Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C na 15min z obciążeniem. Następnie zmniejszamy temperaturę do 175 stopni C i pieczemy przez 20min bez obciążenia. Składniki na farsz: - dwie mniejsze cukinie - cebula - podwójna pierś z kurczaka - dwa ząbki czosnku - 200g suszonych pomidorów w oleju - sól - pieprz - słodka papryka - curry - ser żółty - 4 jajka - 300ml mleka - mozzarella - bazylię Przygotowanie(...)dodajemy pokrojone w paski suszone pomidory. Na koniec łączymy kurczaka z wrzywamy i dopraiwamy do samku. 4 . Tak przygotowany farsz nakładamy na ciasto i posypujemy startym żółtym serem i mozzarrellą. 5 .Wybijamy jajka i dodajemy mleko, wszytko razem mieszamy. Doprawiamy solą, pieprzem i bazylią. 6. Przygotowaną masą zalewamy ciasto. 7 .Pieczemy w 160 stopniach C przez 30min
Coś z niczegougotowałam brokuły w lekko osolonej wodzie. W między czasie przygotowałam 2 piersi kurczaka, posypałam solą i pieprzem a potem obtoczyłam w mące. Rozgrzewamy patelnię z oliwą i jak się rozgrzeje kładziemy kurczaka i smażymy go po kilka minut z każdej strony aż nabierze lekko brązowego koloru. Jak kurczak nam się smaży to robimy sos pieczarkowy. Na patelnię wlewamy 2 łyżki(...)zgęstnieje. Na końcu dodajemy łyżkę masła i 2 łyżki jogurtu i dokładnie mieszamy. Gdy już mamy wszystko gotowe nakładamy wszystko na talerz – nakładamy kurczaka i polewamy go sosem, wokół rozkładamy brokuły a obok pieczone ziemniaki. Smacznego
Kuchenne Wariacjelodówki, ale nie trzeba. Dno i boki formy do tarty, o średnicy ok. 24 cm wylepić równomiernie ciastem. Ciasto nakłuwamy widelcem. Pieczemy przez ok. 12-15 minut, aż nabierze złocistego koloru. Zostawiamy do przestudzenia. FARSZ: 250 g piersi kurczaka (1 podwójna) 1 duża cukinia 1 mała czerwona cebula sól, pieprz, suszone pomidory z czosnkiem MASA JAJECZNA: 4 jajka(...)ponownie wymieszaj. Dodaj pokrojoną w kostkę mozzarellę lub żółty ser. Na podpieczonym cieście rozłóż usmażonego kurczaka, następnie posyp posiekaną czerwoną cebulę i ułóż cukinię zakładając jeden krążek na drugi. Całość zalej masą jajeczną z serem. Tartę wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180°C i piecz przez kolejne 30 minut, aż farsz wyroście, a wierzch się zarumieni. 5 min. przed końcem
Calzonella.comDelikatne i aromatyczne mięsko oraz rewelacyjny sos z dodatkiem warzyw.Wyszło jak zwykle pysznie.Podałam z ziemniakami z wody z koperkiem.Szczerze polecam. Składniki: 6 piersi z
Ala piecze i gotujedomowa wersja pysznej kanapki w wykonaniu mojego Męża - specjalisty od domowych fast - foodów. Składniki: 1 pierś z kurczaka 2 "puszyste" kajzerki garść sałaty kilka plastrów ogórka kiszonego sos majonezowy panierka (proporcje a oko): szklanka mąki 1,5 płaskiej łyżeczki proszku do pieczenia sól, pieprz, imbir mielony, papryka ostra i słodka, czosnek granulowany miseczka z letnią wodą Pierś dzielimy(...)Rozgrzewamy olej w małym garnuszku i smażymy kąski po kilka minut każdy. Bułę podgrzewamy w piekarniku na chrupko. Wykładamy na nią: plastry ogórka oraz sałatę. Skrapiamy sosem. Układamy kąski kurczaka. Smarujemy sosem. Nakładamy drugą część bułki. Następnie wcinamy aż się uszy trzęsą. W wersji w pełni wypasionej spożywamy z frytkami i zagryzamy pozostałymi stripsami by w pełni zasłużenie narzekać
Kuchnia po mojemumleka 60 ml wody 25 g masła 310 g mąki pszennej 1 jajko 1 łyżeczka soli mleko do posmarowania bułek sezam do posypania bułek stripsy 1 duża pierś z kurczaka sól pieprz słodka papryka czosnek granulowany sos sojowy 1 jajko 100 ml mleka ok 1/2 szkl mąki dodatkowo mąka na panierkę olej do smażenia dodatki sałata pomidor ogórek(...)kolejne 30 minut. Przed pieczeniem bułki naciąć na górze, aby powstało charakterystyczne wyżłobienie. Posmarować odrobiną mleka i posypać sezamem. Piec 10-15 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Po upieczeniu, studzić na kratce. Stripsy Pierś z kurczaka umyć i osuszyć, pokroić na paski o grubości 2-3 cm. Mięso zamarynować w soli, pieprzu, papryce, czosnku i sosie sojowym, odstawić
Kuchnia w opałach1/2szkl mąki pszennej 2 jajka 1 szkl mleka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 szkl wody gazowanej (spulchnia) 1 łyżeczki oliwy przyprawy sól, pieprz, bazylia, czosnek farsz 500g pieczarek 1 pierś z kurczaka 2 marchewki cebula przyprawy sól, pieprz, papryka słodka, chilli
Fiolka w kuchnizbędnych tłuszczy i smażenia, a tym samym pozwoliło na uzyskanie kruchutkiego mięsko w środku. Kurczak w płatkach kukurydzianych Składniki : 300 g piersi z kurczaka 250 mleka 2% niepełna szklanka mąki wrocławskiej 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia 1 duże jajko sól, pieprz papryka słodka i ostra do smaku płatki kukurydziane bułka tarta Przygotowanie : Mięso myjemy, kroimy w paski o długości
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkisolą i pieprzem. Dodać bulion pieczarkowy. Mąkę połączyć z letnią wodą, mlekiem i szczypta soli. Wymieszać i dodać do pieczarek. Całość zblendować. Piersi z kurczaka posypać solą, pieprzem, przyprawą do indyka. Skropić oliwą z oliwy i piec 20 – 25 minut w temperaturze 180º. W połowie pieczenia mięso obrócić. Zrobić sałatkę. Do miski podrzeć liście sałaty. Pomidora pokroić w kawałki
kuchniabellissima.wordpress.comszkl mąki pszennej 0,5 szkl mąki gryczanej 1 jajko 125 g masła szczypta soli, szczypta pieprzu szczypta proszku do pieczenia nadzienie fasolki chińskie (fasolnik)ok 200 g garść pomidorków cocktailowych 1 pierś z kurczaka (połówka) 1 cebula 3 ząbki czosnku 1 jajko sól pieprz oregano bazylia 200 ml śmietany 100 g sera feta lub typu feta
Gotowanie jest łatwedodajemy startą skórkę z połowy pomarańczy , drobno pokrojoną papryczkę chili , tarty parmezan. Całość solimy , pieprzymy , dodajemy oliwy i dokładnie mieszamy. Filety z piersi kurczaka wyciągamy z marynaty i układamy w naczyniu żaroodpornym. Mięso dokładnie pokrywamy " kruszonką ". Pieczemy w temperaturze 200stopni przez 20-25 minut. SMACZNEGO
Bazylia kontra Rozmarynkurczaka nacieramy przyprawami utartymi w moździerzu, wstawiamy do lodówki na 2 godziny. Musztardę, miód, oliwę z oliwek, ocet winny mieszamy zalewamy piersi z kurczaka. Posypujemy pokrojonymi w cieniutkie plasterki oliwkami. Całość wkładamy do rękawa do pieczenia i pieczemy około 30 minut. Ziemniaczki gotujemy, okraszamy masłem, posypujemy świeżym tymiankiem! Podajemy z filetami po włosku! Smacznego!!! Zapraszam na Facebooka
SMYKWKUCHNIopakowanie Wykonanie: Pierś z kurczaka kroimy w małe paseczki lub kwadraciki wg uznania.Posypujemy przyprawą gyros. Składniki marynaty mieszamy, dodajemy przecisnięty czosnek. Wkładamy piersi z kurczaka na noc.Na drugi dzień wyjmujemy z marynaty, obtaczamy w pokruszonych krakersach. Pieczemy w piekarniku ok 1/2 godz
Z Majeczką w kuchniwlej wino i gotuj aż jego połowa odparuje. Wmieszaj pomidory i przełóż całą zawartość patelni do naczynia żaroodpornego. Umieść na nich podsmażone piersi z kurczaka, skrop oliwą z oliwek i dodaj kilka gałązek tymianku i rozmarynu. Piecz przez 5-10 minut, lub aż kurczak przestanie być surowy w środku. Po wyjęciu kurczaka z piekarnika odstaw go na 5 minut
karmelowyszybkie danie dla każdego. Zapraszam... Skala smaku 10/10 dla dzieci zrobiłam bez farszu u góry tzn. po pierwszym pieczeniu już były gotowe do zjedzenia. Cukinia nie jest konieczna, mój Ł. zjadł z ziemniaczkami . Żródło: Kwestia smaku Składniki: 1 podwójna pierś kurczaka 3 łyżki masła 1 łyżka oliwy extra vergine lub oleju 2/3 szklanki bułki tartej 1/3 szklanki tartego parmezanu(...)Rozdzielić filety kurczaka na 2 pojedyncze piersi. Każdy filet przekroić poziomo na 2 cieńsze filety i rozbić tłuczkiem w najgrubszej części na taką samą grubość (ok. 1/2 cm). Doprawić solą, pieprzem i posmarować roztopionym masłem wymieszanym z oliwą z każdej strony, następnie obtoczyć w mieszance tartej bułki i tartego parmezanu. Ułożyć na blaszce do pieczenia wysmarowanej oliwą lub olejem. Wstawić
Kubki smaku