Przepis na : śniadanie
Ulubiona jajecznica w sezonie grzybowym - a w zasadzie w ogóle ulubiona - jajecznica z kurkami :) SKŁADNIKI 8 jajek 300 g kurek 1 mała cebula pęczek szczypiorku łyżka masła sól morska świeżo mielony pieprz PRZYGOTOWANIE Cebulę kroimy w drobną kostkę. Kurki oczyszczamy, większe siekamy. Na patelni rozpuszczamy masło i szklimy cebulę. Dodajemy kurki i smażymy około 7 minut na małym ogniu. Wbijamy jajka. Gdy białka lekko się zetną mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem i dorzucamy posiekany szczypiorek.... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...