widelcem, u mnie zdecydowanie wygrywa właśnie ta opcja :) Teraz wystarczy już tylko przyprawić naszą pastę solą i pieprzem, dodać szczypiorek i opcjonalnie czosnek, jeśli lubicie :) Podajemy ze świeżym pieczywem. Smacznego
Kulinarne zapędy Kokosaustach, miękki i naprawdę aromatyczny - ser camembert zapiekany z czerwoną papryką. Przekąska idealna na wieczór dla dwojga, np. kolację walentynkową :) Camembert z piekarnika będzie świetnie smakować podany z razowym pieczywem. Chociaż nie łudźmy się - jest to dosyć kaloryczna przekąska, jednak od czasu do czasu nikomu nie zaszkodzi. Składniki na 1 porcję: 1 ser camembert 2 łyżki oliwy z oliwek
Ugotowaćoliwę, oraz pieprz i sól, Całość mieszamy blenderem na jednolitą masę, przekładamy do oddzielnej salaterki, pozostawiamy na kwadrans, aby smaki się połączyły i podajemy jako dodatek do pieczywa, lub innych ulubionych dodatków
Miód i pieprzGorzej, jeśli to poranek, pęd przed wyjściem, śniadanie w biegu – a masło wyjęte prosto z lodówki nie daje się rozsmarować. Można zrobić swój własny mleczno-oliwny mix do smarowania pieczywa . Zdrowszy i smaczniejszy niż to, co do kupienia na sklepowych półkach. Masło to skondensowany tłuszcz pochodzący ze śmietanki uzyskiwanej z krowiego mleka. Masło ekstra wyrabia się ze śmietany pasteryzowanej, ukwaszonej
Karo in the KitchenMiękki, z grubą skórką.. najlepszy świeży z masełkiem i odrobiną soli. Prosty do zrobienia i nie wymagający wielkiego nakładu pracy. Można go przygotować, upiec wieczorem
Niebieski kubek z kawaJest mi niezmiernie miło zaprosić was do pierwszej organizowanej przeze mnie akcji kulinarnej. Od nowego roku ograniczyłem, a właściwie wykluczyłem ze swojej diety, produkty zbożowe
Mam To Na WidelcuPierwsze receptury na pesto znane były już w średniowieczu. Ten włoski sos ma uniwersalne zastosowanie. Świetnie komponuje się z pieczywem, pasuje do mięs i ryb, a nawet może być składnikiem sałatek. Moje pesto nie jest tradycyjne, ponieważ jest z rukoli i nerkowców. Razem z pełnoziarnistym makaronem tworzy bardzo smaczny duet. Składniki 250 g pełnoziarnistego makaronu fusilli
My Chcemy Jeśćchleb z otrębami O zaletach domowego, razowego pieczywa nie trzeba chyba nikogo przekonywać. Dla tych którzy jeszcze zwlekają z wykonaniem własnego wypieku proponuje poniższy przepis. Zapewniam przy tym wszystkich że smak takiego bochenka na długo zostanie w pamięci. sposób wypieku dwóch bochenków zaczyn 2 szklanki mąki pszennej razowej 6 łyżek aktywnego zakwasu 2 szklanki letniej wody wypiek
Miód i pieprzZapraszam na kolejną odsłonę co miesięcznego wspólnego blogerskiego wypiekania. Pod hasłem Piekarnia w lutym, Amber z bloga Kuchennymi drzwiami zaprosiła nas do
Kulinarne przygody Gatitykurczaka z rosołu Kotlety , krokiety czy zapiekanka . Dzisiaj mam dla Was kolejną propozycję. Mało fotogeniczne danie, ale bardzo smaczne. Potrawkę możecie podawać z ryżem, ziemniakami lub pieczywem. Zapraszam na smaczny obiadek. Składniki mięso z kurczaka ugotowanego w rosole 2 łyżki masła klarowanego 1 puszka pomidorów 2 łyżki ketchupu 1 puszka groszku konserwowego bulion mięsny 1 duża cebula
O kuchni z uczuciemZapach domowego pieczywa w domu - bezcenny :) Chociaż nie zawsze mam czas, to przynajmniej raz w tygodniu staram się, aby taki aromat i smak w naszym domu zagościł. Te bułeczki robię najczęściej, bo dzieci bardzo je lubią i zawsze wychodzą jednakowo rumiane i smaczne. Polecam:) Składniki (ok. 20 szt.): 1 kg pszennej
Maślane ciasteczkoBardzo lubię pastę jajeczną z szynką. Przeważnie przyrządzałam ją do pieczywa. Tym razem postanowiłam upiec kruche babeczki i podać je z pastą. Przygotowałam je na kolację, bardzo nam smakowały, do pasty dodałam szynkę od firmy Hańderek . Składniki: Ciasto: 250 gram mąki orkiszowej 125 gram masła 1 jajko 1 łyżka śmietany 18% 1/3 łyżeczki soli Farsz: 10 jajek ugotowanych
Bajeczna KuchniaZresztą pisaliśmy już kiedyś o kulinarnym recyklingu . A tymczasem zapraszamy po przepis: Potrzebujemy: 2 średnie cebule 10 goździków 2 szklanki mleka 1 szklanka miąższu z czerstwego pieczywa 2 łyżki gęstej śmietany sól, pieprz do smaku Wykonanie: Cebule obieramy, przecinamy na pół i wciskamy w nie goździki. Mleko wlewamy do rondelka, dodajemy cebule z goździkami i powoli doprowadzamy
Marder&Marder Manufactureoraz pokruszonym kozim serem. Całość stawiamy do piekarnika nagrzanego do 175 stopni na 35-40 minut. Kroimy w paski lub trójkąty i podajemy np. z salsą z pomidorów lub pieczywem. Smacznego, Klaudia
Mango Papaja