pieczywo - 17769 przepisów (strona:448/1185)

Pasta jajeczna ze szczypiorkiem 295

jajka pokroić w drobną kosteczkę. Szczypiorek drobno siekamy i mieszamy z jajkami, serem i majonezem. Doprawiamy do smaku pastę jajeczną solą i pieprzem. Podajemy ze świeżym na przykład razowym pieczywem. Smacznego! Artykuł Pasta jajeczna ze szczypiorkiem pochodzi z serwisu Kulinarny Blog - wiesz jak gotować

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Klopsiki duszone w młodej kapuście 142

proste danie jednogarnkowe. Młoda kapustka duszona z małymi mięsnymi pulpecikami, która spokojnie może stanowić samodzielne danie obiadowe. Ale oczywiście jeśli chcemy możemy ją podać z ziemniaczkami albo z pieczywem. Taki obiad to niebo w ustach!     Składniki: 0,5kg mięsa mielonego wieprzowego 1 jajko 3 łyżki bułki tartej przyprawy do mięsa: pieprz, sól, papryka mielona słodka oraz ostra, majeranek

Blog z Apetytem
Śniadanie z płynącym jajkiem sadzonym 149

sprawdzamy teraz jajka powinny być już gotowe. Ja posypałam całość pokrojonymi łodyżkami młodego czosnku. Jeśli nie chcesz płynącego jajka, zostaw całość pod przykryciem chwilę dłużej. Podajemy szybko wraz z pieczywem posmarowanym masłem :)   Smacznego !         Śniadanie z płynącym jajkiem sadzonym

Kuchnia na wzgórzu
boczek duszony w piwie 152

posmakuje, to następnym razem zwyczajnie nie dodam. Pycha! Palce lizać! Niebo! Maślane oczy podczas jedzenia wystarczająco świadczyły o tym, że taki boczek smakuje :D Polecam z dodatkiem pieczywa czosnkowego.....albo grubą pajdą zwykłego chleba :D Na koniec wielkie DZIĘKUJĘ za uchylenie rąbka tajemnicy

Pieprzyć z Fantazją
botwinka 929

robię jej w formie chłodnika a jako gotowaną potrawę.  Nie robię jej też na kościach ani maśle. W mojej zupie jest dużo botwinki w botwince. Podaję z jajkiem, pieczywem. Ja osobiście lubię samą bez żadnych dodatków.  Składniki: * pęczek świeżej botwinki * garść siekanego kopru * maślanka * 1 mała cebulka * 2-3 liście laurowe * 3-4 ziarnka ziela angielskiego * sól, cukier

Pieprzyć z Fantazją
Leczo z oscypkiem do kociołka 186

trwa przeważnie ok. 60 minut.Na koniec gdy jest już gotowe ścieramy na tarce oscypki, mieszamy. Można również podając na talerze dodatkowo na wierzch każdemu zetrzeć trochę oscypka. Podajemy z pieczywem

Apetyczna babeczka
Sałatka z brokuła 182

płukamy wodą i dodajemy do naszej sałatki. Jogurt mieszamy z majonezem. Polewamy naszą sałatkę oraz doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Na koniec posypujemy tarttym parmezanem. Podawać ze świeżym pieczywem lub grzankami Artykuł Sałatka z brokuła pochodzi z serwisu I LOVE LIFE

