lekkim wystudzeniu 10-15 min. kroimy na porcje i serwujemy gorące. Można też po wystudzeniu schować do lodówki na minimum 6 h i podawać z pieczywem. Smacznego
chleba naszegopowietrzu. Stanowczo odradzam długie godziny spędzone w kuchni. Szkoda czasu. Najlepiej skorzystać z propozycji "na szybko", ale smacznie. Moja propozycja to szybka sałatka, która zawsze się sprawdzi. Do smarowania pieczywa użyłam zielonej pasty z twarożku, jajka i całej masy czosnku niedźwiedziego...ale o tym w następnym poście. Bo ta zdrowa pasta jest warta ,aby się jej osobno przyjrzeć! PRZEPIS
Z Kuchni Do Kuchniparę „szaszłyków” przygotowałam w formie „sakiewek”. Podczas grilla nie zabrakło również, kiełbasek delikatnie naciętych, które po upieczeniu tworzą ładną kratkę, był również chłodnik , sałatka z zupek chińskich , no i pieczywo posmarowane masełkiem upieczone na grillu świetnie smakuje. Był również słodki punkt grillowania ;) ciasto kruche z rabarbarem . SKŁADNIKI: SZASZŁYKI pierś z kurczaka 3 – 4 ziemniaki cebula lub małe cebulki pieczarki
RAROSSAminut. Krok 4 W międzyczasie rozgrzej patelnię, pokrój chorizo w plastry i usmaż na złoto z obydwu stron. Dodaj do zupy. Zupę z młodej kapusty podawaj z dobrym pieczywem. Smacznego! Szukasz więcej wyjątkowych przepisów na zupy – sprawdź 5 pomysłów na zupę krem. Artykuł Calo verde po polsku, czyli zupa z młodej kapusty i chorizo pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz
Niedzielny kucharzpodwórko naszej kamienicy śpi i coś przygotować. Tym razem powstały właśnie bajgle. Nie, nie piekłam ich o 4 rano;) Powstały, bo gościł u nas młody człowiek, który nie lubi pieczywa innego niż pszenne. Roboty dużo przy bajglach nie było. Same bułeczki są lekko słodkawe w smaku, więc weźcie to pod uwagę. Doskonale smakują z wędlinami, serami czy dżemem. I pamiętajcie
Mieszam w GarnkuZdarza się czasami, że brakuje w domu pieczywa. Szewc bez butów chodzi, mądre powiedzenie. Zakwas siedział sobie wygodnie w lodówce. Domowi piekarze wiedzą, co to znaczy. Podpłomyki, to taka namiastka chleba, całkiem przyzwoita. Kolejny przysmak dzieciństwa Jadłam je ze śmietaną, konfiturą a najczęściej bez niczego. Jak mąka, woda i sól są w domu, głód nam nie grozi! Podpłomyki piecze się
Leśny Zakątekgotowy mix sałatkowy Italia (100 g) firmy Helio Mix sałatkowy Italia składa się z pestek dyni, słonecznika i orzeszków pini – idealna gotowa mieszanka w równej proporcji do sałatek, pieczywa, deserów. Zdrowa przekąska, po którą sięgamy zamiast chipsów
Zasmakuj Kuchnisamo w sobie. Jednak z odpowiednimi dodatkami będzie jeszcze lepsze i ciekawsze. Oto kilka pomysłów na żeberka na grilla: żeberka z grilla, marynowana papryka z miodem i kromka chrupiącego pieczywa żeberka z grilla z sosem chrzanowym i chrupiącym chlebem żeberka z grilla z sałatką " Duch Korsyki" żeberka z grilla z pieczonymi ziemniakami i korniszonami Smacznego :) Zobacz również przepis
Moja Książka Kucharskapomidory, ogórek zielony, pokrojona mozzarella: biorę udział w projekcie TRND "zobacz TUTAJ" , szczypiorek, przed podaniem podaniem posolić i popieprzyć - wątróbki drobiowe bardzo lubię, najlepiej mi smakują na zimno do pieczywa , również jako sałatka z różnymi dodatkami.........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubiępiekarnika rozgrzanego do 200-200 st. C. Pieczemy przez 25 minut. Upieczone studzimy. Idealnie smakuje na ciepło i na zimno. Podajemy posypane solą morską. Świetny zamiennik tradycyjnego, polskiego pieczywa
Moja smaczna kuchniaradzie, niezmierzony w mądrości” Czarnuszka jest rośliną jednoroczną o pięknych, dekoracyjnych niebieskich i białych kwiatach. Stosuję ją w swojej kuchni. Czarne nasionka tej rośliny świetnie komponują się z pieczywem, serem białym i żółtym oraz masłem. Można dodawać do kiszenia ogórków, kapusty, tłustych mięs i sosów. Dodaję również do ciasta na pierogi czy do ciasta naleśnikowego. Tym razem
Leśny Zakątekmałą kostkę, roztrzepujemy jaja i wszystko razem mieszamy. Na patelni rozgrzewamy margarynę, wlewamy wszystkie składniki, przykrywamy pokrywka i smażymy, obracamy na drugą stronę. Omlet podajemy ze świeżym szczypiorkiem, pieczywem i owocem
Apetyczna babeczkacałej pomarańczy 4 łyżki Ketchupu Kieleckiego łagodnego extra 2 łyżki posiekanej świeżej natki pietruszki dodatkowo: łyżeczka oliwy do posmarowania patelni lub tacka do grillowania na tradycyjnym grillu opcjonalnie pieczywo (ja upiekłam czosnkowe bułeczki) Wyciśnięty sok z pomarańczy mieszamy z Ketchupem Kieleckim łagodny extra. Dodajemy natkę pietruszki, mieszamy i odstawiamy do lodówki. Ser kroimy na paseczki i przekładamy do marynaty
Mienta blogwolnym ogniu do miękkości ( ok. 10-15 minut ). Dodajemy jogurt, doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz odrobiną soku z cytryny. Podajemy a gorąco ze świeżą pietruszką i chrupiącym pieczywem! Smacznego
Ostra na Słodkozamykamy awokado. Można też wystawić na słońce i czekać :) Grzanka z pastą z awokado, jajkiem sadzonym i parmezanem / 2 porcje Składniki: 1 bardzo dojrzałe awokado 2 kromki czerstwego pieczywa (do grzanek takie jest najlepsze!) 2 jajka 1 łyżeczka oliwy z oliwek 2 łyżki wiórków parmezanu lub np. grana padano 1 łyżka soku z cytryny/limonki 3 łyżeczki masła sól, pieprz
Moja smaczna kuchnia