Smaczna soczysta pierś, w gyrosowej marynacie. Doskonała do sałatek i dań obiadowych. U mnie podana z pieczonymi ziemniaczkami i surówka z pekinki :) Składniki - duża podwójna pierś z kurczaka Marynata - czosnek granulowany 2 łyżeczki - przyprawa kebab-gyros 2 łyżki - ocet winny kilka kropel - olej 2 łyzki Wykonanie Pierś dokładnie myje i odcinam zbędne części ( tłuszczyk, żyłki ) Następnie odcinam polędwiczki
Kuchnia z widokiem na ogródKurczak pieczony w całości, nie dość, że prezentuje się okazale, to smakuje też inaczej niż pokrojony w części.Mięsko jest delikatne, kruchuteńkie i soczyste. Można przyrządzić go na różne sposoby. My pokażemy nasz sposób. Najlepiej nadaje się do pieczenia kurczak o wadze ok. 1,8 kg. My do tego dodaliśmy przyprawę " złocistą" do kurczaka, rozmaryn, dwa twarde, kwaśne(...)najmniej 12 godzin przed pieczeniem kurczaka, na wierzchu i od środka nacieramy przyprawą do kurczaka oraz delikatnie skrapiamy olejem. Rozmaryn możemy kupić, lub hodować w domu. My dostaliśmy rozmaryn w doniczce od cioci Celinki i świetnie rośnie w domu w towarzystwie kawy (bardzo dziękujemy). Przygotowujemy kurczaka do pieczenia. Do środka wkładamy 2 obrane, wydrążone jabłka
Maminek kulinarnyMięsne obiady też lubimy. Więc dzisiaj pierś z kurczaka na którą trzeba czekać dwa dni. Za to smak wynagradza to czekanie. Pierś jest soczysta, mięciutka i
Ala piecze i gotujetrakcie pieczenia możemy przecież wyciągnąć jeden kawałek i sprawdzić, czy nie jest surowy. Jeśli widzicie, że ziemniaki za szybko nabierają rumianego koloru, zmniejszamy temperaturę pieczenia. Poniżej podałam mój przykładowy sposób podania: Ziemniaczki Niedźwiedzie Pierś z kurczaka w kokosowej panierce Sałatka Zdrowia SMACZNEGO życzy BLONDYNKA :) A wiecie, że CZOSNEK NIEDŹWIEDZI jest bogatym źródłem witaminy C? Jego smak jest dużo łagodniejszy
Blondynka Gotujepracy i na zimno także była wyborna! Polecam:) Scroll down for recipe in English Pulled chicken w stylu azjatyckim (4-6 porcji) Składniki na pulled chicken: 4 małe piersi z kurczaka bez skóry ½ łyżeczki soli ½ łyżeczki pieprzu 2 łyżeczki oleju rzepakowego 2 łyżki obranego i drobno posiekanego imbiru 1 łyżka brązowego cukru 3 ząbki czosnku, drobno posiekane 1 szklanka piwa(...)hoisin, cukier i sos sojowy i wymieszaj trzepaczką aż sos hoisin się rozpuści. Zalej sosem kurczaka umieszczonego w naczyniu do zapiekania, włóż do nagrzanego do 160 oC piekarnika i piecz pod przykryciem przez 70-90 minut do miękkości. Po tym czasie wyjmij piersi na deskę do krojenia i gdy lekko ostygnie podziel go palcami lub dwoma widelcami na włókna. Przelej
karmelowyziemniaki. Polewamy sosem jogurtowym. Na bokach układamy kawałki porów, które polewamy łyżką oliwy z oliwek. Na środku układamy pierś z kurczaka. Całość posypujemy szczypiorkiem i układamy gałązki świeżego tymianku. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 180 stopni i pieczemy 45 minut. Pieczone pory z ziemniakami i kurczakiem podajemy na gorąco jako danie obiadowe. Przekąski z mozzarellą i pomidorkami koktajlowymi
My Chcemy Jeśćzrobię w dużym naczyniu żaroodpornym przez cały dzień pochodzę i podjadam, nie mogę się powstrzymać :) Składniki: ryż najlepiej jaśminowy albo basmati 2 torebki cebule 2 duże pierś z kurczaka 1 szt. lub skrzydełka zalewa: masło pół kostki 1 łyżka vegety pieprz papryka słodka 1 łyżeczka curry 1 łyżeczka ketchup 3 łyżki 1 żabek czosnku woda 2 szklanki woda(...)równo, następnie na to wykładam cebulę pokrojoną w pióra i przyprawionego kurczaka wg własnego uznania (ja pokroiłam pierś z kurczaka w kostkę i przyprawiłam solą, papryką słodką, curry). Wszystko zalać zalewą. Zalewa: Rozpuszczam masło, dodaję resztę składników i dokładnie mieszam. Piekę w temp 180°C z termoobiegiem przez około 1,5 godziny. Gdy minie około 50-60 minut albo
Kuchnia Vikiświetnie sprawdzą się także chipsy solone lub jakiekolwiek inne, które lubicie. Gorąco polecam sprawdzić ten przepis, bo naprawdę warto! Oczywiście klasycznie pierś z kurczaka podałem z miksem sałat i sosem. Możecie także spróbować połączyć ją z pieczonymi ziemniaczkami, czy frytkami. Składniki 2 filety z kurczaka 100 g chipsów 1 jajko 1/4 szklanki mąki Sól, pieprz Tłuszcz do natłuszczenia naczynia
Programista w kuchniPost Pieczony camembert z tymiankiem, marchewką i kurczakiem pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .
Kulinarne Przeboje/prodotti/sughi-e-condimenti/pesto-rosso#sthash.W76myi4r.dpuf Przygotowanie: Każdą z piersi z kurczaka myjemy i oczyszczamy z żyłek i tłuszczu. Jedną ręką przygniatamy pierś a drugą filetujemy ją na długim i cienkim nożem. Jest to dużo wygodniejsze bo cieńszą pierś łatwiej ubić tłuczkiem no i szybciej się upiecze. U mnie wyszło 11 roladek. Na każdą już rozbitą tłuczkiem pierś wykładamy suszone pomidory, te bez zalewy olejowej(...)Mocno i ciasno zawijamy w roladkę. Połowa roladek została dodatkowo owinięta w szynkę parmeńską. Roladki wykładam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Układam je dość ciasno jedna obok drugiej. Posypuję przyprawami i skrapiam oliwą oraz octem balsamicznym. Piekę w piekarniku około 40 minut (200 stopni, góra i dół). Roladki podałam z sałatką z rukoli, szpinaku, suszonych pomidorów i prażonego sezamu
ClauditteMissCookingProdukty pierś z kurczaka, 2 marchewki, 1 pietruszka, kilka małych ziemniaków, 3 ząbki czosnku, kiść pomidorków koktajlowych, kilka łyżeczek koncentratu pomidorowego, łyżka masła sól, pieprze, bazylia, oregano. Przygotowanie Pierś z kurczaka przekrój na dwie porcje. Przypraw solą oraz pieprzem. Żaroodporne naczynie posmaruj masłem i włóż do niego mięso. Posyp przyprawami i połóż pocięte w plasterki ząbki czosnku. Warzywa obierz(...)całości, ziemniaki pokrój na mniejsze kawałki. Wierzch mięsa posmaruj koncentratem pomidorowym. Posyp jeszcze odrobiną przypraw i włóż kiść pomidorków. Całość piecz w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180 stopni przez około 30 minut. Spróbuj także: Pierś z kurczaka w pomidorach pierś z kurczaka marchew pomidory Pierś z indyka zapiekana w pesto pierś z indyka pomidory pesto Roladka z piersi kurczaka faszerowana
Fit&Fast Kitchenjako danie obiadowe lub na zimno jako przekąskę, ja wolę wersję na zimno. składniki: 250 g żółtego sera (użyłam edamskiego) 3 jajka 5 kopiastych łyżek majonezu 400 g piersi z kurczaka 300 g pieczarek 1 cebula 1 mała papryka czerowna olej do smażenia sól,pieprz słodka papryka czosnek granulowany majeranek Pieczarki zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę obrać(...)dużą blaszkę z piekarnika wyłożoną papierem do pieczenia. Równomiernie rozsmarować masę. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 160 C i piec ok 15-20 funkcja termoobieg, aż wierzch się przyrumieni. W międzyczasie paprykę pokroić w drobną kostkę. Pierś kurczaka pokroić w nieduże cienkie plastry. Lekko rozbić i oprószyć słodką papryką, majerankiem i czosnkiem granulowanym. Gdy ciasto serowe się zarumieni wystawić razem
Monia miesza i gotujepiersi z kurczaka 2-3 łyżki drobnego białego sezamu 2-3 rozbełtane jajka 6 łyżek mąki tapioka lub mąki pszennej 400-500 ml rzadkiego jogurtu lub mleka kokosowego masło ghee lub olej do smażenia sól i pieprz do smaku opcjonalnie do panierki można dodać: mielony czosnek, mieloną suszoną cebulę, chili w proszku Przygotowanie Piersi z kurczak umyć, osuszyć, pokroić(...)jogurtem i odstawić do lodówki na minimum 12 godzin. Mąkę wymieszać z sezamem. Kawałki kurczaka odsączyć, doprawić, zamoczyć w jajku a następnie panierować w mące z sezamem. Smażyć na rozgrzanej patelni lub we frytkownicy do uzyskania jasnozłotego koloru, uważając aby nie przypalić sezamu. Podawać z pieczonymi ziemniakami lub pieczywem źródło Landria Voigt, Landria Voigt, C.H.H.C Landria Voigt, C.H.H.C
Kulinaria - potrawy z różnych stron światawałka na mniejsze kawałki. Pierś dokładnie obklejamy płatkami i układamy na blaszce. Pieczemy w piekarniku maksymalnie 20 minut. 3. Podajemy z ryżem i sałatką z rukoli, oliwek i pomidorków. Polecam też inne przepisy na kurczaka :) KURCZAK NA ZIELONEJ ŁĄCE ORZECHOWA PIERŚ Z KURCZAKA Jakiego kurczaka lubisz najbardziej
Mój Smak na ŻycieKurczaka umyj, osusz. Posól, popieprz i odstaw na bok. W międzyczasie zrób marynatę – wszystkie składiniki umieść w słoiku, zakręć go i energicznie wstrząsając wymieszaj. Zamarynuj kurczaka w osobnej misce, im dłużej będzie leżał w marynacie tym lepiej. Warzywa umyj, pokrój wszystkie na dość spore kawałki. Wyjmij kurczaka z marynaty, w dużej misce wymieszaj pokrojone warzywa z marynatą z kurczaka(...)ćwiartki. Rozgrzej piekarnik do 200 stopni Celsjusza. Na dno dość sporego naczynia żaroodpornego wysyp wszystkie warzywa, na wierzchu połóż kurczaka, najpierw piersiami do dołu. Zalej go resztą marynaty pozostałą w misce, podlej odrobiną wody i wstaw do rozgrzanego piekarnika. Piecz w wysokiej temperaturze przez 20 minut, potem przewróc kurczaka na drugą stronę i zmniejsz temperaturę do 160-180 stopni
Martyna Cooks