pieczona pierś z kurczaka - 2721 przepisów (strona:36/182)

Kurczak pieczony 137

Kurczak pieczony, jeden z moich ulubionych. Mi osobiście, kurczak kojarzy się z niedzielnymi obiadami jeszcze z dzieciństwa. Oczywiście, kurczak obowiązkowy był poprzedzony rosołem z makaronem. Na kurczaku gotowało się rosół, a potem odsmażało lub piekło mięso. Co tydzień odbywała się też walka o to, kto dostanie najlepsze kąski w postaci piersi. Lubimy mięso drobiowe, bo jest lekkie i dość(...)warto rękaw na 15 min przed końcem pieczenia rozciąć i pozwolić się kurczakowi zrumienić. Kurczak, dzięki kilkugodzinnemu marynowaniu, przesiąka smakiem przypraw. My lubimy przyrządzać połówki kurczaka, dzięki czemu nie męczymy jednego dania przez tydzień Ja dodałam moje ulubione przyprawy, ale kierujcie się swoim smakiem i nacierajcie kurczaka według własnego uznania. Drukuj Kurczak pieczony window.ajaxurl = "http://mieszamwgarnku.pl/wp-admin/admin-ajax.php"; Składniki

Mieszam w Garnku
Pierś z kurczaka w tymianku 114

jako danie obiadowe, podana na sałatce z surowych warzyw z sosem czosnkowym na bazie jogurtu naturalnego i z  pieczonymi ziemniaczkami . Zainspirował mnie przepis na moim ulubionym  blogu . Mięsko jest smaczne i dietetyczne :) Składniki: 4 pojedyncze piersi z kurczaka 3 łyżki oleju 1 łyżka miodu 2 łyżki sosu sojowego 3 ząbki czosnku kilka gałązek świeżego tymianku sól pieprz(...)pieprzem i ponownie dokładnie wymieszać, żeby wszystkie składniki dobrze się ze sobą połączyły. Piersi zalać marynatą, przemieszać i pozostawić w lodówce minimum na godzinę. Po tym czasie mięso razem z marynatą przełożyć do naczynia żaroodpornego (nie przykrywać) i wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 190 stopni. Piec 35 minut od czasu do czasu polewając sosem powstałym w czasie pieczenia. Smacznego

kuchnia doski
Pierś z kurczaka faszerowana szpinakiem, boczkiem i ricottą z sosem serowym 399

kurczaka farszem. Najłatwiej to zrobić za pomocą rękawa cukierniczego. Troszkę trudniej za pomocą łyżeczki, ale z czasem dojdziecie do wprawy ;) 4. Nadziane piersi z kurczaka posypujemy solą i pieprzem, delikatnie skrapiamy olejem, układamy na blasze do pieczenia (również posmarowanej olejem), po czym wkładamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 °C i pieczemy przez około 15 - 20 minut. Sos serowy(...)mniejsze kawałki ser pleśniowy. 3. Gdy ser się rozpuści dolewamy śmietany. Gotujemy na małym ogniu do czasu, aż sos zgęstnieje. Na koniec doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Gotowe piersi z kurczaka kroimy w plastry o grubości około 1 cm. Podajemy polane sosem serowym, w towarzystwie Waszych ulubionych dodatków :) Smacznego

W kuchni Katie
Rolada z piersi kurczaka 4101

Składniki: 3 pojedyncze piersi kurczaka ( 620g ) ,  300g boczku surowego w plastrach,  3 ogórki kiszone, kilka kawałków papryki czerwonej, konserwowej ( 155g ),  posiekany koperek ( może

W kuchni u Moniki
Pieczone kotleciki mielone z kurczaka 316

Jeśli jesteście na diecie to te kotleciki będą dla Was idealne - z chudego mięsa, bez tłuszczu i pieczone w piekarniku.Możemy użyć dowolnych przypraw. Składniki: 1/2 kg piersi z kurczaka 1 duża cebula 1 jajko sól, pieprz zioła prowansalskie mielona czerwona papryka 2-3 ząbki czosnku odrobina masła Sposób wykonania: 1. Mięso myjemy, kroimy w grubą kostkę. 2. Cebulę(...)siekamy, rumienimy na odrobinie masła. 3. Całość miksujemy blenderem, dodajemy jajko i przyprawy, mieszamy. 4. Z masy lepimy kotleciki (można zwilżyć ręce wodą, bo masa jest lepka). 5. Kotlety pieczemy w 180 st. do zrumienienia (długość pieczenia zależy od wielkości kotletów). Smacznego

