 0,5 łyżeczki musztardy kilka kropli cytryny
The Sweet DamselPomysł na szybkie i smaczne śniadanko :) Składniki: kulki mozzarelli rukola pomidor bagietka (można użyć gotowego czosnkowego pieczywa) masło czosnkowe Przygotowanie: Bagietkę nacinamy i nakładamy w nacięcia masło czosnkowe. (do masła dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, sól, pieprz oraz bazylię i oregano) Pieczemy do momentu, aż nam się ładnie zarumieni na złoty kolor. Na talerzu układamy rukolę, kulki mozzarelli, pokrojonego pomidora
The Sweet Damselnatki pietruszki ( takiego z targu), sól Zmiksować ser ze śmietaną, dodać bób. Zmiksować. Dodać posiekaną natkę pietruszki, wymieszać. Doprawić do smaku solą i ewentualnie pieprzem. Podawać do mięsa, z pieczywem.... zastawa
królestwo garówkilka wersji na zrobienie lecza. Ja zrobiłam z mięsem mielonym i sosem średnio ostrym. Danie przyrządza się bardzo prosto i zawsze smakuje. Można je jeść bez dodatków lub z pieczywem, lecz mi najbardziej smakuje z ryżem. Porcja dla 4 osób. SKŁADNIKI 500 g mięsa mielonego 2 średnie cukinie 3 różnokolorowe papryki 1 duża cebula 1 duża puszka pomidorów 3 ząbki
Passions hobbies lifeabsorbująca, że niestety nie miałam czasu na gotowanie. Poniżej zamieściłam spis wszystkich przepisów dodanych do akcji. Jeżeli kogoś pominęłam lub znajdziecie jakiś błąd, proszę dajcie mi znać. Podsumowanie akcji: Pieczywo: Hiszpański chleb rustykalny - Mirabelka z bloga Mirabelkowy blog Przystawki: Grzanki pomidorowe / Pan con tomate - Mirabelka z bloga Mirabelkowy blog Jajka z chorizo zapiekane w kokilkach - Mirabelka
Chilli Czosnek i Oliwa