cukru czy odrobiną vegety. Potrawa powinna nieco zgęstnieć. Jeśli wydaje nam się zbyt wodnista (lub jeśli wolimy gęstszą konsystencję), możemy zagęścić ją odrobiną mąki. Podajemy z ryżem, kaszą lub pieczywem
My simple kitchentego nadaje). Będzie jak znalazł na lekką kolację lub obiad, kiedy nic innego nie będzie w lodówce, albo brakuje czasu na gotowanie. Picadillo można podać ryżem, tacos, dobrym pieczywem albo zawinięte w tortillę lub naleśnik. Składniki: 500 g mielonej wołowiny 2 szklanki posiekanego w kostkę chorizo 2 małe cebule (drobno posiekane) 4 ząbki czosnku (drobno posiekane) Puszka całych pomidorów
Niedzielny kucharzzwinięte płaty śledziowe, które wcześniej lekko nacinamy wzdłuż pośrodku... Serwujemy mocno schłodzone uprzednio w lodówce do obiadu z ziemniakami, jako przekąskę do dużego posiłku lub jako samoistne danie z pieczywem na kolację. Smacznego
chleba naszegoPyszne smarowidło do pieczywa. Składniki 1 łyżka kaparów 5 suszonych pomidorów 3 fileciki anchois 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 200 g sera koziego 2 łyżki jogurtu naturalnego Przygotowanie Kapary, suszone pomidory oraz anchois drobno posiekałem. Wymieszałem, dokładnie z pozostałymi składnikami pasty
R'n'G Kitchenczym ja zbytnio nie ubolewam. Pizza przypomina jest mocno wypieczona, bo piekłam ją na kamieniu. Pisałam o kamieniu do pizzy całkiem niedawno, piekę na nim niemalże całe moje pieczywo. Pizza na pieczona na kamieniu jest wspaniała! Oczywiście piątek z pizzą nie może się obejść bez surówki z białej kapusty . Przepis na pizzę Składniki: na 3 pizze Ciasto na spód
codojedzeniaPowstał z myślą o naszej małej smakoszce domowego pieczywa. Namoczyłam małą ilość kaszy, quinoa i amarantusa, bo bałam się, że ten eksperyment nie zakończy się pomyślnie. Myliłam się! Próbny chlebek wyszedł na tyle smaczny, że nie nadążałam z krojeniem kromek dla córek. Dodam, że pięknie pachnie po wyjęciu z piekarnika, ma bardzo ładny żółtawy kolor (podoba się dzieciom!), fajną konsystencję
Jeść, by żyć w zdrowiusera gouda – 4 jaja rozmiar M lub 3 rozmiar L – sól, pieprz – do podania: ketchup, szczypiorek PRZYGOTOWANIE: Z bagietki odkrój górną cześć i wybierzcie trochę pieczywa ze środka, aby zrobić miejsce na dodatki. Szynkę pokrój w małą kostkę, dymkę drobno posiekaj, ser zetrzyj na tarce. Do bagietek włóż pokrojoną szynkę oraz dymkę. Wbij jaja do miski, dodaj
nietylkopasta.plrozdrabniamy. Dodajemy pozostały olej (ilość zależy od konsystencji jaką chcemy uzyskać), sól, pieprz oraz opcjonalnie starty ser i miksujemy. Gotowe pesto przekładamy do słoiczka. Podajemy np. z makaronem, pieczywem
Domowy Smak JedzeniaFocaccia to moje ulubione włoskie pieczywo. Przygotowujemy je bardzo często. Podstawą jest zawsze ciasto drożdżowe z dodatkiem oliwy z oliwek. Tym razem przygotowałam focaccię w prostokątnej blaszce. Dodatkami była cukinia, drobniutkie pieczarki i pomidor rzymski. Nie zabrakło czarnuszki, grana padano i posiekanej natki z pietruszki oraz suszonego oregano! to Była prawdziwa uczta dla zmysłów! Focaccia z cukinią, pieczarkami
Moja smaczna kuchniapraktycznie żadnych umiejętności kulinarnych. W jego przygotowanie nie trzeba też włożyć wiele pracy, potrzebna jest tylko cierpliwość :) Minimum dwie doby, żeby serek był kremowy i nadawał się do smarowania pieczywa. Za każdym razem serek może być inny, to zależy od waszej pomysłowości. Mój serek jest przyprawiony sola i pieprzem, ale możecie zrobić zupełnie bez niczego, tylko z solą, z ziołami
Agusiowe smakołykiprzez kilka minut aż ładnie się podpieką. Następnie przełóż je do oddzielnego naczynia. Krok 4 Zmniejsz ogień, wlej do rondla 2 łyżki oliwy a następnie wrzuć na nią pokrojone pieczywo. Obracaj kostki chleba, żeby równomiernie się opiekły, a następnie przełóż do naczynia z pomidorkami. Wyłącz palnik pod rondlem, ale nie ściągaj go z kuchenki – będzie jeszcze potrzebny. Krok 5 Zagotuj
Niedzielny kucharzMało płuczemy w zimnej wodzie aż wypłuczemy resztki maślanki. Kulę masła formujemy i przekładamy do masielnicy, następnie chłodzimy. Po lekkim schłodzeniu nadaje się do użycia. Przed smarowaniem pieczywa wyjmujemy je z lodówki aby zmiękło. Smacznego. Zapraszam do obejrzenia filmiku
Kulinarne Fantazje MarioliTaką piękną focaccię upiekłam tuż przed świętami. Chrupiąca z zewnątrz, puszysta i ładnie wyrośnięta. Ciasto włożyłam do małej, okrągłej foremki. Focaccia to rodzaj włoskiego pieczywa, które może być przygotowane w okrągłej formie lub na prostokątnej blasze - ciasto jest wtedy o wiele niższe, ale za to bardziej chrupiące. Odkąd mam okrągłą foremkę, moją ulubioną jest wysoka, wyrośnięta
Moja smaczna kuchniaroku zdecydowałam się zrobić na święta pasztet z dodatkiem żurawiny. Muszę Wam powiedzieć, że ten dodatek naprawdę sprawił, że pasztet jest wyjątkowy. Smakuje doskonale jako dodatek do pieczywa, ale również sam. Z podanych składników wyjdzie nam jedna tradycyjna foremka "keksówka" z pasztetem. Do gorącego bulionu w garnku dodać liście laurowe i ziele angielskie. Mięso wieprzowe i wołowe umyć i pokroić
Świat Domowej Kuchnimusimy kupować gotowych past jajecznych. Takie cudo możemy zrobić sami w domu. Przygotowanie zajmuje kilka minut (nie licząc gotowania jajek). Ale te możemy nagotować wcześniej. Z domowym pieczywem pasta jest po prostu rewelacyjna! 4 jajka 1 pęczek szczypiorku 1,5 łyżeczki musztardy sarepskiej 1,5 łyżki majonezu 1 biała cebulka Sól Pieprz Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupek. Jajka
VioletoweKucharzenie