Kuchnia domowa Ani
Piersi kurczaka faszerowane szpinakiem pieczone w cieście francuskim 259939

gości. Robi się je bardzo szybko, a wygląda i smakuje wyśmienicie. Dzięki cieście francuskim pierś nie jest wysuszona. Taką pierś proponuję podawać z pieczonymi ziemniaczkami (przepis tutaj)  i lekką sałatką. Składniki: 6 pojedynczych piersi kurczaka opakowanie mrożonego szpinaku (rozdrobnionego) 2 łyżki kwaśnej śmietany 18% 3 opakowania ciasta francuskiego 6 plasterków żółtego sera (ja użyłam wędzonego) 4 ząbki czosnku(...)jest gotowe. Każdą z piersi rozcinamy (nie do końca) tak aby powstała kieszonka. Kieszonkę napełniamy farszem, a na wierzch nadzienia kładziemy żółty ser. Piersi doprawiamy solą (ja użyłam ziarenek smaku) Każdy płat ciasta francuskiego dzielimy na 2 części. z obu stron nacinamy paski grubości ok. 2 cm, długość tych pasków zależy od wielkości piersi (pierś musi leżeć na nienaciętym płacie

IMPRESJA SMAKU
Tarta ze szparagami 132

soli Masło siekamy z mąką, dodajemy sól i żółtko i zagniatamy. Wstawiamy do lodówki na ok godzinę. Po tym czasie rozwalokujemy i pieczemy 15 min w 180*C Farsz: szklaka śmietany 18%  pół piersi z kurczaka kilka plasterków wędliny kilka szparagów pomidor ser żółty starkowany rozmaryn sól, pieprz Jajko Pierś kroimy w kostkę, wędlinę w paseczki, mieszamy ze śmietaną

Idę coś wszamać
Pierś z kurczaka z masłem ziołowym 184

Smażymy na rumiano na oleju. Wkładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C około 15-20 minut (czas pieczenia zależy od wielkości kotletów) Podajemy z plasterkiem masła na kotlecie. Pierś z kurczaka z masłem ziołowym

O kuchni z uczuciem
Jogurtowy kurczak zapiekany w plastrach boczku 156

Dzisiaj polecam soczyste mięsko zamarynowane wcześniej w jogurcie i pieczone w piekarniku. Do tego kuskus z dodatkiem moich ulubionych suszonych pomidorów oraz grillowany bakłażan z fetą. składniki: 1 średnia podwójna pierś z kurczaka 6 cienkich plastrów wędzonego boczku 250 g jogurtu naturalnego 1/2 łyżeczki słodkiej papryki 1 ząbek czosnku 1/2 łyżeczki tymianku odrobina soli dodatki  suszone pomidory

Monia miesza i gotuje
Wielkanocna mięsna babka w kruchym cieście. 200

króluje barszcz biały i pieczone przez moją ciocię Dorotę mięso, lepszego w życiu nigdy nikt nie jadł. Ogórki małosolne Agatki robione z pierwszych dostępnych ogórków gruntowych to dopełnienie całości.  Co roku staram się mieć swój wkład w ten wspaniały, rodzinny dzień. Ten przepis jest właśnie taką propozycją.   Idealne połączenie musu z piersi kurczaka z dodatkiem świeżego szpinaku(...)folię spożywczą i wkładamy do lodówki. Po ok 30 min wylepiamy ciastem małą formę do pieczenia babki i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok 7 min -10 min.  4 jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy. Oczyszczoną pierś z kurczaka kroimy w kostkę i umieszczamy w misie malaksera. Dodajemy, śmietanę, otartą skórkę z cytryny, szpinak, doprawiamy

