pięciu posiłków każdego dnia; trzecie miejsce zajmują produkty zbożowe - jeśli nie jemy węglowodanów to nie mamy siły i energii na inne czynności życiowe, produkty zbożowe powinny stanowić: pełnoziarniste pieczywo i makarony, kasze i ryż; pozostałe pozycje to nabiał, mięso i ryby, tłuszcze roślinne i zwierzęce; w nowych zasadach zmianą jest przemiana tłuszczów zwierzęcych na roślinne. Przede wszystkim najważniejszą rolą
Truskawkowa Fiestastartego parmezanu. Gotujemy razem jeszcze 15 minut, próbujemy. Solimy i pieprzymy do smaku. W czasie gdy zupa razem z dodaną fasolką dochodzi, w zgrabne centymetrowe kromki kroimy czerstwe pieczywo. Smarujemy je z jednej strony oliwą z oliwek. Opiekamy na rumiano i chrupiąco w piekarniku, na patelni lub w tosterze. Przecinamy na pół ostatni ząbek czosnku i smarujemy nim, mocno
Karo in the Kitchenniej liście jarmużu, przekładaj na blachę z pergaminem. Piecz w piekarniku przez około 8 minut w temperaturze 180 stopni (możesz włożyć blachę do batatów na niższy poziom) OPIECZONE PIECZYWO posmaruj majonezem z dwóch stron (dzięki temu sos nie wsiąknie za szybko). Nałóż mięso, papryczki i ser. Podawaj z frytkami i czipsami z jarmużu. Smacznego
Kuchnia bezglutenowa LoliWykonanie: Soczewicę przepłukać wodą i odsączyć. Wszystkie składniki przełożyć do blendera i dobrze zmiksować na pastę, przyprawić do smaku solą ,ub pieprzem. Podawać z grzanką, bułką a nawet chrupkim pieczywem, smakuje wyśmienicie. Smacznego
Sama słodycz i szczypta chiliłyżka masła sól do smaku pieprz do smaku natka pietruszki 3 łyżki oleju Składniki na tościki: 4 kromki chleba 10 dag żółtego sera 1 łyżeczka masła Wykonanie tościków: Pieczywo posmarować masłem , obłożyć plastrami żółtego sera, zapiec w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni przez 8 minut i po lekkim przestudzeniu pokroić. Wykonanie zupy: Obrane warzywa pokroić razem z ziemniakami i przełożyć
Tradycyjna Kuchniaotartą skórkę z połowy cytryny oraz sok z niej. Dużą szczyptę pieprzu mielonego i sól oraz łyżkę oliwy z oliwek. Zmiksuj wszystko blenderem i już masz gotowy dodatek do pieczywa lub pieczonych warzyw
Pasje Jolkikroimy w kostkę. Orzechy włoskie siekamy. W misce układamy sałatę, a na niej gruszki i ser. Posypujemy orzechami włoskimi i żurawiną. Całość polewamy sosem musztardowo - miodowym. Podajemy z ulubionym pieczywem. W gruszkach znajdziemy jod - działający na prawidłowe funkcjonowanie tarczycy oraz bor - poprawiający koncentrację. Zawierają także potas i sód, które są dobre dla serca. Owoce te to źródło magnezu, żelaza, wapnia
My Chcemy Jeśćpodkreślenia smaku, jeśli jednak lubicie zupy bardziej pikantne można dać więcej ;) Sól standardowo do smaku. Teraz dajemy się temu pogotować a pomidorom porozpadać :) W międzyczasie możemy przygotować grzanki. Pieczywo (u mnie była to kromka razowego chleba) kroimy w kostkę i w tym momencie otwierają się przed nami trzy możliwości. Najszybsza (i moja :D) prowadzi nas do kuchenki mikrofalowej ustawionej
Kulinarne zapędy Kokosanajprostszej wersji, ale można do niej dodać np. jajka ugotowane na twardo, biały ser czy korniszonego ogórka. Taka pasta jest pyszna i najlepiej smakuje ze świeżym pieczywem - posmarowanym masłem. 1 makrela wędzona 70g masła 1 łyżka koncentratu pomidorowego pieprz Wszystkie składniki zmiksować blenderem i doprawić pieprzem. Nie trzeba dodawać soli, ponieważ makrela sama w sobie jest
Di gotujeMakaron (u mnie razowy penne) ugotować al dente w osolonej wodzie, odcedzić. Makaron wrzucić do mięska, dokładnie wymieszać całość. To danie można podać na wiele sposobów z ryżem, makaronem, pieczywem czy w tortilli, wedle uznania. Smacznego
magiczna kuchnia KasiUwielbiam zapach i smak świeżego chleba. Najbardziej lubię taki jeszcze cieplutki, z masłem i odrobiną soli :) Dlatego ostatnio dość często, piekę pieczywo sama. Dziś zapraszam na chlebek, nie dość, że łatwy i szybki w wykonaniu, to jeszcze bardzo smaczny i z cudownie chrupiącą skórką. Spróbujcie, go upiec, a gwarantuję, że walka o każdą kromkę, zacznie się już od piętki ;) SKŁADNIKI
Kuchnia w opałachgarnka łyżkę suszonego cząbru. Całość doprowadzić do lekkiego bulgotania. Zupę doprawić do smaku solą i pieprzem. Zagotować. Po wyłączeniu palnika można rozgnieść kilka fasolek. I podawać np. z pieczywem :) ----- Podobne: Gęsta zupa z fasoli Jaś Fasolowa na buraku Kapusta z grochem
Weekendy w domu i ogrodziecisnienie nie opadło, szybkowar otworzyć jak sam spuści ciśnienie fasolka najlepiej smakuję na drugi dzień, przejdzie smakami przypraw, wciągnie jeszcze wywar i jest bardzo miękka - można podać z pieczywem lub ziemniakami na obiad i z goloneczką...............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubię