szczytu butelki. Dzięki temu wypływające piwo będzie spływało po mięsie, a nie po szyjce butelki z piwem. Całość dania delikatnie natrzeć olejem, solą i papryką i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. C. Pieczemy w zależności od wagi kurczaka przez około 60 do 80 minut. Należy przyjąć, że średnio 1kg kurczaka pieczemy przez 1h. Jeśli w trakcie pieczenia piwo
MarciochaKucharzycebulą, białym serem i przyprawiamy. Z papryk obcinamy górną część, usuwamy gniazda nasienne. Wydrążone papryki nadziewamy farszem i przykrywamy odciętymi wcześniej częściami. Papryki wkładamy do naczynia żaroodpornego, na dno wylewamy szklankę bulionu. Pieczemy ok. 1 godz w temperaturze
e-PrzepisyKulinarneprzyprawami i olejem flądry ułożyć w naczyniu do zapiekania, piekarnik nagrzać do 190 C, góra-dół naczynie postawić na ruszcie na 2 poziomie i piec 25 minut flądry są pyszne, trawa cytrynowa smakuje z papryką i można zjeść wszystko z pieczywem...................SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubiękoniec przyprawiamy solą i pieprzem.Paprykę kroimy na cieniutkie paseczki, a mozzarellę na plasterki.Na bagietkę posmarowaną masłem wykładamy pieczarki z cebulą, na to kładziemy paprykę i na samą górę ser mozzarella. Ser posypujemy ziołami.Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 st.C około 8-10 minut. Po wyjęciu z piekarnika polewamy sosem czosnkowym :-)Życzę smacznego
Anielska Kuchnia AniSmaczne i szybkie śniadanie jest podstawą udanego dnia. Dzisiaj serwujemy zapiekane jajka z jogurtem. Nie ma co się rozpisywać po prostu trzeba spróbować :)Składniki:3
Niezły MłynekCebulę obieramy i kroimy w półplasterki smażymy na odrobinie tłuszczu i dodajemy do żeberek. Całość solimy, pieprzymy ... czyli doprawiamy do smaku. Wsypujemy kawałki suszonej papryki. ;) i wlewamy bulion. Przykrywamy pokrywą i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy do miękkości w temp ok 180 stopni. Trwa to dość długo, ale naprawdę jest warte zachodu.Dla mojej rodziny najbardziej smakują jak już pisałam z ziemniakami
Malinowe Pocałunkiświeżymi listkami bazylii dodajemy do kaszy. Przyprawiamy. Brokuł i kalafior drobno kroimy, wraz z cukinią dodajemy do kaszy. Mieszamy, jeśli jest potrzeba doprawiamy. Paprykę myjemy, odkrajamy górną część, wyjmujemy nasiona i nakładamy nadzienie. Pieczemy ok 40 - 50 min w temperaturze 180 - 200 stopni pod przykryciem. Podobnie postępujemy z cukinią :) Ze środka wydłubujemy pestki, nakładamy nadzienie i pieczemy. Jeśli bardzo lubicie
Taste Of My Dayodwiedzania, komentowania i korzystania z przepisów [ jeśli ktoś skorzystał, zrobił zdjęcia , niech się pochwali - w galerii ]..i wspólnego pieczenia ..A teraz najczęściej oglądana 10..Pieczone ziemniaki Zupa-krem z cukinii Sałatka z pieczarek,papryki na zimę Schabowy wg Magdy Gessler Chrupiące kukurydziane serniczki Szybki piernik Sok z aronii Najprostszy jabłecznik Jabłka na zimę
Moje domowe kucharzenieSkładniki: 0.5 kg polędwiczki z ryb ( u mnie mintaj) 1 por 100 g serka topionego 200 ml śmietany 18% 50g startego żółtego sera + ser żółty do
Czerwona PorzeczkaDietifit od kuchni A teraz cię burak zjem w sałatce, czyli kolorowa sałatka z pieczonych jarzyn autorka: ania7roz z bloga fabryka czasu ulotna Kolorowa surówka z kapusty pekińskiej autorka: Bogusia82 z bloga Bajeczna Kuchnia Zupy Zupa z grillowanej papryki, bakłażana i szpinaku z serem pleśniowym autorka: Patrycja (mikimama) z bloga Czerwień i błękit Zupa pomidorowa(...)Jednopalnikowa Makaron penne ze świeżymi borowikami i cukinią autorka: MilionSmakow z bloga Milion Smaków Puree z topinambura z jarmużem - prawie jak ruskie autorka: jazzowesmaki z bloga Jazzowe Smaki Ulubione pieczone warzywa autorka: PatK z bloga pat-elnia Linguine z grzybami shitake i szparagami autor: vegetanie z bloga Vegetanie Tarta bezglutenowa z grzybami leśnymi