Malinowe Pocałunki
Sałatka z kurczakiem i pomarańczą 213

przepis ) Pierś kurczaka myjemy i nacieramy ziołami prowansalskimi, ostrą papryką oraz solą. Wstawiamy do lodówki. Najlepiej będzie, kiedy pierś zamarynuje się kilka godzin wcześniej, aby dobrze przeszła przyprawami. Tak przygotowane mięso pieczemy 20 minut w piekarniku nagrzanym na 200 stopni. Upieczonego kurczaka odstawiamy do ostygnięcia. Pestki dyni prażymy na patelni bez użycia tłuszczu. Odstawiamy do ostygnięcia. Sałatę myjemy i osuszamy

My Chcemy Jeść
Quesadillas z kurczakiem i serem 214

Ostre QUESADILLAS Z KURCZAKIEM I SEREM to meksykańskie pieczone placki tortilli, które są szybkie i proste do zrobienia. Na pewno Wam zasmakują! Składniki: 4 pszenne tortille 1 pierśkurczaka 1 żółta papryka 1 papryczka chilli 1 mała czerwona cebula 1 awokado 1 limonka 150 g tartego żółtego sera 3 łyżki oliwy(...)pęczek kolendry łyżeczka ostrej papryki w proszku sól pieprz Przygotowanie: Pierśkurczaka myjemy, osuszamy, kroimy w kostkę. Przekładamy do miski, przyprawiamy solą, pieprzem, papryką i dodajemy oliwę z oliwek i sok z połowy limonki. Na rozgrzanej patelni smażymy kurczaka do złocistego koloru. W międzyczasie myjemy i osuszamy

Menmagazine
Roladki z kurczaka nadziane serem i wędliną. Szybki obiad. 209

sera duża szczypta słodkiej czerwonej papryki sól i pieprz do smaku bułka tarta olej do smażenia papier do pieczenia lub naczynie żaroodporne * dobrze dobrany rodzaj sera i wędliny gwarantuje dobry smak roladki; ser i wędlina powinny być wyczuwalne Przygotowanie Piersi z kurczaka kroimy na długości, tworząc cztery płaskie płaty. Następnie delikatnie je rozbijamy (nie mogą się uszkodzić). Na każdy cienki(...)najpierw położyć roladki "zwinięciem" do dołu. Obsmażamy z obu stron na złoty kolor. W między czasie rozgrzewamy piekarnik do 200 stopni. Obsmażone roladki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia lub w naczyniu żaroodpornym i pieczemy na środkowym poziomie przez około 10 minut. Dopieczenie w piekarniku jest konieczne, aby nasze roladki nie były surowe w środku. Roladki wyjmujemy i podajemy

Słodkie okruszki
Obiad: Kotlet i buraczki zasmażane 175

nawet nigdy nie nauczyłem się smażyć kotletów schabowych lub kotletów z piersi kurczaka. Wolałem przygotowywać bardziej wyrafinowane potrawy np. przyprawić pierś z kurczaka lub indyka z ziołami prowansalskimi i innymi dodatkami. Zawijałem w folie by nie traciła soczystości i piekłem w kombiwarze. Ponadto jak już rozpoczniesz swoją przygodę z dietą rozdzielną w pewnym momencie zauważysz, że kotlety panieruje się

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Pizza a’la kebab + recenzja kamienia do pizzy Bakero 307

użyć śmietanowego ( klik ): Puszka pomidorów w puszce 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego 1 ząbek czosnku Łyżka oleju Sól, Pieprz Po ½ łyżeczki bazylii i oregano Szczypta cukru Dodatki: 1 nieduża pierś z kurczaka ok. 35-40 dag Pół czerwonej cebuli 1,5 -2 kulki mozzarelli ok. 200g 10-15 dag pieczarek Łyżka oleju Sól Pieprz 1 łyżka przyprawy kebab-gyros Przygotowanie: Pierś(...)talarki i cebulę w piórka, a na koniec pierś z kurczaka. Pizzę umieścić na kamieniu - z tacki zdejmować papier na kamień, który potem da się z łatwością wysunąć, ewentualnie możecie piec z papierem do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do 250 stopni przez kilka minut, aż będzie rumiana. Smacznego, Anulla pizza pieczona na blaszce

Fabryka pomysłów