pieczona kapusta - 1500 przepisów (strona:22/100)

Udka z kurczaka inaczej 92

nigdy mnie nie urzekła. Wręcz mogę napisać, że jej nie lubię, nie tylko smakowo, ale i wizualnie jako mięso mi nie odpowiada. Za to kurczak, kurczak pieczony, duszony na różne sposoby z kapustą, pieczarkami czy jak dziś kurczak a jabłkami. Udka kurczaka z jabłkami i cebulą robi się szybko i naprawdę są pyszne. To prawie jak wątróbka z cebulą

Dieta moja pasja
Surówka z selera do obiadu 299

cytryny. Seler wymieszać z żurawiną i jogurtem. Ilość jogurtu zależy od indywidualnych upodobań. Surówka powinna odstać ok. kwadransa, zanim zostanie podana do obiadu. ----- Podobne: surówka z kapusty, pora i marchewki surówka kimslow pieczone placki z selera

Weekendy w domu i ogrodzie
Gołąbki z warzywami 91

bidi-language:#0400;} Dla tych, którzy preferują dania jarskie, gołąbki okażą się nie lada gratką. Do tego zero waste <3 i mamy danie!  Składniki:  1 mała kapusta włoska 200 g ryżu 1 głąb brokułu 1 głąb kalafiora 2 marchewki 1 mały seler 1 cebula 1 łyżka masła ghee 1 łyżka oliwy z oliwe k   1 łyżka(...)oliwą. Warzywa dodajemy do ryżu z posiekaną natką pietruszki. Dokładnie łączymy, do smaku doprawiamy sosem rybnym oraz ostrygowym. Do smaku doprawiamy solą. Farsz zawijamy w liście kapusty, które układamy w naczyniu do pieczenia. Wlewamy bulion warzywny i pieczemy pod przykryciem 40 min. w 180°C. Podajemy z ulubionym sosem

R'n'G Kitchen
Kurczak pieczony z pieczarkową niespodzianką 190

nagrzanego na 180 C i zapiekać ok 1,5 godziny funkcja termoobieg. Pod koniec pieczenia mozna odkryć aby skórka bardziej się przyrumieniła. Gotowego kurczaka podałam z pieczonymi ziemniaczkami oraz sałatką z białej kapusty

Monia miesza i gotuje
Golonka bejcowana-pieczona. 182

jest zawsze pyszna! Może trochę grzesznie ją jeść, ale za to jakie doznania smakowe! Ja zazwyczaj kupuję golonkę peklowaną, szybciej ja się gotuje. Z kapustą kiszoną czy modrą i ziemniaczkami pieczonymi pycha po prostu. SKŁADNIKI: 5 średnich golonek 2-3 liścia laurowe 10 ziarenek pieprzu szczypta vegety bejca: 1 szkl. piwa 1 łyżka miodu 1 łyżka sosu winnego

Kuchnia Beaty
Dania mączne 217

Pierogi z kapustą i grzybami Knedle z śliwkami i sosem śmietankowym Knedle z truskawkami na musie Pierogi z truskawkami Pierogi z dynią i soczewicą Kopytka z

Ala piecze i gotuje
Meksykańska miska mocy (Buddha bowl #1) 232

czerwonej kapusty kilka nerkowców (lub sezamu albo innych pestek/orzechów) kilka plasterków szalotki/czerwonej cebuli i ostrej papryczki (opcjonalnie) dressing jogurtowy: 2 – 3 łyżki jogurtu roślinnego lub zwierzęcego, spora garść listków kolendry, skórka otarta z 1 limonki, 1/3 ząbku czosnku (opcjonalnie), sól i pieprz do smaku Batata obrać, pokroić na niedużą kostkę, rozłożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, posypać sporą(...)łyżką oleju (np. ryżowego lub z pestek winogron), wymieszać (najlepiej palcami) tak, by kawałki batata były równo pokryte przyprawami. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 160°C, piec około 15 – 20 minut, do miękkości. Kapustę drobno poszatkować, przełożyć do miseczki, odrobinę posolić i krótko powygniatać tak, aby nieco zmiękła. Pomidora pokroić w kostkę, szalotkę i papryczkę w cienkie paseczki, awokado pokroić

Even Better Food
SURÓWKA Z KAPUSTY KISZONEJ I MARCHEWKI - pasuje do każdego obiadu 87

Surówka z kiszonej kapusty - szybki przepis. Surówka z kiszonej kapusty do obiadu. Klasyczny przepis na surówkę z kapusty i marchewki.      Surówka z kiszonej kapusty, marchewki i jabłek to pyszny dodatek do każdego obiadu. Surówka doskonale pasuje do pieczonych, smażonych i duszonych mięs oraz do dań rybnych. Surówka z kapusty kiszonej jest jeszcze lepsza z dodatkiem posiekanej

