kolor. Przyprawiamy. Przykrywamy pokrywką i smażymy wszystko razem około 15 minut. (długość smażenia zależna od grubości i wielkości kawałków). Po tym czasie danie gotowe, nakładać na talerz, podawać z pieczywem. Smacznego
Tagebuch po polskuzupie możemy dowolnie manewrować przepisem. Jeśli chcemy gęstą zupę- dodajemy zasmażkę. Jeśli chcemy więcej warzyw- dodajemy warzywa itd. Ja osobiście wolę lżejszą wersję bez zasmażki :) Podawaj z pieczywem! Gotowe! Podoba Ci się przepis, a może masz ulubioną wersję tej zupy? Podziel się ze mną w komentarzu, pozdrawiam
Tagebuch po polskugotujemy kolejne 5 minut co chwila mieszając. Dolewamy bulion, dodajemy kukurydzę, fasolę i przyprawy. Dokładnie mieszamy, doprowadzamy do wrzenia i gotujemy 15-20 minut pod przykryciem. Podawać z pieczywem: bagietką, domowymi bułeczkami serowymi, lub po prostu z chlebem
Gotuj z Rumcajsemkalafior i dusić pod przykryciem 5 - 10 minut, do miękkości kalafiora (ma być miękki, ale nie rozpadający się). Pod koniec doprawić solą do smaku. Podawać z ryżem lub indyjskim pieczywem np. chlebki Naan, Chapati. Jeśli w kuchni nie ma którejś z przypraw można ją pominąć, danie dużo nie straci na smaku, gdyż pozostałe przyprawy są bardzo aromatyczne i smak się
Kuchcik gotujeKurczak po baskijsku czyli danie z kuchni hiszpańskiej. To szybka potrawa jednogarnkowa, a zarazem bardzo smaczna. Mięso można podawać z ugotowanym ryżem lub pieczywem. Jeśli lubicie kiełbasę chorizo to możecie dodać pokrojoną w plasterki pod koniec gotowania. Ja podaję Wam wersję bez tej kiełbasy. Polecam na pyszny obiadek z kurczakiem w roli głównej. Składniki: 8 podudzi
O kuchni z uczuciemowsiane lub po prostu bułkę tartą. W przypadku tej ostatniej wskazane jest, aby przygotowywać ją samemu w domu – taka będzie zdecydowanie najlepszej jakości, poza tym masz pewność, że używasz pieczywa dobrej jakości – możesz na przykład zmielić tylko pełnoziarniste. I jeszcze jedna ważna rzecz – kiedy łączysz warzywne składniki z bułką tartą, musisz poświęcić trochę czasu na mieszanie – nie chodzi tylko
Roślinna - blog wegańskirozpadać, dodać do garnka koncentrat pomidorowy. Całość wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem. Danie podawać gorące, najlepiej następnego dnia. Może być podawane jako samodzielne danie np. z pieczywem albo na ryżu lub kaszy. Kilka tygodni temu podałam ten "bigos" z plackami warzywnymi: ------ Podobne: Gulasz z ciecierzycy Penne z dynią i toy choi Gęsta zupa z fasoli Jaś
Weekendy w domu i ogrodziewww.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Pomysł na pastę "skradłam" od mojej mamy - dawniej często ją przyrządzała. Pasta jest pyszna i najlepiej smakuje ze świeżym pieczywem posmarowanym masłem. 300-400g wątróbki drobiowej 1 duża cebula olej do smażenia sól, pieprz Dodatkowo (opcjonalnie): 50g masła Wątróbkę pokroić na mniejsze kawałki. (Uprzednio można namoczyć w mleku.) Smażyć
Di gotujeDziś przedstawiam kolejny pomysł na leniwe, weekendowe śniadanie. Szybka, łatwa i bardzo przyjemna jajecznica z wędzonym łososiem, groszkiem cukrowym i pieczarkami, podana z chrupiącym pieczywem jest świetnym pomysłem na zdrowe rozpoczęcie dnia. Polecam! Scroll down for recipe in English Jajecznica z łososiem (1 porcja) Składniki: 2 jajka, roztrzepane 1 pomidor, najlepiej ze zdjętą skórka i pokrojony w kostkę garść groszku
karmelowystudzimy przez dwanaście godzin( najlepiej nie zdejmując kamienia), wpierw w chłodnym miejscu, a później w lodówce. Kolejnego dnia zdejmujemy foliową osłonę, kroimy w plastry i konsumujemy z ulubionym pieczywem
Miód i pieprzlecz sam staje się samodzielnym posiłkiem. Tym razem chlebek upiekłem na zaczynie sporządzonym kilka godzin wcześniej, czyli w sposób podobny do wypieku naszych chlebów na zakwasie. Dzięki temu pieczywo staje się bardziej sprężyste i jeszcze smaczniejsze. składniki na zaczyn 15 g drożdży szklanka mąki pszennej 2/3 szklanki letniej wody 1 łyżeczka cukru składniki ciasta na focaccię średnicy około
Miód i pieprzwszystkim ma dużą zawartość białka, co mnie interesuje najbardziej ze względu na sportowy tryb życia. Jedną z najpopularniejszych potraw z ciecierzycy jest pasta zwana hummus , podawana z pieczywem. Idealna na śniadanie... Pierwszy hummus, to typowa pasta z czosnkiem. Druga propozycja, hummus z suszonymi pomidorami i świeżą bazylią. Którą pastę preferujecie?? Dzięki uprzejmości ymt24 mogłyśmy wypróbować
Bike By Lifeukładam na przemian: kilka łyżek sosu, śledzie, ponownie sos i znowu śledzie, tak by całość wykończyć sosem. Przygotowane tak śledzie umieszczam w lodówce na 2-3 doby. Podaję z pieczywem. Smacznego, Klaudia
Mango Papajapokroić na połowę paprykę pokroić w kostkę, cebule drobno pokroiuć i wszystko wsypać do miski wsypać cukier, musztardę i delikatnie wszystko wymieszać smaczna przegryzka do podjadania np. z chrupkim pieczywem lub tostami...................SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięMłodą kapustkę uwielbiam. Mogłabym ją jeść nawet codziennie ;) Dzisiaj na obiad był bigosik. Pyszny i delikatny w smaku. Można go podać z młodymi ziemniaczkami lub pieczywem. Jak kto woli. Dodatkową zaletą jet to, że szybko się go przygotowuje. Bigosik podałam w miseczce Porcelana Bogucice "Agawa Platin" . większa główka młodej kapusty 1 udko z kurczaka 1 filet z kurczaka
Smakołyki Asi