pieczony boczek - 4514 przepisów (strona:206/301)

Zapiekanka makaronowa z pieczarkami, kiełbasą i papryką. Szybka i smaczna. 2008

troche krócej niz podano na opakowaniu, odcedzam. Boczek, kiełbasę i paprykę kroję w kostkę, pieczarki w grubsze plastry. Na patelni podsmażam najpierw boczek, kiedy wytopi się tłuszcz dodaję do boczku kiełbasę, pieczarki i paprykę, chwilkę smażę. Odcedzony makaron przekładam z powrotem do garnka , w którym sie gotował, do makaronu dodaję zawartość z patelni, doprawiam solą, pieprzem,  majerankiem, czosnkiem(...)roztrzepuję jajka z mlekiem, śmietaną i szczyptą soli i powstałym sosem zalewam równomiernie zapiekankę. Ser żółty ścieram na tarce o dużych oczkach i posypuję wierzch zapiekanki. Naczynie przykrywam pokrywką. Piekę ok. 40 minut w 170 stopniach przy włączonym termoobiegu. Na 10 minut przed końcem pieczenia zdejmuję pokrywkę aby ser się ładnie zrumienił.  Po wyjęciu z pieca pozwalam zapiekance chwilkę

Kuchnia z widokiem na ogród
Żebroczka 315

Kaszę gryczaną gotujemy na sypko w osolonej wodzie i odsączamy. Boczek, cebulę i czosnek kroimy w kosteczkę. Ziemniaki ścieramy na tarce na drobniutkich oczkach. Małe ziemniaczki kroimy w plasterki. Boczek i cebulę podsmażamy, na koniec dodajemy czosnek. Do ziemniaków dodajemy kaszę i przyprawiamy solą i pieprzem. Dolewamy wrzące mleko i mieszamy. Dodajemy skwarki i mieszamy. Napełniamy natłuszczone naczynka ceramiczne żaroodporne(...)temperatury 160 st. C z termoobiegiem na 40-45 minut. Kiedy żebroczka zacznie się rumienić na wierzchu układamy po plasterku masła. Podajemy gorącą żebroczkę w naczynku, w którym się piekła. Dobrze smakuje z surówką z dodatkiem  jogurtu. Smacznego

Maminek kulinarny
Domowy pasztet i karkówka z majerankiem na kanapki! 326

próbuję ją naśladować i na mięsko do kanapek - jako alternatywa dla "sklepowej wędliny". Mam takich więcej... Domowy pasztet. Składniki: ok. 700 g mięsa z łopatki lub szynki; 300 g boczku lub podgarla; 300 g wątróbki drobiowej; 1 marchewka; 1 cebula; 1 kajzerka; 2 - 3 jajka; sól, pieprz ziołowy, papryka lub pasta paprykowa, gałka muszkatołowa. Mięso obgotowujemy, gdy zmięknie dodajemy wątróbkę(...)Wszystkie składniki mielimy wraz z odsączoną kajzerką. Dodajemy jajka i przyprawy. Dokładnie mieszamy. Wykładamy powstałą masę do formy (może to być duża brytfanna lub duża keksówka) wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w 180 - 190 stopniach przez godzinę. Ponieważ w naszym domu jadamy dość pikantnie do pasztetu dodaję pastę paprykową - 1/2 łyżeczki - jest wspaniała, ostra że ho ho!!! Przywiózł

Miksturownik
Błyskawiczna marynata do karkówki na grilla 338

Pokażę Wam jak przygotować bardzo szybką i bardzo prostą marynatę do karkówki na grilla. Do jej przygotowania użyjemy zarówno jogurtu naturalnego, który sprawi, że mięso będzie

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Papryka faszerowana mięsem mielonym i ryżem 169

Papryka faszerowana mięsem mielonym i ryżem jest pysznym pomysłem na efektowny obiad. Osobiście, bardzo lubię paprykę pieczoną w piekarniku, ponieważ ma słodkawy smak i według mnie smakuje jeszcze lepiej niż papryka surowa. W tym przepisie papryki przekroiłam na pół i nadziałam mięsem mielonym oraz wcześniej ugotowanym ryżem. Podałam je z kwaśną śmietaną i świeżym szczypiorkiem. Uważam, że nic więcej(...)prezentowały się ciekawiej na talerzu. Papryka faszerowana mięsem mielonym i ryżem na pewno Wam posmakuje. Smacznego! Zobacz też: Kurczak z papryką, ananasem i ryżem Pomidory nadziewane kaszą gryczaną, boczkiem i cebulką Przepis na paprykę faszerowaną mięsem mielonym i ryżem Drukuj przepis Porcji: 6 Czas gotowania: 1,5 godziny Składniki 150 g ryżu 3 papryki łyżka oleju 4 ząbki czosnku duża

