pieczona kapusta - 1500 przepisów (strona:26/100)

Kimchi 212

jemy ją prawie do wszystkiego, a czasem wyjadamy samą prosto ze słoika. Wspaniała do zupy i jako dodatek do kanapek albo jako surówka do pieczonej ryby. I jest bardzo uzależniająca... ;) Kimchi - koreańska kiszona kapusta pekińska Składniki: 1 duża kapusta pekińska (powinna być ładna i jędrna, najsmaczniejsza wg mnie z ładnymi, zielonymi liśćmi) 60 ml soli morskiej (w oryginalnym przepisie

Kuchnia Prezydentowej
Kapusta czerwona z rodzynkami 203

Kto lubi śląski obiad czyli "modro kapusta", kluski śląskie, rolada i dużooo sosu? To mam dla was przepis na trochę inną kapustę. Ta jest ze zrumienioną

Ala piecze i gotuje
Młoda kapusta kiszona na surówki 226

Po raz pierwszy kisiłam młodą białą kapustę ale z pewnością nie ostatni. Ta surówka jest przepyszna. My wyjadaliśmy bezpośrednio ze słoika ale można ją też podać

Ala piecze i gotuje
Falafel czyli orientalne kotleciki z ciecierzycy z natka pietruszki i czosnkiem czyli Niedzielne Mielenie odc.42 153

zrobić gdy rodzina na obiad zarządza pulled porka? Co idealnie pasuje do pieczonych młodych ziemniaków i surówki z młodej białej kapusty? Odpowiedź nie jest skomplikowana, to jedno słowo... FALAFEL! Pachnące Bliskim Wschodem kotleciki,  choć zwarte, niezbyt suche, chrupiące i pyszne! Falafel czyli orientalne kotleciki z ciecierzycy z natka pietruszki i czosnkiem 150 g ciecierzycy 1 szalotka 2 ząbki(...)sodą. Masę zostawiamy na 20 minut a po tym czasie zwilżonymi dłońmi formujemy 10 niewielkich kotlecików. Smażymy je na rozgrzanym oleju z obu stron lub tez smarujemy olejem i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 st.C. aż do zrumienienia

Dzieje kuchennej Wiewióry
Gołąbki z rzymskiego garnka 152

Wykonanie: Z kapusty wycinany głąb i parzymy ją w dużym garnku około 15-20 minut. Pojedyńczo zdejmujemy górne liście, starając się, aby się nie podarły. Jeśli są za twarde kapustę wkładamy ponownie do garnka i parzymy. Liście muszą być na tyle miękkie, żeby można było je zwijać. W międzyczasie dokładnie mieszamy mikserem lub malakserem mięso, dodając parę łyżek zimnej(...)środka. Ja gołąbki piekę w rzymskim garnku w piekarniku. Najpierw garnek przez 30 minut moczę w wodzie, następnie dno wykładam liśćmi kapusty, na to układam gołabki, a na wierzch znowu liście. Garnek wstawiam do zimnego piekarnika i piekę  1,5 godziny od momentu osiagnięcia temperatury 180 stopni. Po 45 minutach zmniejszam temperaturę do 160 stopni. Do malego garnka wlewam

Kulinarne przygody Gatity
Bigos z młodej kapusty z boczkiem i papryką 197

papryki. Młoda kapusta jest bardzo miękka i nie wymaga długiego gotowania, dlatego też potrawa jest szybka do przygotowania. Polecam!!! SKŁADNIKI: 1 główka młodej kapusty, 1 papryka czerwona, 1 cebula, 200g kiełbasy cienkiej, 200g boczku pieczonego Hańderek, 2 liście laurowe, 4 ziarna ziela angielskiego, 1/2 łyżki papryki słodkiej mielonej, 1/2 pęczka koperku, 50g masła, oliwa, sól, pieprz. PRZYGOTOWANIE: 1. Kapustę

Tradycyjna kuchnia Kasi
Tatar z pieczonych warzyw 120

pieczonych warzyw Składniki na tatara z pieczonych warzyw. 50 dkg pomidorów 50 dkg papryki 3 gałązki świeżego rozmarynu 4 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżeczki soli 30 dkg bakłażana 1/3 łyżeczka pieprzu Dodatkowo: 1 łyżka oliwy 2 łyżki soku z cytryny zielone oliwki pęczek natki pietruszki czerwona cebula żółtko jajka krakersy Jak zrobić tatara z pieczonych warzyw(...)dowolnym smaku lub zastąpić je pieczywem tostowych lub bagietką. Szukasz przepisów na dania z warzyw? Jeśli tak to wypróbuj nasz przepis na Placki z kapusty z słodkich ziemniaków. The post Tatar z pieczonych warzyw appeared first on MeCooks Blog

MeCooks
Roladki z udek z kurczaka z kapusta w mleczku kokosowym 151

wykorzystujecie udka z kurczaka? Do niedawna tradycyjnie je piekłam w całości, ale od ostatnio zrobiłam z nich roladki w młodej kapuście i mleczku kokosowym z rokpolem. Do przygotowania dania wykorzystałam udka firmy NASZ KURCZAK . Produkty te charakteryzują się specjalnym system jakości WIPASZ, czyli jest to optymalny program karmienia kurcząt, nadzorowane hodowle, nowoczesny system dzielenia i pakowania, hermetyczne opakowanie zapewniające bezpieczeństwo