Moja Książka Kucharska
Bigos z kiełbasą i ciemnym piwem 56

najlepiej z grubym dnem) rozgrzewamy olej, wrzucamy pokrojoną w drobną kostkę cebulę, rozdrobniony czosnek i poszatkowaną białą kapustę, wszystko smażymy na wolnym ogniu około 5 minut. Kiszoną kapustę odciskamy z soku (nie wylewajcie go) i wrzucamy ją do garnka z białą kapustą. Dodajemy liście laurowe, poszatkowane grzyby razem z zalewą, ziele angielskie, jałowiec, słodką paprykę i wodę. Gotujemy na najmniejszym(...)kapusty, razem z piwem, koncentratem, cząbrem, majerankiem, świeżo zmielonym pieprzem i solą, gotujemy znowu 1,5 godziny. Pod koniec gotowania spróbujcie czy wszystko gra. Jeżeli jest mało słony – dodajcie sól, za mało kwaśny – dodajcie sok z kiszonej kapusty, itd. I pilnujcie go podczas gotowania, żeby się nie spalił. W razie potrzeby dolewajcie wody. Podobne przepisy: Bigos staropolski Pieczony

Kardamonovy
Bigos tradycyjny-polski z kapusty kiszonej i białej. 514

przekładam na patelnię, na rozgrzany tłuszcz, do mięs dodaję przyprawy: czosnek,paprykę, majeranek, kminek, domową wegetę, duszę. Kiedy mięso jest prawie miękkie przekładam go do kapusty. Patelnię podlewam odrobiną wody, aby wszystkie smaki z pieczenia mięsa odeszły i dolewam ten płyn do bigosu. Boczek i kiełbasę kroje w plastry przesmażam na suchej patelni, dodaje do kapusty z mięsem. Mieszam

Kuchnia z widokiem na ogród
Gołąbki z ziemniakami i kiszką ziemniaczaną 208

koniec, później brzegi liści do środka i rolujemy. Do przygotowania gołąbków wybieramy najładniejsze liście, pozostałe będą nam potrzebne do przykrycia. Dużą formę żaroodporną do pieczenia wykładamy liśćmi (mogą być te najmniejsze z samego końca główki kapusty, bo te największe zostawiamy do przykrycia) i układamy gołąbki. Do gołąbków dodajemy 1-2 łyżki masła klarowanego. Przykrywamy liśćmi,  pokrywą lub folią aluminiową

Moniki Smakołyki
Galette des Rois - francuska tarta migdałowa na Święto Trzech Króli 196

Dzień dobry, Z okazji Święta Trzech Króli chciałam opowiedzieć Wam o galette des rois, francuskim cieście pieczonym specjalnie na 6 stycznia. Jestem pewna, że taki właśnie wypiek króluje dziś na wszystkich stołach w północnej Francji, skąd wywodzi się zwyczaj jego przygotowywania. Ta pyszna tarta wypełniona słodkim, maślano-migdałowym kremem należy do rodziny ciast upamiętniających przybycie Trzech Króli do Betlejem(...)nią przemiły rodzinny rytuał, o którym opowiem Wam poniżej. P.s. Czy wiedzieliście, że tradycja przygotowywania wypieków specjalnie na Epifanię istniała również w Polsce? W wielu regionach piekło się kiedyś szczodraki, czyli rogale z kapustą i grzybami oraz sójki - pierogi z drożdżowego ciasta z nadzieniem z kapusty lub grzybów. Jestem ciekawa, czy słyszeliście o nich/jedliście je kiedyś? Ciasto Trzech Króli

Chilli Czosnek i Oliwa
Surówka z czerwonej kapusty 96

cebulką. Bardzo smaczna i zdrowa Pasuje do mięs (smażonych, duszonych, pieczonych) oraz dań obiadowych.   Propozycje na obiad: ** Karkówka duszona w Karmi ** Curry z mięsem mielonym ** Pałki z kurczaka pieczone w boczku ** Kurczak pieczony w sosie barbecue   (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});   Składniki: pół główki czerwonej kapusty (około 400 g) większa marchew jabłko mała cebula

Kulinarny S.O.S.
Łazanki Trochę Inaczej 123

SKŁADNIKI: 1,7kg kapusty białej 300g makaronu łazanki 3-4 cebulki szalotki 300g boczku pieczonego firmy DUDA 2-3 łyżki masła sól pieprz WYKONANIE: 1. Makaron łazanki ugotować. 2. Kapustę pokroić na ćwiartki, ugotować, odcedzić. 3. W dużym garnku rozgrzać masło, kapustę pociąć w drobne paski i smażyć. 4. Na patelni podsmażyć cebulę pokrojona w kostkę, dodać do kapusty

Dziś Ja gotuje
Schab duszony w kapuście kiszonej 181

smakuje podany z młodymi ziemniaczkami. Smacznego Zapraszam również do skorzystania z innych przepisów: Pulpety w sosie pomidorowym Golonka pieczona w piwie Sałatka z kurczakiem, pieczonym burakiem i fetą Artykuł Schab duszony w kapuście kiszonej pochodzi z serwisu Księga Smaku

Księga-Smaku

Proponowane wyszukiwania