ulubiona kasza, domowy makaron typu fettuccine albo po prostu młode ziemniaki podsmażane na oliwie ze szczypiorkiem oraz świeżą fasolką gotowaną i podsmażoną na maśle. A gdyby to zjeść z pieczywem? A dlaczegóż by nie? Porwać w rękach chrupiąca bagietkę i wytarzać ją perfidnie w aromatycznym sosie! Wrrrr! Na koniec. 24 godziny marynowania. 4 godziny duszenia. 0,5 godziny kończenia sosu
Right Behind The Kitchenrewelacyjnego, bardzo mało ryżu a sporo wędzonej ryby, porządnie doprawionej, odpowiednio słonej. Do tego jakaś błyskawiczna plażowa sałatka typu wymieszać szpinak w oleju rzepakowym z cytryną, rzodkiewka, kawałek dobrego pieczywa poszarpanego ponętnie w rękach i pokruszona zawartość foremki... Tak, wiem, może ten paprykarz nie wygląda zbyt apetycznie ale w smaku przedni! Krok trzeci - cepeliada od gór po morze Trafiliśmy akurat
Right Behind The Kitchenzwał - jest wielkanocny. U mnie w domu zawsze podaje się tą zupę z dodatkiem jajek, grzybków, kilku rodzajów mięs pieczonych, kiełbasami, własnej roboty serem białym, słodką bułką, ciemnym pieczywem, śmietaną i dużą ilością chrzanu. Zupa jest kwaskowa, odrobinę słodka i ostra od korzenia chrzanu. Idealna na śniadanie tuż po porannej rezurekcji, która daje siłę na cały długi dzień. Bajecznie smaczna
Right Behind The Kitchenkilku dobrych lat. To sprawia, że koncentrujesz się na jedzeniu. Klimat sprawia, że w pamięci pozostaje smak paelli, zapach szynki, goryczka wina i zielonych oliwek oraz nieszczęsnego białego pieczywa… I wiecie co? Nawet człowiek nie chce wyszukanej kuchni tam smakować w restauracjach typu „ą” „ę”– im prościej podane jedzenie i mniej kombinowane tym lepiej. I Hiszpanom wychodzi to bardzo dobrze
Right Behind The Kitchenobiad, który zjedliśmy kilka godzin wcześniej? Eh, nuda. Ale jeśli wcześniej kupiliśmy kawał piersi z indyka i widzimy, że zostało nam co nie co tej surowizny, kilka warzyw i pieczywo – to można zmajstrować swój własny wieczorny fast food. Nic prostszego jak tylko pozbierać to, co pozostało i włożyć między dwa chrupiące tosty. Sandłicz z indykiem na ostro - z musztardą Dijon
Right Behind The KitchenHiszpanii. Na tym targu dostaniemy przyprawy, warzywa, owoce, mięsa i ryby z całego świata. Jasne i oczywiste jest, że kupimy tam także austriackie produkty - przepyszne szynki, mortadele, sery oraz pieczywo - wszystko czego Austriak potrzebuje do rozpoczęcia smacznego dnia. Kawa w Wiedniu Jak podaje Wikipedia pod koniec XIX wieku w Wiedniu było już ponad 1200 kawiarni! Nic więc dziwnego
Right Behind The Kitchenjako numer jeden zupę jarzynową z jagnięciną i jagnię pieczone, faszerowane kaszą (Restauracja Nato, Stara Wieś). sernik nałęczowski tarta jagodowa z bezą produkty z róży pasztety, ciasta i pieczywo drożdżowe, wino z tarniny nalewki owocowe - o niebo lepsze od włoskiego limoncello Ale była lipa... bo pyszności rozeszły się momentalnie! Trzeba było szybko i energicznie przechodzić między stoiskami z jedzeniem
Right Behind The Kitchenwkładamy do misy i dodajemy przestudzoną marynatę. Całość starannie mieszamy i wstawiamy na noc do lodówki, aby smaki mogły się połączyć. Następnego dnia podajemy z ulubionym pieczywem
Miód i pieprzkwestia gustu. Przygotowałam go z chałki (w originale wykorzystywany jest chleb) z dodatkiem wanilii, rodzynek i cynamonu. Smak i zapach obłędny. Zaskakujące jest to jak fajnie można wykorzystać czerstwe pieczywo i to poza smakiem sprawia, że często sięgam po ten przysmak. Waniliowy pudding chlebowy Czytaj więcej » Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie http://www.wielkiapetyt.blogspot.com
Wielki apetytmiękka, dodajemy zacierki oraz pokrojone warzywa i gotujemy wszystko do miękkości. Na koniec doprawiamy do smaku koncentratem pomidorowym i jeszcze chwilę gotujemy. Podajemy z łyżką kwaśnej śmietany i jasnym pieczywem" Źródło: Kuchenne rewolucje. Przepisy Magdy Gessler. Wyd. znak litera nova *W mojej zupie pominęłam kminek, dodałam 2 papryki, 5 ziemniaków,więcej zacierek i ok. 800g mięsa. Podałam bez dodatku kwaśnej
A Ty Smakuj MnieDomowe masło orzechowe Jest to najprostszy przepis na przepyszne domowe masło orzechowe - takie, które mi kojarzy się z typowo amerykańskim śniadaniem, czyli pieczywem tostowym grubo posmarowanym właśnie masłem orzechowym. Ile to razy w sklepie przechodziłam obok półki z takimi wyrobami - kilka razy sięgałam nawet po słoik, po czym szybko go odkładałam, widząc, co owe "masło orzechowe" zawiera. Zerknijcie kiedyś
Moje Qulinariadodać mąkę i zrobić złotą zasmazke, następnie wlać trochę zupy, mieszając żeby nie było grudek. Wlać zasmażkę do flaków, gotować około 5 min, doprawić pieprzem wg uznania. Podawać z pieczywem. Smacznego
Radość kipiąca uśmiechem.marchewkę wraz z pietruszką. Gotować wywar około 40 minut. Dodać ziemniaki i gotować aż będą miękkie. Dołożyć odsączoną fasolę i majeranek. Zagotować, przyprawić do smaku. Podawać na ciepło z pieczywem
Magiczne Życie Martymiseczce. Paprykę, cebulę i ogórka pokroić w drobną kostkę, żółtka rozdrobnić, natkę pietruszki posiekać. Wszystko wymieszać z makrelą. Dolać oliwy i doprawić pieprzem, ewentualnie szczyptą soli. Podawać ze świeżym pieczywem. Rybka jest, warzywa są, jajeczko też Gotowa pasta z makreli A tu bezpośrednio przed zjedzeniem :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanieUwielbiam takie śniadania. Delikatny twarożek w połączeniu ze zdrowymi warzywami daje dam wiele energii z rana. Idealnie smakuje z chrupkim pieczywem. 250 g twarogu 4 pomidorki koktajlowe 4 rzodkiewki 2 łyżki szczypiorku 3 łyżki zielonego groszku konserwowego 1 mała cebula 3 łyżki jogurtu naturalnego Sól Pieprz Do miski przekładamy twarożek. Pomidorki koktajlowe, rzodkiewkę i cebulkę kroimy w bardzo drobną kosteczkę
VioletoweKucharzenie