pieczona papryka - 6246 przepisów (strona:83/417)

Zapiekanka makaronowa z kurczakiem 556

pieczarki wraz z cebulą na warstwie makaronu. Następnie kładziemy drugą warstwę makaronu i zalewamy śmietaną wymieszaną z jajkiem, solą, pieprzem, słodką papryką i odrobiną ostrej papryki. Ser zetrzeć na tarce i przykryć naszą zapiekankę. Piec w 180 stopniach C około 40 min do momentu aż ser będzie w kolorze złota. Podawać ma gorąco

O kuchni z uczuciem
Poniedziałkowy "fit" - paprykowo - ziołowe frytki z selera 146

następnie kroimy w słupki czyli nasze frytki. Moim zdaniem lepsze są grubsze niż cieńsze ale wielkość wg uznania. Na głębokim talerzu łączymy olej z papryką i solą ziołową, następnie w marynacie obtaczamy frytki. Pieczemy na papierze do pieczenia w nagrzanym do 200 stopni piekarniku przez około 30 minut

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Pizza na grubym cieście 180

"Zanim całkowicie rozpocznę przedświąteczny szał na blogu mam dla Was jeden świetny przepis na pizzę na grubym cieście. Przygotowałam ją jakiś czas temu, potem zrobiłam powtórkę

Słodkie Przyjemności
Pierś z kurczaka w papirusie 257

Pierś w papirusie wykonana domowym sposobem bez zbędnych ulepszaczy. Pomysł zaczerpnęłam od Margarytki.Składniki:2 małe piersi z kurczaka1 mała łyżeczka oleju rzepakowegodowolne przyprawy (u mnie

Kuchnia domowa Ani
Chrupiące chipsy ziemniaczane z mikrofalówki 8591

noża lub specjalnej tarki do robienia plasterków. Przy użyciu pędzelka nanieść olej na każdy plasterek z dwóch stron a następnie posypać solą oraz ulubionymi przyprawami (papryką, pieprzem, suszonym czosnkiem). Plasterki rozłożyć na papier do pieczenia i wstawić ma 5 minut do mikrofalówka ustawiając najwyższą moc grzania. Po tym czasie sprawdzić czy chipsy są chrupiące, jeśli nie, wstawić na kolejne

Złote przepisy
Sałatka z kurczakiem i tortellini 838

sałatka. Idealna na każdą imprezę. U mnie sprawdziła się świetnie i bardzo szybko znikała z miseczki. Znaczy się, że smakowała! Składniki :* jedna, około 200g pieczona pierś z kurczaka* pół brokuła ugotowanego al dente* papryka czerwona * 2 szklanki ugotowanego tortellini o dowolnym nadzieniu* sól, pieprz do smaku* dwie łyżki majonezu  Przygotowanie :Brokuł oddzielić na mniejsze różyczki, kurczaka pokroić

Magiczne Życie Marty
Bakłażan i papryka na focaccii lub podobnym chlebku . 190

następnie na połowę horyzontalnie. Zrumienić z obu stron na rumiano i posmarować koncentratem pomidorowym. Na każdym kawałku chlebka położyć bakłażan, plaster cebuli, paski papryki, posypać  świeżą kolendrą i wymieszanymi serami. Wstawić do pieca na umiarkowanie gorący grill ,aż sery się stopią

Kulinarny karnet Christophera
Ciasteczka francuskie na ostro 126

Składniki: płat ciasta francuskiego czerwona, ostra papryka- mielona drobno i grubo, cukier kryształ Przygotowanie: Rozmrożony płat osypujemy papryką i cukrem, lekko wciskamy w ciasto by podczas pieczenia nie spadły z ciasta Kroimy płat w dowolnej szerokości prostokąty lub inne figury :), według uznania Pieczemy w 220 stopniach C . do zrumienienia. Te oryginalne ciasteczka są świetne np. do piwa, ale nie tylko.Przepis

Proste Potrawy
Mintaj pieczony w pomidorach 212

ząbki czosnu 1 puszka krojonych pomidorów 1 łyżka papryki słodkiej w proszku 1 łyżeczka papryki ostrej w proszku (można dać więcej, jeśli lubicie) 1 łyżka suszonych ziół prowansalskich sól, pieprz do smaku Sos pomidorowy możemy przygotować nawet dzień wcześniej i dodać go do ryby podczas pieczenia. Można też zrobić go na bieżąco i jeszcze ciepły dodać do filetów. Cebulę(...)obieramy, kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na rozgrzanej patelni na niewielkiej ilości tłuszczu. Dodajemy pomidory z puszki, obie papryki, zioła prownsalskie, sól i pieprz. Zmniejszamy ogień i dusimy ok 15 minut, aż sos zgęstnieje. Dodajemy do ryby podczas pieczenia (przepis poniżej) ryba: 400 g filetów z mintaja 1-2 ząbki czosnku ulubione przyprawy (u mnie zioła prowansalskie) sól, pieprz

