pisał Norwid, to coś więcej niż żywność. To także w dzisiejszych czasach smak tradycji, do której naprawdę warto powracać. Bułki, bułeczki, bagietki, croissanty, ciabatty, focaccie – to rewelacyjne i smaczne pieczywo, ale nie ma to jak kromka świeżego chleba z ulubionej piekarni. Albo jeszcze lepiej – kromka chleba z domowej piekarenki. W domowej piekarence Agaty Jaki chleb zjemy u Agaty? Najczęściej
KulinarneImpresje.plPonieważ po przerwie wróciłam do treningów siłowych, po świętach miałam małą przerwę w blogowaniu. Niestety torty, świeże pieczywo i góry ciastek nie bardzo idą w parze z dietą, a mega zakwasy zdecydowanie odbierają ochotę do przesiadywania w kuchni ;) Teraz, gdy pierwszy szok minął, powolutku wracam do dawnej rutyny, a tym samym do wypieków, fotografowania… Czytaj dalej Zdrowe muffiny pełnoziarniste
brunetkawkuchnifasola zrobi się miększa dodajemy pokrojone pomidory i całość gotujemy jeszcze przez 15 minut. Na koniec doprawiamy solą, pieprzem słodką papryką, tymiankiem oraz koncentratem pomidorowym. Podajemy na ciepło z pieczywem. Smacznego! Zapraszam do oglądania filmu z przygotowań oraz do subskrybowania mojego kanału na YouTube
Kulinarne przygodyfarszu pieczarkowego i posypujemy serem. Kotlety zapiekamy około 20 minut w temperaturze 180 % C, aż ser się rozpuści. Podajemy ciepłe jako danie obiadowe lub zjadamy na zimno z pieczywem. Zapraszam do obejrzenia filmiku i subskrybcji kanału
Kulinarne Fantazje Marioliminut. Po tym czasie próbujemy czy leczo jest odpowiednio doprawione. Podajemy posypane natką pietruszki lub kolendry. Leczo z ciecierzycą świetnie smakuje zarówno samo, jak i z dodatkami: pieczywem, ryżem, kaszą jaglaną, pęczakiem czy quinoą. Post Leczo z ciecierzycą pochodzi z bloga Poezja smaku
Poezja smakupromieniach słonecznych wygląda wprost zjawiskowo. Możecie ją jeść z sosem lub bez zależnie od preferencji. Ja zawsze lubię mieć składnik wiążący. Lekka, zdrowa i pożywna. Możecie ją jeść z pieczywem lub grzankami albo bez dodatków. Składniki na wiosenną sałatkę (1 duża porcja): 2 jajka pomidor ogórek kilka plastrów sera mozzarella 4 rzodkiewki garść szczypiorku łyżka nasion słonecznika mix sałat
Karola gotujewodą i dusimy do miękkości co jakiś czas mieszając / podlewając wodą. Pod koniec próbujemy, opcjonalnie doprawiamy i jeszcze chwilę zostawiamy na gazie. Podajemy jako danie główne (samo lub z pieczywem) lub dodatek do innych dań. Smacznego
Słodkie okruszkikażdy je bezpośrednio z patelni. Jeśli nie macie takich małych patelni to po prostu z dużej patelni delikatnie przekładamy jajka z sosem pomidorowym na talerz. Do tego kromka świeżego pieczywa z masłem i… i nic więcej nie trzeba ;) Udanego dnia
W kuchni KatieProziaki to rodzaj pieczywa z dodatkiem sody. W moich stronach są bardzo znane, gdyż są Podkarpackim specjałem . Nasze babcie wypiekały proziaki na blasze pieca kuchennego. Można również je upiec na patelni z dodatkiem tłuszczu lub bez niego, oraz upiec w piekarniku. Ja wybrałam ten ostatni wariant. Proziaki robi się bardzo prosto i szybko, idealne gdy akurat w domu braknie
Pani na deserSzakszukę gotuj na niedużym ogniu aż białka się zetną (a żółtka ugotują się według Twoich preferencji). Gotową szakszukę posyp listkami świeżej bazylii lub posiekaną natką pietruszki. Podawaj ze świeżym pieczywem. ➤ Rada: Zamiast ciecierzycy możesz użyć białej fasoli. Szakszuka będzie świetnie smakować posypana pokruszonym serem feta. Wpis powstał we współpracy z Monini
Chilli Czosnek i OliwaWitajcie Kochani! Dzisiaj chcę Wam zaproponować przepis na chlebki z dziką różą. Przepis na chlebki z różą powstał pod wpływem artykułu, który niedawno czytałam, a mianowicie
codojedzeniabiały bardzo dokładnie ucieramy, tak aby był gładki i kremowy (można blenderem), dodajemy śmietankę i pozostałe składniki - mieszamy i doprawiamy do smaku. Propozycja podania: -serek podajemy na świeżym pieczywie z plasterkami pomidora i świeżymi ziołami -do pieczonych ziemniaków -do potraw z grilla -serkiem smarujemy placki tortilli -jako przystawka na przyjęcie - porcje serka układamy na plastrach szynki i zawijamy
Moja Książka Kucharskarazu kojarzy się z Wielkanocnym śniadaniem. Przeważnie podaje się ją zapiekaną z cebulą i piwem, w sosie polskim lub tylko parzoną z dodatkiem chrzanu, ogórka kiszonego i pieczywa. No i oczywiście bez dobrej, białej kiełbasy nie może obejść się żaden wielkanocny żurek, czy barszcz biały. Ale czy tylko w święta mamy cieszyć się smakiem przepysznej białej kiełbasy? Myślę
Moja Książka Kucharskasmakowych! Czekodżem dostępny jest w czterech smacznych kombinacjach belgijskiej, mlecznej czekolady z Truskawką, Śliwką, Brzoskwinią oraz Wiśnią- każda z nich warta spróbowania, nie tylko jako dodatek do naleśników czy pieczywa, ale także do wyjadania prosto ze słoiczka! Blaszka 20x20 cm: * 1 słoik Czekodżemu Łowicz Wiśnia z belgijską czekoladą + 3 łyżki do posmarowania ciasta * 120 g olej kokosowego nierafinowanego
Kraina Miodem Płynącazgęstnieje. Do gęstego sosu wbij jajka. Patelnię przykryj pokrywką i smaż około 3 minut – do momentu aż białka się zetną. Patelnię zdejmij z ognia, posyp kolendrą. Można podawać z pieczywem. Smacznego ! Artykuł Shakshuka (szakszuka) z ciecierzycą pochodzi z serwisu Moja Pasja Smaku
Moja pasja smaku