Kuchnia Bazylii
Fasolka zapiekana z grzybami i serem / Green bean mushroom and cheese bake 187

wrzuć fasolkę i gotuj przez 5 minut, po czym odcedź i przełóż do naczynia żaroodpornego. Włącz piekarnik i ustaw go na 200oC. Rozgrzej większą patelnię na średnim ogniu, wrzuć boczek i obsmaż przez 5 minut do zarumienienia. Następnie dodaj cebulę, wymieszaj i podsmaż kolejne 3 minuty. Dodaj grzyby, dopraw solą i pieprzem i smaż kolejne 3-4 minuty mieszając(...)wymieszaj. Po chwili wlej śmietankę i gotuj całość przez około 10 minut po czym przelej zawartość patelni do naczynia żaroodpornego z fasolką. Posyp serem, włóż do nagrzanego piekarnika i piecz przez 15 minut lub do ładnego zarumienienia. Podawaj jako dodatek do dań głównych. Smacznego! English version Green bean mushroom and cheese bake (4 servings) Ingredients: 500 g of green

karmelowy
Brukselka z boczkiem i syropem klonowym 226

Brukselka z boczkiem i syropem klonowym Składniki brukselka(2-3 garście) 3 plastry boczku pół jabłka łyżka octu jabłkowego łyżka syropu klonowego pieprz czarny sól Wykonanie *włącz piekarnik na 180 stopni Celsjusza* 1. Brukselkę wrzucić do wrzącej wody na 2 minuty. Następnie do lodowato-zimnej wody na kolejne dwie minuty. Wyjmij z wody. Osusz 2. Brukselki przekrój. Jabłko posiekaj(...)Wymieszaj wraz z octem jabłkowym i syropem klonowym. Popieprz. Posól. 4. Przełóż do brytfanki/naczynia żaroodpornego. Dodaj 2 łyżki oleju rzepakowego i wstaw do rozgrzanego piekarnika. 5. Piecz około 20-30 minut. 6. Podsmaż bekon na dobrze rozgrzanej patelni. Wytopionym tłuszczem możesz zastąpić olej z punktu 4. Smacznego! Przepis wypatrzony u Sylwi na poranne.com w epoce kamienia łupanego blogerskiego gdy istniał

U Fiolki
Ostatnie podrygi bobu z grillowaną kaszanką i sosem z pieczonej papryki 216

koniec sierpnia. Zatem do sklepów i do dzieła! Ostatnie podrygi bobu z grillowaną kaszanką i sosem z pieczonej papryki Sos z pieczonej, żółtej papryki Zaczynamy od włożenia do piekarnika (ok. 230 stopni, termoobieg) żółtej papryki - pieczemy aż na większość skórki niemalże przypali się na złoto-czarno. Następnie przekładamy paprykę do reklamówki jednorazowej i zawiązujemy ją - parująca woda(...)łatwiej uzyskać gładki krem - odstawiamy masę do rondelka na mały płomień. Od czasu do czasu mieszamy, tym samym redukując sos. Doprawiamy przed samym podaniem odrobiną soli. Grillowana kaszanka na boczku Wędzony boczek kroimy w wąskie paski i wrzucamy na zimna patelnię do grillowania aby wytopić nadmiar tłuszczu oraz aby uzyskać chrupkość mięsa. Po odlaniu nadmiaru tłuszczu kładziemy kaszankę pokrojoną

Right Behind The Kitchen
Brukselka z boczkiem i syropem klonowym 231

Brukselka z boczkiem i syropem klonowym Składniki brukselka(2-3 garście) 3 plastry boczku pół jabłka łyżka octu jabłkowego łyżka syropu klonowego pieprz czarny sól Wykonanie *włącz piekarnik na 180 stopni Celsjusza* 1. Brukselkę wrzucić do wrzącej wody na 2 minuty. Następnie do lodowato-zimnej wody na kolejne dwie minuty. Wyjmij z wody. Osusz 2. Brukselki przekrój. Jabłko posiekaj(...)Wymieszaj wraz z octem jabłkowym i syropem klonowym. Popieprz. Posól. 4. Przełóż do brytfanki/naczynia żaroodpornego. Dodaj 2 łyżki oleju rzepakowego i wstaw do rozgrzanego piekarnika. 5. Piecz około 20-30 minut. 6. Podsmaż bekon na dobrze rozgrzanej patelni. Wytopionym tłuszczem możesz zastąpić olej z punktu 4. Smacznego! Przepis wypatrzony u Sylwi na poranne.com w epoce kamienia łupanego blogerskiego gdy istniał