Zawsze głodna!
Kurczak w sosie pieczarkowym z brokułami i pieczonymi ziemniakami 353

Ziemniaki obrałam i pokroiłam w większe kawałki jak na frytki które wrzuciłam do garnka i lekko podgotowałam. Potem ziemniaki przerzuciłam do brytfanki, przyprawiłam curry, papryką, gałązkami tymianku i dorzuciłam masła. Wsadziłam do piekarnika i piekłam w temperaturze 200 stopni ok. 30 min aż ziemniaki się zrumieniły. W kolejnym garnku ugotowałam brokuły w lekko osolonej wodzie. W między czasie przygotowałam(...)łyżkę masła i 2 łyżki jogurtu i dokładnie mieszamy. Gdy już mamy wszystko gotowe nakładamy wszystko na talerz – nakładamy kurczaka i polewamy go sosem, wokół rozkładamy brokuły a obok pieczone ziemniaki. Smacznego

Kuchenne Wariacje
Pizza z chorizo i mascarpone 189

przez praskę 1 puszka rozdrobnionych pomidorów (400 g) sól himalajska, świeżo zmielony pieprz, 1 łyżeczka cukru, szczypta słodkiej mielonej papryki 2 łyżki oliwy z oliwek Składniki – dodatki: kiełbasa chorizo mascarpone Wykonanie: Ciasto: Przygotuj je na około 9 – 12 godzin przed pieczeniem. Wszystkie składniki na ciasto wymieszaj ze sobą w misce, nakryj ściereczką i odstaw. Sos: W rondelku rozgrzej oliwę(...)pieprzem, cukrem i słodką papryką. Całość gotuj na małym ogniu 5 – 10 minut. Odstaw do przestygnięcia, następnie zblenduj. Ciasto: Gdy będzie gotowe – nastaw piekarnik na 250 C. Ciasto podziel na 2 części, każdą z nich rozwałkuj na stolnicy, podsypując mąką w razie potrzeby. Gdy ciasto będzie cienkie – ułóż je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Podpiecz spód w piekarniku przez

Moja pasja smaku
Tarta z warzywami! 123

Jedna z lepszych tart jakie jadłam. Taka polska wersja francuskiego dzieła kulinarnego. Zawiera ziemniaki, paprykę i pyszną cukinię. W dodatku pięknie wygląda po upieczeniu i wyśmienicie smakuje z lampką wina! Uwielbiana szczególnie przez wegetarian!:) Składniki na ciasto: 200g mąki pszennej 100g schłodzonego masła 1 jajko 3 łyżek zimnej wody sól Sposób wykonania: Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy masło, jajko(...)wałkujemy ciasto i wykładamy do okrągłej formy na tartę. Za pomocą widelca równomiernie nakłuwamy spód. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni Celsjusza, pieczemy ok. 15 minut, aż ciasto się zrumieni. Składniki na nadzienie: 3 duże ziemniaki, 1 czerwona papryka 1 średnia cukinia  250ml śmietany 18% 1 jajko sezam sól pieprz Sposób wykonania: Ziemniaki, paprykę i cukinię kroimy w plastry. Solimy

Kuchnia Pani Wiosny
Dorada pieczona w soli 158

mięso jest niezwykle soczyste. Naprawdę nie potrzeba do niej wielu dodatków - możemy ją zjeść z ulubionymi warzywami (u nas grillowana cukinia, papryka i pomidorki) lub po prostu z kromką chleba :)  Polecam Wam bardzo takie pieczenie ryb.  Jeśli raz spróbujecie - zachwycicie się na pewno!  SKŁADNIKI (dla 2 osób) 2 dorady - po ok. 350 g każda (wypatroszone) 1 cytryna

Moje Kuchenne Rewelacje
Łosoś w sosie z zielonego pieprzu 139

przekładamy do brytfanki. Do ziemniaków dodajemy kilka kawałków masła i doprawiamy do smaku czerwoną papryką, curry i solą. Możemy użyć dowolne przyprawy. Ziemniaki wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy ok. 20 minut do momentu kiedy ziemniaki nam się lekko zrumienią. W trakcie pieczenia ja mieszam ziemniaki żeby się zrumieniły z obu stron. Teraz przygotowujemy łososia. Myjemy, czyścimy, usuwamy łuski jeżeli(...)wkładamy do naczynia żaroodpornego. Dodajemy 2 łyżki oliwy, łyżeczkę soku z cytryny i trochę solimy. Łososia wkładamy do piekarnika pieczemy ok. 25 minut aż się lekko zrumieni. Zarówno ziemniaki jak i łososia możemy piec równocześnie w piekarniku. W między czasie przygotowujemy sobie sos z zielonego pieprzu. Do rondelka wlewamy wino i gotujemy aż się zredukuje o połowę. Następnie dodajemy śmietanę

Kuchenne Wariacje