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Smaczna codzienność z patelnią tytanową Woll Diamond 91

diamentową, dzięki której ścieralność produktu podczas stałego użytkowania jest zdecydowanie mniejsza w porównaniu z innymi dobrymi produktami na rynku. Można na niej smażyć pyszne dania dla bliskich oraz piec wszelakie, aromatyczne potrawy – do temp. 250 st. C. Patelnie Woll Diamond to patelnie, które można użytkować na kuchenkach gazowych, elektrycznych, płytach ceramicznych oraz na kuchniach indukcyjnych, myć w zmywarce(...)można skrócić lub wydłużyć duszenie mięsa w sosie z warzywami. Doprawiam do smaku. Danie podaję z puree ziemniaczanym i surówką colesław. Idealnie pasować będą także pieczone ziemniaki i surówka z pora lub młoda kapusta. Smacznego Frittata Frittata to smaczna i prosta w przygotowaniu pozycja na ciepłe śniadanie dla całej rodziny. Warzywa zatopione w masie jajecznej, delikatnie doprawione, pyszne

Zasmakuj Kuchni
Polędwiczka z czerwoną kapustą i kopytkami 230

Pieczona polędwiczka wieprzowa jest delikatna i krucha. Lekkiej słodyczy nadaje jej suszona żurawina, która wypełnia jej środek. Wspaniale smakuje z duszoną, czerwoną kapustą, która z kolei jest lekko kwaskowata. Całość dopełniły kopytka z kaszy kukurydzianej w wersji bezglutenowej, bo takie miało być całe danie. Przygotowane z myślą i dbałością o osobie będącej na tej specyficznej diecie. Danie jest lekkie(...)Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C i piec przez 30 min. Jeżeli polędwiczki są bardzo małe, to czas pieczenia skrócić do 20 min. Po upieczeniu odstawić mięso na 10 min i pokroić w plastry. Wyłożyć na talerz gorącą kapustę, polędwiczki i podsmażone na maśle kopytka. Udekorować natką pietruszki i podawać. Smacznego :) Zadbaj o swoich bliskich i przygotuj danie przy

https:KKuchniaMniam
Pieczone filety z mintaja 239

Przepis jest naprawdę prosty. Tak przygotowana ryba wspaniale smakuje z domowym czerwonym barszczem lub w formie tradycyjnego obiadu z ziemniakami i kiszoną kapustą. Spróbujcie. Szykując się do świątecznych wypieków nie zapomnijcie się zaopatrzyć w dobre produkty do pieczenia. Ja polecam produkty marski Stella Składniki: 5 filetów z mintaja bez skóry (u mnie mrożone płaty) 4 łyżki mąki pszennej 4 łyżki(...)koniec pieczenia na każdy kawałek nakładam wiórki masła (można pominąć ten etap, wówczas unikniemy dodatku tłuszczu), piekę jeszcze chwilę. Przed podaniem można oprószyć całość zielonym koperkiem. Tak przygotowana ryba wspaniale smakuje z czerwonym barszczem lub podana w formie obiadu z kiszoną kapustą i ziemniakami. Smacznego

Słodkie okruszki
Rolada z młodej kapusty z pastą łososiową 68

ząbki czosnku pół szkl mleka pieprz ziołowy sól 4 jajka 150 g  mąki pszennej szczypta proszku do pieczenia Nadzienie; 250 g serka kremowego lub zmielonego twarogu łosoś podwędzany 100 g 2 łyżeczki tartego chrzanu sól, pieprz Kapustę kroimy na mniejsze kawałki, przesmażamy chwilę z czosnkiem, wkładamy do głębokiego naczynia , dodajemy mleko i żóltka oraz sól i cukier.  Blendujemy

Gotowanie jest łatwe
Gołąbki z młodej kapusty 196

Próbowaliście kiedyś ugotować gołąbki zamiast je piec? Ja ostatnio wypróbowałam ten sposób i przypadł mi do gustu. W smaku może tylko nieznacznie się różnią. W dodatku z młodej kapusty są wg. mnie najlepsze a przy okazji szybsze w przygotowaniu ;) Składniki na ok 25 sztuk: 2 główki młodej kapusty 1 kg mielonego mięsa wieprzowo-wołowego 400-500 g ryżu białego

Ze smakiem i z pasją
Pierś z kurczaka z kapustą włoską. 154

białym pieprzem, solą oraz natką pietruszki odstawić do lodówki pod przykryciem na około 30 minut. Następnie przekładamy mięso do rękawa do pieczenia, lub zawijamy w folię aluminiową i pieczemy 30 minut w nagrzanym do 180 stopni piekarniku. Kapustę oczyszczamy z wierzchnich liści i szatkujemy. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oliwy, wrzucamy kapustę i dusimy 15 minut. po tym czasie doprawiamy solą

Moje-pitraszenie
Boczek gotowany na obiad i na kanapki 98

domowa wędlina na kanapki. Uważamy, że to jeden z najlepszych sposobów przyrządzania boczku gotowanego. Boczek jest miękki, delikatny, soczysty i bardzo aromatyczny. Jest też z pewnością zdrowszy niż boczek pieczony lub boczek smażony. Jako mięso na kanapki bez wątpienia zaskoczy wszystkich wyglądem. Do złudzenia przypomina bowiem boczek wędzony niemarynowany. Jak zwykle zachęcamy, aby pochylić się nad jakością mięsa(...)Dieta Moja Pasja. Boczek gotowany przepis, który polecamy również jako doskonały pomysł na mięso na obiad. Najlepiej podać go z klasycznymi dodatkami, czyli ziemniakami (najlepsze pieczone), oraz sosem pieczeniowym i surówką z kiszonej kapusty. Jeśli szukasz zatem pomysłu na wieprzowinę na kanapki lub do obiadu, to u nas znajdziesz godny uwagi przepis. Jak ugotować boczek do chleba? oraz

Kuchnia Na Wypasie

Proponowane wyszukiwania