I LOVE LIFE
z bułki paryskiej zapiekanki na szybko... 177

200C, grzanie góra/dół około 20 minut, podać z sosem jaki się lubi - zapiekanki na szybko często robię wykorzystując bułkę paryską nie pierwszej świeżości lub inne starsze pieczywo, dodatki też wykorzystuję jakie mam w lodówce.........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Bezglutenowe ciasteczka skondensowane 145

białek roślinnych znajdujących się w niektórych rodzajach zbóż, takich jak pszenica, żyto, jęczmień, owies. Jest niezwykle ceniony w przemyśle piekarniczym, ponieważ jest kleisty i rozciągliwy. To właśnie dzięki niemu pieczywo jest puszyste, ma miękki środek i chrupiącą skórkę. Gluten jest też nośnikiem smaku – bez niego wszystkie produkty na bazie mąki pszennej czy żytniej nie miałyby aromatu i byłyby mdłe. Gluten

mojewypiekiinietylko
Sałatka z awokado 207

Awokado jest smacznym i ciekawym uzupełnieniem diety. Można je wykorzystywać do sałatek, deserów, zup, jako pastę do smarowania pieczywa… i nie tylko. Samo awokado ma dość mdły i niewyrażny smak, dlatego warto je wzbogacić dodatkowymi składnikami i przyprawami. Jak dla mnie idealnie pasuje sos sojowy, sok z cytryny, kropla – dwie oleju sezamowego i… to wszystko. Ale ja jestem smakoszem awokado

mojewypiekiinietylko
Wstążki w maślanym sosie ze szparagami– obiad w 15 minut 244

rzepakowego, kulturami bakterii kwasu mlekowego i wodą. O właściwościach samego masła pisałam Wam już więcej w TYM POŚCIE , gdzie robiłam swój własny, maślano-oliwny miks, zawsze gotowy do smarowania pieczywa. Olej rzepakowy to skarbnica bardzo korzystnego połączenia zdrowych kwasów tłuszczowych omega-3 i omega-6 w stosunku 2:1. Rzepak jest też źródłem steroli i polifenoli roślinnych, obniżających poziom złego

Karo in the Kitchen
Grzanki z gruszką i gorgonzolą 254

prażonymi orzechami włoskimi w miodzie to cudowne połączenie, które może być efektowną przekąską. Ja przygotowuję je również, gdy mam ochotę na kolorowe śniadanie z serem gorgonzola. Składniki: kilka kromek pieczywa oliwa rukola gruszka ser gorgonzola garść orzechów włoskich 2 łyżki miodu Kromki włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na kilka minut, aż zrobią się chrupiące. Gruszkę pokroić na plastry

wyzwania kuchenne
Kapusta z grochem i pieczoną kiełbasą 184

tego udusiłam, a potem zrumieniłam na oleju wiórka cebuli. Na talerz wyłożyłam kapustę, obok kawałek chrupiącej kiełbasy z dodatkiem rumianej cebuli. Można do tego podać gotowane, tłuczone ziemniaki lub pieczywo. Smacznego :)  (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments

Kulinarne przemyslenia
Piątek: Pizza gotowa w 10 minut 153

bardzo dobrze znanym w USA i Wielkiej Brytanii, gdzie została wymyślona gdzieś w połowie XIX w. jako sposób na dostarczanie marynarzom okrętów Jej Królewskiej Mości półproduktu do wypieku świeżego pieczywa. Zrób sobie samorosnącą mąkę Mąką samorosnąca jest mieszkanką mąki, proszku do pieczenia i/lub sody. Wystarczy dodać odrobinę soli, jogurt grecki i pyszne błyskawiczne ciasto na pizzę gotowe! Żeby je zrobić

Niedzielny kucharz
Sałata masłowa, siewna z fetą, ogórkiem małosolnym, pomidorkami i pestkami dyni Helio 191

śniadanie sałata masłowa, delikatna i lekko przyprawiona sałata z dodatkiem kolorowych pomidorków, ogórków małosolnych, pokruszonej fety oraz pestek dyni Helio . Sałatka na lunch, podwieczorek, zajadam w ciągu dnia z pieczywem lub samą, w towarzystwie kubka dobrej herbaty. Dziś u mnie lekko, kolorowo na talerzu, zdrowo, smacznie, pożywnie;) bez kombinacji, prostota i smak. Oczywiście do sałatki możecie dodać ulubione oliwki, tarty

Zasmakuj Kuchni