Fiolka w kuchni
Pasztet domowy ze śliwkami 209

podsmażać można też ją na kilka minut włożyć do gotującego się mięsa ale gdy zrobi się różowa to trzeba ją wyjąć). Wyjęte mięso – bez warzyw, podsmażoną cebulę, boczek i wątróbkę najlepiej zmielić 2 razy w maszynce do mielenia lub zmiksować partiami w melakserze. Dodać do masy namoczoną w wywarze z mięsa i lekko odciśniętą bułkę, jajka i śliwki. Doprawić(...)trzeba dodać do niej trochę wywaru z mięsa, żeby była luźniejsza. Przełożyć do 2 foremek wysmarowanych tłuszczem i wysypanych bułką tartą lub wyłożonych papierem. Wierzch można posypać bułką tartą. Piec w temperaturze 180 stopni około godziny. Smacznego Post Pasztet domowy ze śliwkami pojawił się poraz pierwszy w UgotujmyTo.pl

UgotujmyTo.pl
CIASTKA ZE SKWARKAMI 312

upiekła te najlepsze ciastka pod słońcem. Wiele osób może odpychać dodatek skwarek (skwarki na słodko?). Niesłusznie. Sama jem bardzo mało mięsa, ale takie ciacha pochłonęłabym setkami. A słyszeliście o boczku w czekoladzie? Mama wyciskała ciastka dzięki specjalnej nakładce na maszynkę do mielenia mięsa (można zastąpić ją zwykłymi foremkami do ciastek). Polecam ten przepis! Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego(...)Facebooku  (oczywiście podpiszemy Twoje dzieło).  Składniki: pół kg mąki (na wszelki wypadek przygotuj odrobinę więcej) 25 dkg jasnych skwarek (zmielonych) 3 żółtka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka esencji waniliowej albo cukier waniliowy szklanka cukru pudru 3/4 szklanki kwaśnej śmietany bądź 1/3 kostki masła otarta skórka z jednej pomarańczy (opcjonalnie) Wykonanie: 1. Połącz ze sobą wszystkie składniki

Przepisy Aleksandry
Najlepsze kotlety mielone 142

Każdy z Was (albo chociaż większość) zapewne ma swój sprawdzony przepis na najlepsze kotlety mielone. I my oczywiście też mamy swój. Na takie oczywiście najlepsze. Bo

Marder&Marder Manufacture
WĘDZARNIA PODLASKA CHATA- CZYLI RECENZJA WYROBÓW 144

spowodowane naturalnym procesem zachodzącym w czasie przechowywania produktu i nie ma negatywnego wpływu na jakość wyrobu. Przechowywać w temp. od 2°C do 6°C. * boczek premium Produkt wieprzowy wędzony tradycyjnie. Składniki: mięso wieprzowe -boczek (125 g wykorzystano do wytworzenia 100 g produktu) ,sól, czosnek suszony, cebula suszona, przyprawy (gorczyca ), zioła , olej słonecznikowy , substancja konserwująca: azotyn sodu. Produkt zawiera elementy(...)kwasy tłuszczowe nasycone 15 g;węglowodany: 1,4 g w tym cukry: 0,6 g; białko:20 g, sól: 3,4 g. * pastrami wołowe Produkt wołowy pieczony z dodatkiem białka wieprzowego Składniki : mięso wołowe ( 117 g wykorzystano do wytworzenia 100 g produktu ), sól, przyprawy( czubryca, pieprz, czosnek, cebula, kminek, papryka chilli) , ekstrakty przypraw , białko wieprzowe , maltodekstryna , cukier ,  aromat

Zrób to smacznie
Keto pasztet świąteczny (Paleo, LowCarb) 167

miski i ostudzić. Na patelni rozpuścić masło klarowane i zrumienić na nim oczyszczoną wątróbkę. Mięso z rosołu oddzielić od kości. Wymieszać z wątróbką oraz wcześniej przygotowaną karkówką z boczkiem. Przekładać partiami do misy malaksera i rozdrobnić na gładką masę. Jeśli masa wyjdzie bardzo gęsta można dodać odrobinę wody lub bulionu. Spróbować i w razie konieczności przyprawić mając na uwadze(...)mięsnej, a białka ubić z odrobiną soli na puszysto. Delikatnie wmieszać je do masy mięsnej, po czym przełożyć całość do niewielkiej keksówki (25 x 11 cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Piec przez ok. 45 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni Celsjusza przy użyciu funkcji termoobiegu. Pozostałe informacje Przybliżona wartość odżywcza 1 porcji: Wartość energetyczna: 140 kcal Tłuszcz

Modern Cave Girl

Proponowane wyszukiwania