Weekendy w domu i ogrodziepiekarnika ! Chetni ?? Jezeli tak to zapraszam do skorzystania z mojego przepisu !!! SKLADNIKI: - 8 jednakowej wielkosci ziemniakow -oliwa z oliwek lub olej -ziola prowansalskie, tymianek, papryka ostra w proszku, sol - kawalek folii aluminiowej lub papieru do pieczenia SPOSOB PRZYGOTOWANIA: Ziemniaki w mundurkach gotujemy na pol twardo w osolonej wodzie, odcedzamy, studzimy. 6 do 8 lyzek oliwy/oleju mieszamy z przyprawami. Ostudzone
PychaDaniawarzywniaku tak ładnie się do mnie uśmiechał, został dodatkiem do dania głównego.Czego potrzebujemy?-udka z kurczaka-marynata; olej rzepakowy, łyżka miodu, czosnek niedźwiedzi, sól, pieprz cayenne, papryka ostra, papryka słodka, kolendra, kminek, majeranek, gorczyca. Wszystkie składanki łączymy w moździerzu.-olej rzepakowy-pół nieobranej cebuli-dwa ząbki czosnku nieobrane-bakłażan-oliwa-tymianek-ziemniaki puree na mleku Udka umyte i osuszone(...)czosnku.Pieczemy w 170 stopniach zależnie od wagi danego udka w stosunku 1kg/godzinę. Ja, a w zasadzie żona piecze ok 40 minut.Ścinamy boki bakłażana i kroimy go na grube plastry.Solimy, pieprzymy i posypujemy ulubionymi ziołami (użyłem tymianku) i papryką słodką. Skrapiamy oliwą i sokiem z cytryny. Wkładamy do lodówki na kilka chwil.Rozgrzewamy patelnię grillową i po 2 minuty
BaRepasPierogi z farszem z pieczonej dyni Hokkaido, jarmużu i kaszy jaglanej gotowanej, doprawione Cayenne, chilli, słodką papryką. Podawane z naturalnym jogurtem lub polane masłem z cebulką, lub skwareczkami. Według własnego upodobania. Dynię wcześniej wystarczy upiec, a następnie zmiksować miąższ. Ja zaopatrzyłam się w dynię Hokkaido, ponieważ po upieczeniu można ją zajadać razem ze skórką. Zainspirowałam się przepisem Marty, wprowadzając(...)drożdżowego) na gładkie i elastyczne ciasto. W razie potrzeby podsypać trochę mąki. Odstawić do odpoczęcia przykryte folią spożywczą. Składniki na farsz: 2 cebule 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka słodkiej papryki 1/2 łyżeczki pieprzu Cayenne szczypta płatków chilli 2 łyżki oleju rzepakowego tłoczonego na zimno 4 garści pokrojonych liści jarmużu 2 szklanki pure dyniowego 1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej
Naturalna KuchniaDzisiaj chciałyśmy Wam zaproponować przepis na pyszne grzanki w wersji light. Jest to doskonała przekąska zarówno na śniadanie, jak i na kolacje. Danie to ma nieco
Kolizje SmakówKilka dni temu opublikowaliśmy przepis na boczek pieczony w winie i obiecaliśmy więcej. Słowa więc dotrzymujemy i tym razem boczek przyrządzimy na ogrodowym grillu. Przepis należy do zdecydowanie nieskomplikowanych i na pewno każdy sobie z jego realizacją poradzi, chociaż może to wymagać nieco cierpliwości. Przy minimalnym wysiłku tak przyrządzony boczek może zostać również całkiem atrakcyjnie podany(...)najczęściej wykorzystywanych do boczku wieprzowego przypraw są kminek i tymianek – doskonale do niego pasują, więc jak najbardziej użyjemy ich w sporej ilości. Dodamy także m.in. pieprz oraz ostrą paprykę – trochę pikanterii zrobi zdecydowanie dobrze mięsu, które mimo wszystko jest dość tłuste. Podobnie jak odrobina musztardy – wg przepisu uniwersalna, ale można użyć też musztardy np. sarepskiej czy Dijon. Pamiętajmy tylko
Kulinarna Pokusa